Forrige sesong startet lovende for langrennstalentet Emil Iversen. Han ledet lenge Skandinavisk Cup, og fikk sin verdenscup-debut på Lillehammer. Men etter jul begynte nedturen.

Iversen gikk nesten sammenhengende syk fra januar til mai. Denne sykdommen spolerte store deler av sesongen. Dette førte til at han tok grep rundt påsketider.

– Jeg var litt usikker på hva slags sykdom det var, så derfor tok jeg et lite inngrep i nesen, sier Iversen.

Iversen ble bedre med en gang, og han føler ikke at han kom svekket ut av sykdomsperioden.

– Jeg tror ikke jeg ble svekket av å være ute så lenge. De siste to månedene har jeg fått trent bra, og er nå på samme nivå som jeg var på denne tiden i fjor, sier Meråker-gutten.

Iversen lærte mye gjennom sykdomsperioden, og noe av dette skal han ta med seg inn i den nye sesongen.

– Det er blant annet å fokusere enda mer på restitusjon og hvile imellom konkurransene. Dette gikk jeg på en smell på i vinter, sier 22-åringen.

Drømmer om Tour de Ski

Med smellen og sykdommen mistet han totalseieren i Skandinavisk Cup. Sist vinter gikk Iversen for Team Veidekke, og på grunn av sterke resultater før jul ble han tatt ut på rekruttlandslaget. Den kommende sesongen har han lyst på en sykdomsfri sesong - samtidig er målet å få gå Tour de Ski.

– Først og fremst handler det om å holde seg frisk. I tillegg drømmer jeg om å få gå Tour de Ski. Dette er noe som passer meg veldig bra, men det er vanskelig å kvalifisere seg dit, sier Iversen.

De siste dagene har han og resten av rekruttlandslaget vært på samling i Granåsen. Ved å bli en del av dette laget har Iversen fått en helt annen hverdag enn hva han var vant med tidligere.

– Dette er noe helt annet enn hva jeg har vært med på tidligere. Dette er mer profesjonelt med alt fra støtteapparat, trening og at vi alltid har en fysioterapeut til stede, sier Iversen, som roser kvaliteten på laget.

– Kvaliteten på laget er kjempebra. Vi får brynt oss på hver eneste trening, og her føler jeg at man kan ta det neste steget opp.

Kampen mellom Trøndelag og Østlandet

Årets rekruttlandslag består av tre damer og åtte menn. Av disse er det bare Emil Iversen og Mathias Rundgren som er trøndere. Resten av utøverne kommer fra Østlandet, og det synes trønderne er litt vel mye.

– Det er kanskje for få trøndere på laget. Det kryr jo av østlendinger, og for oss er det viktig å vise hvem som er best. I tillegg er vi de to eldste på laget og da sier det seg selv at vi ikke kan bli slått, gliser Mathias Rundgren og Emil Iversen.

Hos Barbro Kvåle og Martin Løwstrøm Nyenget fra Lillehammer Skiklub er tonen en helt annen. For de er det viktig å vise at Østlandet har de beste utøverne.

– Det er jo en liten krig om man går fortest på Østlandet eller Trøndelag. For oss er det viktig å vise hvem som er best. Men egentlig er dette noe vi bare tuller med internt i laget. Vi er en stor familie på tur, og da kommer det for det samme hvor man kommer fra, sier Barbro Kvåle.