Trondheim (Adressa.no): Mandag ble det klart. Tidligere Rosenborg-trener Jan Morten Dahl har stiftet den nye klubben.

Det var NRK.no som først meldte om saken.

Forrige mandag kveld hadde Rosenborg årsmøte, der de kom frem til å legge ned klubben. Mens dette har pågått har Dahl hatt et nytt prosjekt i bakhodet, nemlig å få på plass et nytt lag i Trondheim.

Etter dette møtet fortalte Dahl om planenen for den nye ishockeyklubben.

- Dette vil bli et lag som ikke har noen tilknytning til noen av lagene. Det vil være en klubb bestående av et elitelag, og ikke breddelagene. Dette er en helt ny klubb, sier Dahl, som fikk ideen da han så hvordan det utartet i RIHK.

Rutinert lag

Dahl ønsker å satse videre på trøndersk hockey, og rekrutteringen i Trondheim er blant landets beste. Han har de fleste spillere i boks, og det nye laget vil ha flere eliteseriekamper enn noen andre lag har.

- Den stallen vi har per dags dato har flere eliteseriekamper enn noen andre lag har. På laget er blant andre Nørstebø, Dubkov, Joachim Erbe, Inge Stokvik, Thomas Wiig, meg, en haug av unge spillere som banket på døra til eliteserielaget. Med dette laget skal vi klare å rykke direkte opp rett fra 2.- til 1.-divisjon, sier Dahl.

Skal opp til eliteserien

Han og resten av dem som jobber med prosjektet har ambisjoner om å komme tilbake til eliteserien, men de vil ha på plass et par ting før det vil skje.

- Det året hvor vi har administrasjon og en trygg økonomi skal vi opp i eliteserien. Om det blir to, tre eller fire år vil tiden vise. I tillegg må vi få inn et troverdig styre som kan få økonomien på plass, sier Dahl.