Idretten forventer at rådmannens forslag til budsjett blir justert.

- Ja, jeg forventer at det vil bli justeringer. Jobben vår er å samordne innspillene fra idretten, og Idrettsrådet har påvirket budsjettet hvert år, sier Anne-Lise Bratsberg, styreleder i Idrettsrådet i Trondheim.

Bratsberg hadde ikke rukket å sette seg inn i budsjettdetaljene da Adresseavisen snakket med henne onsdag formiddag, men et raskt blikk på driftsbudsjettet som økes med 3,7 millioner kroner i forhold til vedtatt budsjett for 2015, forteller henne at det ikke er satt av nok penger i Trondheims-budsjettet til å kunne følge opp «Plan for idrett og fysisk aktivitet 2015-2020» som bystyret vedtok 30. april.

Trenger investeringsmidler

- Det er en ambisiøs plan som er vedtatt, og den krever investeringsmidler. I den ligger det en forventning om at idrettslagene stiller opp, men det må også være betydelige bidrag i kommunal regi, sier Bratsberg.

I budsjettet som nå er lagt fram, går det fram at idrettshaller har økt den samlede hallkapasiteten i Trondheim med rundt 25 600 timer i perioden 2004–2015. De siste hallene som kom i drift var Åsveihallen og Utleirahallen. I tillegg vil den nye hallen ved Thora Storm videregående skole bidra til å øke antallet halltimer. På tross av dette vil den samlede etterspørselen fortsatt være større enn kapasiteten i hallene, og flere idrettslag arbeider med konkrete planer for egne haller i sine nærmiljø.

- Vi mener at driftsmidlene må økes til idrettslagene som eier egne anlegg uten spesielle avtaler med kommunen, understreker Bratsberg.

Har ryddet kalenderen

Kommunens mål for perioden 2016–2019 er at flere idretter med aktivitet i Trondheim får tilgang til anlegg, enten i kommunen eller i nabokommunene. I budsjettet står det at dekningsgraden for idrettsanlegg skal være høyere i 2019 enn i 2015. Her kan du lese om planene for Lade idrettsanlegg.

Idrettsrådet ga sine innspill på saker som må priroteres til rådmannen i april. Mandag møtes Idrettsrådet for å legge strategien videre.

- Vi har booket møter med ordføreren, politikere i posisjon og opposisjon for lenge siden. Jeg har ryddet kalenderen for dette for lenge siden, sier Bratsberg.