Rostov- Byåsen 35–21

Byåsen tok en ordentlig skalp da de slo det russiske storlaget Rostov på hjemmebane i EHF-cupens gruppespill 15. januar.

Lørdag kveld, i den avgjørende kampen med tanke på avansement fra gruppa og inn i kvartfinale, var Arne Högdahls disipler imidlertid sjanseløse.

Til pause sto det 20–8 i Russland. Og foran 2800 oppildnede hjemmesupportere maktet ikke Byåsen nærme seg etter pause, heller.

Med 14-målstapet kan ikke Byåsen bli blant de to beste i gruppa lenger – og er dermed ute av Europa foran den siste gruppekampen.

– Hører hjemme i Mesterligaen

Emilie Hegh Arntzen scoret fire mål for Byåsen, og legger ikke så mye mellom når vi snakker med henne etter hjemkomst Trondheim søndag.

– Vi ble ganske så overkjørt allerede fra starten av. Vi møtte et mye bedre Rostov-lag enn vi slo på hjemmebane, og de hører vel egentlig hjemme i Mesterligaen, sier hun, som ikke var for langt nede etter å ha sovet på resultatet.

– Nei. Det var ikke i denne kampen at kvartfinalen røk. Vi burde ha slått tyske Bietigheim hjemme og spilte bedre borte mot Erd (Ungarn). Samtidig er det alltid gøy å få prøve seg mot skikkelig gode lag, så vi får ta det som læring, sier hun.

Alstad scoret seks

Ida Alstad ble Byåsens toppscorer med seks mål, mens Moa Högdahl også viste seg brukbart fram i Russland: Hun noterte seg for like mange som Hegh Arntzen.