Årets Byåsen-lag er en yngre og helt ny versjon av fjorårets.

Men på tross av at klubben har mistet spillere som Camilla Herrem, Terese Pedersen, Sara Andersson, Inga Berit Svestad og Raja Toumi, og erstattet dem med langt mer uerfarne spillere, ser styrelederen svært positive sider ved skiftet i spillergruppen.

– Vi har et mye lavere lønnsbudsjett enn tidligere, ettersom vi ikke har noen helprofesjonelle spillere igjen på laget. Til og med Tonje Nøstvold jobber utenom håndballen, sier Bull Hedel.

Da det stormet rundt Toumi i vår, sa styrelederen at klubben var svært dårlig økonomisk stilt, og at likviditetssituasjonen ville bli uheldig utover høsten dersom ikke tiltak ble gjennomført. Nå føler han seg mer komfortabel med driften, og mener at de nærmer seg en mye mer ansvarlig økonomi.

– Vi er i gang med flere tiltak for å sikre en fornuftig drift. Regnskapsmessig har vi kontroll. Hvis vi legger sammen inntektene som står i avtalene våre fremover og kostnadene, så driver vi i pluss nå, sier han.

I mai sa styrelederen at klubben likviditetsmessig må justere seg med ca. 1,5 millioner kroner i positiv retning. Nå jobber de med å dekke opp for forskutterte avtaler og tidligere drift, samtidig som at klubben fremdeles trenger nye midler. Og alle i Byåsen skal være med å dra lasset.

– Vi er nødt til å være kreative, og det føler jeg at vi er. Spillerne er også delaktige. De byr på seg selv, og er med i prosessen hele veien. Vi jobber sammen for å finne nye metoder for å sørge for inntekter til klubben, sier Bull Hedel.

Bygger for fremtiden

Styrelederen forteller at de har diskutert hvordan utviklingen skal gå dersom de skulle komme i en gunstig økonomisk situasjon, og plutselig hadde fem millioner kroner i hendene.

– Min oppfatning er at vi bygger for fremtiden. Vi skal ikke kjøpe oss til seiere, eller til en andreplass i serien. Det er ikke pengene som styrer ambi-sjonene våre, sier Bull Hedel.

– Dersom vi hadde fått de pengene så hadde de skulle gått til å utvikle unge, lokalt forankrede spillere, og ikke til å kjøpe brasilianere eller andre utenlandske stjerner, sier han.