Det var toppkamp og fullsatt på Jordal Amfi lørdag kveld da Storhamar jaktet sin 18. strake seier.

Gjestene fikk en drømmestart på isen, etter bare halvannet minutt satte Andreas Martinsen pucken i mål. Martin Rønnild økte i 2. periode etter en middels keeperprestasjon av Vålerengas Tobias Johansen Breivold.

TOMÅLSSCORER: Storhamars Andreas Martinsen. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Så tok kampen fyr. Med ett minutt igjen av perioden satte Mathis Olimb pucken i begge stolpene, pucken landet på streken, Mika Partanen satte pucken i mål med skøyten. Publikum jublet.

Dommerne valgte å se scoringen i reprise. Den ble stående. Da skrek Storhamar-trener Petter Thoresen.

– En meget kontroversiell scoring. De er rasende i Storhamar-leiren, sier TV 2-kommentator Espen Ween.

JUBLET: Vålerenga feiret etter sin ene scoring, da de reduserte til 1–2, etter en kontroversiell scoring. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

TV 2s ishockey-ekspert er ikke enig i dommeravgjørelsen.

– Jeg føler han aktivt velger å bruke skøyten sin. Han bruker skøyten og skrenser den inn. Han bruker ikke kølla, men skøyten, sier Josefine Biseth Engmann i pausen.

Dommerne forklarte at de mener Partanen ikke sparket pucken inn, men at den gled inn.

PÅ HOCKEYKAMP: Statsminister Jonas Gahr Støre var på Jordal Amfi lørdag kveld. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Også statsminister Jonas Gahr Støre fikk med seg dramaet på Jordal, han hadde tatt med seg barnebarna på kamp.

Og fem minutter inn i siste periode fikk de se at Storhamar slo tilbake da Andreas Martinsen satte inn sin andre scoring for kvelden.

TREMÅLSLEDELSE: Storhamar jubler etter at Andreas Dahl satte inn 1–4 i 3. periode. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Så testet Andreas Dahl kølla, da han ikke fant noen pasningsalternativer, og satte like godt pucken kontant i vinkelen fra seks-syv meter.

Mot slutten av kampen var mest sannsynlig den kontroversielle Vålerenga-scoringen glemt. Eirik Salsten økte til 1–5 etter assist fra Patrick Thoresen.

Da begynte Storhamar-supporterne å synge: «Det er så jævlig enkelt. Det er så jævlig enkelt.» Samtidig begynte Vålerenga-fansen å forlate ishallen.

TOMÅLSSCORER: Eirik Salsten (t.h.) scoret mot Vålerenga på Jordal Amfi lørdag kveld. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Gjestene valset over Oslo-klubben. Det endte med et ydmykende tap eller en bunnsolid seier, alt ettersom hvordan man ser det.

To minutter senere, etter 56 minutter, scoret Eirik Salsten igjen og nok en gang var det Patrick Thoresen som serverte. Ydmykelsen var total for Vålerenga.

Det er flere kamper i eliteserien i ishockey lørdag, Stavanger slo Comet 5–0 hjemme i Rogaland.