Søndag er 54-åringen tilbake på benken som hovedtrener for et klubblag for første gang siden Rosenborgs dramatiske serieavslutning mot Lyn i 2004.

Det er noen sterke kontraster fra 4-1-seieren som ga RBK gullet på antall scorede mål mot Vålerenga for snart elleve år siden, til søndagens nedrykksduell på hjemmebane. Kampen er likevel viktig for By Rises Ranheim. Da møter de nemlig jumboen Nest-Sotra på motsatt banehalvdel. Ranheim står med kun to seire på tolv kamper og ligger på 13. plass foran møtet med laget som ligger tre poeng bak.LES OGSÅ: By Rise blir ny Ranheim-trener

– Som trener er det viktig å ha flere tanker i hodet. Jeg ønsker å være med å utvikle Ranheim-stilen der vi kan bygge på den jobben som allerede er gjort i klubben. Men samtidig må et kortsiktig perspektiv som først og fremst er de tre siste kampene før ferien, sier By Rise. Han har fokusert på å få spille mest mulig under den drøyt to uker lange kamppausen.

Jobber med detaljer

– Jeg har klare tanker og en idé om hvordan vi skal spille, men det er ikke sånn at jeg trykker det ned på folk. Når jeg kommer inn, handler det om en evolusjon, ikke en revolusjon. Det er viktig for meg å finne nyanser og detaljer som vi kan jobbe med.

Så langt sier By Rise at det har handlet om fokus på humør, spilleglede og konkurranse på trening. I tiden fremover handler det om å bygge videre på det som er og justere kursen.

Under Svein Maalens korte vikariat som hovedtrener var Ranheim-spillerne klare på at de var fornøyde med endringene som ble gjort etter at Trond Nordsteien fikk sparken i slutten av mai.

LES PÅ PLUSS: Nordsteien: - Skulle gjerne fått sjansen til å rette opp

– Det er ikke noen tvil om at han har løftet oss. Vi hadde gått inn i en blindgate i forrige periode og fant ikke helt ut av det. Da er det godt å få nye tanker og nytt syn på ting, sa Vegard Voll til Adresseavisen dagen før Ola By Rise ble presentert som hovedtrener ut sesongen.

– Spillerne håper på at det kommer inn en som vil knytte til seg Svein, slik at de sammen kan fortsette med det vi har kommet frem til nå, fortsatte Voll, som er medlem av spillerutvalget i klubben.

Vil spille attraktiv fotball

Det har også vært viktig for By Rise, som fulgte de to siste Ranheim-kampene fra tribunen før han kom inn.

– Jeg var i samspill med Svein hele den uken før Hødd-kampen. Vi kjenner hverandre fra før gjennom analysefaget og har en fotballfaglig plattform hvor vi ser likt på en del ting. Jeg er veldig opptatt av å jobbe med folk for å nå felles mål.

– Jeg skal ikke spille en eneste kamp selv denne sesongen, sier By Rise.

Ranheims toppscorer Mads Reginiussen har så langt i sesongen sesongen vært en lagets beste spiller de to siste sesongen i følge Adresseavisens børs. Han har et godt inntrykk av den nye treneren, og mener By Rise kan utvikle ham selv og laget.

– Jeg er utelukkende positiv. Det virker som en type med klare meninger, og han har en måte å formidle det på slik at spillerne responderer. Svein løste opp og ga energi til spillergruppen, mens Ola har tatt det videre og satt sitt preg på det. Det handler om å finne tak i det enkle og forsterke det, sier Reginiussen.

– Vi er veldig sugne på å vise oss frem og bygge videre på Hødd-kampen. Det handler om å ta tre solide poeng, sier han.

Han blir støttet av treneren.

– Jeg er ikke likegyldig til hvordan vi spiller og vil ikke at vi skal spille kynisk fotball med å gå for 1-0 i hver kamp. Det er ikke utviklende for laget eller enkeltspillere, sier By Rise.