– Jeg kommer ikke til å bruke veldig lang tid med å bestemme meg. Det er ingen tjent med. Verken jeg eller klubben, sier Hoftun til Adresseavisen.

Mens alle blitzlamper var rettet mot Kåre Ingebrigtsen, Ivar Koteng og Tove Moe Dyrhaug i RBK-shopen på selve stadion, satt Erik Hoftun i kantina på Brakka i fred og ro og spiste lunsj. Oppriktig glad over at Ingebrigtsen, som han har samarbeidet så tett med siden 21. juli, hadde blitt ansatt. Men samtidig oppriktig usikker på sin egen framtid i klubben.

– Jeg vil ha med meg Erik videre, sa Ingebrigtsen noen hundre meter lenger bort – og har innstilt Hoftun som assistenttrener for neste år.

– En sportslig leder kan ikke være assistent i tillegg, sa samtidig styreleder Koteng – og forklarte videre at RBK skal ha en sportslig leder også neste år. Styret ønsker at det skal være en som har sitt spesialfelt inn mot toppidretten, svært gjerne en fotballfagmann, og at jobben med å sette opp en liste med kandidater starter mandag.

– Artig og fortjent for Kåre

Dermed satt Erik Hoftun overfor tre scenarier der han spiste lunsj:

1. Å fortsette som assistenttrener under Ingebrigtsen.

2. Å takke nei til Brutter’n, og ta opp kampen for å få fortsette som sportslig leder.

3. Eller rett og slett å finne på noe nytt å gjøre.

– Det er en mulighet for at jeg ikke er i Rosenborg neste år, innrømmer også Hoftun, som sier han har trivdes som sportslig leder. At han har trivdes som assistent. Og at han også har trivdes med dobbeltrollen i høst, selv om det har vært veldig mye jobb. Men han er ordknapp når vi kommer til poenget: Om hva han i akkurat dag ser for seg å gjøre i framtida.

Har vært i Koteng-møte

– Det har vært en veldig artig og utfordrende høst. Jeg synes det er fantastisk artig og fortjent at Kåre fikk jobben, og det er veldig hyggelig at han ønsker meg videre, sier han.

Hoftun bekrefter også at han har vært i møter med Koteng om sportslig leder-framtida. Uten at han vil si for mye om innholdet av møtet.

– Jeg har jo visst siden i sommer at det ikke er sikkert at jeg fortsetter i den rollen i 2015. Jeg har snakket med Ivar, og vet også at en kombinasjon mellom jobbene er uaktuelt.

– Hva tenker du om det?

– Jeg har ikke så mye mer å si om dette akkurat nå.

– Hva trigger deg til å bli, og hva trigger deg til å prøve noe helt nytt?

– I og med at jeg ikke vil si for mye om mine tanker rundt å bli i RBK, vil jeg ikke si for mye om mine tanker rundt et liv utenfor RBK, heller.

– Klubben går foran

– Men om du ikke får forstette som sportslig leder. Hvordan vil du ta det?

– Det må jeg selvsagt akseptere. Klubben går foran. Det er jo det vi er lært opp til i RBK. Ingen er så viktig er at enkeltpersoner går foran klubben.

– Det har vært perioder hvor du har vært i hardt vær som sportslig leder. Kan det også være en lettelse å slippe dette, og kunne rendyrke å være på treningsfeltet sammen med Brutter’n?

– De tankene har jeg ikke tenkt, egentlig, svarer Hoftun – før han rusler opp mot sportslig leder-kontoret sitt i 2. etasje. Uviss på hva framtida bringer.

– Men det vil ikke ta lang tid før det kommer en avklaring. Det er best slik. Både for min egen del og for Rosenborg, sier han.

– Jeg kommer ikke til å bruke veldig lang tid med å bestemme meg. Det er ingen tjent med. Verken jeg eller klubben, sier Erik Hoftun. Foto: jens petter søraa
Delt: Kåre Ingebrigtsen vil gjerne ha Hoftun som sin assistent. Ivar Koteng er ikke så sikker. Foto: jens petter søraa