25-åringens fantastiske uke ble rundet av med en ny milepæl i karrieren da Martinsen noterte seg for sitt første NHL-poeng i karrieren.

I en kamp der trønderen og laget tidvis slet spillemessig, fikk den norske landslagsspilleren æren av å servere målscorer John Mitchell på åpen kasse til 6-1 (!) mot serielederne på bortebane. Først forserte han opp langs høyresiden og inn i angrepssonen, før han fant Cody McLeod ved vantet. Sistnevnte prøvde et frekt skudd fra en umulig vinkel, men tvang fra en retur fra keeper.

Den falt til Martinsen som holdt hodet kaldt da han kjørte en backhand til John Mitchell. Mitchell sto helt alene foran mål og kunne enkelt hamre inn 6-1 bak en utspilt Canadiens-keeper.

- De måtte frem og blottla seg. Da fikk vi sjansen tre mot to der jeg chipet pucken til McLeod som fikk i vei et skudd. Da keeperen ga retur, var vi to mot én foran mål. Da ga jeg Mitchell pucken på åpent mål, men ble litt nervøs da han brukte en touch istedenfor å hamre pucken i det åpne nett. Jeg fryktet målpoeng skulle glippe, men heldigvis satt han den i mål. Det var veldig deilig. Endelig så satt den for min del i form av målpoeng også, sier Martinsen på telefon til Adresseavisen.

Ubeseiret i Nord-Amerika

Før kampen var Montréal Canadiens NHLs beste lag, men formlaget Colorado Avalanche ville vise at borteseirene mot Philadelphia Flyers (4-0) og Boston Bruins (3-2) ikke var tilfeldig. Med tre NHL-seiere av tre mulige er Andreas Martinsen blitt en liten «lykkebringer» for denverklubben som hadde tapt ni av 14 kamper før nordmannen fikk en tilfeldig sjanse på grunn av skade på veteranen Alex Tanguay. Slik Adresseavisen skrev i papiravisen lørdag har Martinsen til gode å tape en nord-amerikansk hockeykamp innenfor ordinær spilletid så langt. Med 6-1-seieren i den kanadiske storbyen Montréal har rekken strukket seg til tolv kamper (ni i AHL med San Antonio Rampage) og begge lag har slitt uten Martinsen i troppen. Selv flirer hovedpersonen selv av den såkalte «Martinsen-effekten».

- Hadde jeg enda vært keeper, kunne du snakket om en effekt. Jeg har vært heldig med tidspunktet jeg kom opp hit og håper det ruller videre. Jeg skal ikke ha noe av æren for at det går så godt med laget, men det har vært artig å være med på oppturen i de tre siste kampene, flirer Martinsen.

Flatterende resultat

Montréal Canadiens hadde et massivt overtak i både spille og sjanser. Spesielt i de to første periodene slet Andreas Martinsen og Avalanche å komme ut av egen sone. Sammen med rekkekameratene John Mitchell og Cody McLeod, fikk Martinsen trøbbel med å henge med på Canadiens-offensiven, men både rekken og laget ble gang på gang reddet av keeper Reto Berra.

Etter to perioder sto det lå Avalanche under 11-32 i skudd på mål, men ledet likevel hele 4-1.

- De hadde en del skudd i de to første periodene, men jeg følte vi var gode til å styre dem på utsiden, slik at det ble lettere for keeperen vår. Det ble mye jobb i egen sone, men vi har en stor trygghet i å ha en bra keeper bak oss, sier Martinsen.

Til slutt endte det med tennissifre da brennhete Matt Duchene scoret Avalanches femte, før Martinsen var svært delaktig da John Mitchell sørget for game, set og match.

Like etter kampen reiste Avalanche videre til Toronto, der den fjerde av sju bortekamper på den to uker lange turneen går av stabelen. Gårsdagen var en rekreasjonsdag, mens i dag venter lett treningsøkter for Martinsen & co. Selve kampen mot Toronto Maple Leafs spilles tirsdag kveld lokal tid.