Stjørdalingen Sondre Hopmark Stokke har hatt en kanonsesong i Strindheim- drakten.

Tidligere sesonger har han vært indreløper og kantspiller, men før årets sesong fikk han endelig spille i sin favorittposisjon som spiss. Dette har også gitt resultater.

Med to serierunder igjen i 3. divisjon avdeling 9 står han bokført med 43 scoringer og har nærmest alene sørget for at Strindheim er klare for 2. divisjon neste sesong. Stokkes prestasjoner har også blitt lagt merke til i både inn- og utland. I Norge er det flere eliteserieklubber og førstedivisjonsklubber som jakter stjørdalingen, men også Helsingborg og en fransk klubb ønsker måltyven. Dette synes Stokke er stas.

–Det er artig å bli lagt merke til, men det er ikke noe jeg tenker på nå. Først vil jeg fullføre sesongen med Strindheim, så får vi se hva som kommer, sier Sondre Hoppmark Stokke.

Tung vei tilbake

I går ettermiddag spilte han en omgang i treningskampen mot Rosenborg, som endte med 3-0-tap. Stokke ble mye alene på topp, og fikk ikke vist hvilken måltyv han er. Strindheim-spilleren har fortid i Stjørdals-Blink og RBKs juniorlag. Som juniorspiller var han spådd en lysende fremtid, men var uheldig og brakk beinet i sin andre sesong. Stokke ble satt kraftig tilbake, og sakte, men sikkert har han kommet tilbake. Selv føler Strindheims målscorer at han kom styrket ut av beinbruddet.

–Det tok en stund å komme tilbake, men jeg har kommet sterkere ut av det. Jeg har fått trent mye alternativt og fikk trent opp styrken. Jeg tror kanskje beinbruddet var like mye positivt, som det var negativt, sier Stokke.

Lyst på nye utfordringer

Nå som han er kommet tilbake i toppform er han også lysten på nye utfordringer. Neste sesong skal Strindheim spille på et nivå høyere enn hva de har gjort i år, men det blir mest sannsynlig uten Stokke på laget. Etter sesongslutt skal han på prøvespill til svenske Helsingborg og Stabæk. Får han et tilbud, så takker han ja.

–Hvis jeg får muligheten til å dra, så er jeg ganske sikker på at jeg kommer til å hoppe på det tilbudet. Det er ikke sikkert at det kommer så mange muligheter. Jeg er tross alt 22 år og må ta de mulighetene jeg får, sier måltyven.

Hva er karrieremålet?

–Målet er å spille på så høyt nivå som mulig. Drømmen er å leve av fotball, og jeg er klar til å gripe muligheten hvis jeg får det i en ny klubb, sier Stokke.

Men, før han eventuelt forsvinner fra Strindheim vil han fullføre sesongen med stil. Med 43 scoringer og to serierunder igjen ønsker han å krype opp mot 50-tallet.

–Nå med to serierunder igjen har jeg lyst til å krype oppunder 50 scoringer. Det skal være mulig hvis jeg har to gode dager. Ingenting er umulig, sier Stjørdalingen.

Skryt fra RBK-treneren

Stokkes scoringsteft har også blitt lagt merke til i Rosenborg. Selv har spissen ikke hørt noe fra sin tidligere klubb, men RBK-trener Kåre Ingebrigtsen utelukker ikke at de vil tilby han et prøvespill.

–Det å score 43 mål er en fantastisk prestasjon, og det gjelder uansett hvilken divisjon man spiller i. Jeg fikk sett han mot oss nå, så får vi se. Vi har ikke diskutert noe om han skal til oss, men det kan fort hende at vi inviterer han hit slik at vi får testet han, sier Kåre Ingebrigtsen om Strindheims storscorer.