Norge har hatt flere menn i ilden i UFC, men Petrovic ble altså den første kvinnen til å delta på det som er en av kampsportens aller største scener.

Det var brasilianeren Luana Carolina som var motstanderen hennes i fluevektsklassen. Dommerne måtte til slutt avgjøre hvem som vant kampen, og de var enige om at det var Carolina som var best.

Dermed endte det med tap i Petrovics debut i UFC i Las Vegas. Hun står nå med seks seirer og ett tap som proff.

ARES-MESTER: Ivana Petrovic poserer med tittelbeltet hun har vunnet og forsvart i den franske organisasjonen Ares FC. Nå er det UFC som gjelder. Foto: Matea Filipovic Petrovic

Dan Evensen ble tidenes første nordmann i UFC tilbake i 2008. John Olav Einemo debuterte tre år senere, før Simeon Thoresen ble første nordmann til å vinne en kamp i 2012. Emil Weber Meek debuterte noen år senere, mens Jack Hermansson (svenskfødt) fortsatt er aktiv i organisasjonen.

Petrovic vokste opp i Bosnia-Hercegovina, men flyttet til Norge for åtte år siden. Hun holder til i Tønsberg. Hun har signert en kontrakt på fire kamper med UFC.

– Det er ekstra stort at jeg blir historisk både i Norge og i Balkan-området. Jeg kommer til å få mye støtte og oppmerksomhet nå som jeg er i UFC, sa Petrovic til VG i et intervju i april.