Tore Veie vant i helgen Bynes-stevnet for fjerde gang på seks år. I den innledende skytingen skjøt han solid og samlet til sammen 347 poeng. Han hadde skarp konkurranse av østlendingene Jan Kåre Moland og Bjarne Muri. Disse fikk henholdsvis 346 og 344 poeng.

I finalen som besto av fem skudd stå og på kne var Tore Veie i det umulige hjørnet. Han fikk hele 98 poeng, og vant med klar margin. Ikke bare vant han Bynesstevnet, men samme kveld vant han også midtsommerstevnet på Melhus. Etter en litt tung sesongstart er han igang.

Ny vandrepokal

– Jeg er godt fornøyd med skytingen. Det har vært litt stang ut denne sesongen, men det løsnet i helga. I tillegg er det ekstra artig å dra i land seieren ettersom at dette er Trøndelags største stevne, sier Tore Veie.

I fjor vant han «Byneskanna» til odel og eie. I år hadde 60 personer spleiset på et nytt vandretrofe til en verdi av 250000. Med seieren i helgen fikk Veie sin første aksje i det nye trofeet, og mangler nå tre seire på å få det trofeet til odel og eie – det tror han blir vanskelig.

– Jeg har jo lyst til å vinne det også, men det blir nok tøft. Det er mange gode skyttere som er med, men jeg skal gjøre så godt jeg kan, sier skytteren fra Rissa.

Til helgen går midtnorsk mesterskap i felt- og baneskyting av stabelen i Rindal og Surnadal. Dette er en gyllen mulighet til å prikke inn formen før landsskytterstevnet. Dit kommer også Tore Veie.

–Jeg skal i vei, og håper at flyten vil fortsette. Nivået er bra, men jeg ønsker å være med i kampen om seieren, sier Veie.