Selv om Ranheim leverte sin beste sesong i 1. divisjon i fjor, ble det ikke det en sesong der midtbanespilleren fikk bidra i like stor grad som han ønsket.

Derfor har 23-åringen brukt den trøblete fjorårssesongen som motivasjon foran denne sesongen, der han virkelig har bidratt til at Ranheim er med helt i toppen.

– Klubben tok mange steg i fjor. Jeg føler at jeg var med på å bidra, men ikke like sterkt som jeg hadde ønsket. Det ble for mange skader, og det har hengt en tavle over meg om at jeg skal bruke 2013 som en motivasjon. Det har gått en faen i meg for å sørge for at det ikke skjer igjen, sier Åsen.

Lært av sine feil

For å få til det har heimdalingen brukt flere timer på treningsstudio enn noen gang, noe som virkelig kom til syne da han viste frem musklene i reneste Cristiano Ronaldo-stil, etter å ha avgjort til kampen på overtid mot Ullensaker/Kisa for en måned siden. I tillegg mener Åsen at han har blitt flinkere til å ta de forholdsreglene som er nødvendig for å unngå å pådra seg skader.

– Det handler om å gjøre jobben i det skadeforebyggende arbeidet. I tillegg har jeg blitt mye flinkere til å si fra og gi meg hvis jeg merker småskader. Før har jeg bare spilt videre og da kan det ha utviklet seg til å bli ordentlige skader. Det er ikke jeg interessert i, for jeg ønsker bare å spille mest mulig fotball, sier han.

Het potet

Og fotball har han spilt til gagns i det siste. Ikke bare har han vært en av 1. divisjons absolutte formspillere, men Åsen skinte da han opptrådte på Norges største scene på Lerkendal i cupseieren over Rosenborg. Som Adresseavisen tidligere har skrevet har både Strømsgodset og Vålerenga vist interesse for den offensive midtbanespilleren i vinter. Etter å ha vært banens ubestridte ener mot Rosenborg, bekrefter Åsen at interessen ikke akkurat har stilnet rundt ham. Men det trenger ikke å bety at en overgang er aktuell i sommer, for spilleren som nettopp har skrevet ny toårskontrakt slik at Ranheim får igjen penger – hvis Åsen bestemmer seg for å dra.

– Jeg har sagt siden januar at jeg skal dra hvis jeg føler jeg presterer bra, det kommer et tilbud og jeg føler meg klar. Det viktigste for meg er å være i en klubb der jeg føler jeg kan bidra med noe. Før den tid blir det bare spekulasjoner. Alt jeg kan gjøre noe med, er å gjøre det best mulig for Ranheim, sier Åsen.

Viser eliteserienivå

Som i likhet med laget har blomstret etter en liten formasjonsendring da Ranheim åpnet sesongen med ett poeng på fire kamper. Siden den gang har Åsen fått en friere rolle bak spissen Jo Sondre Aas, og vært en sterk bidragsyter til Ranheims rekke på ti strake seiere i serie og cup.

– Hvis jeg fortsetter å prestere opp mot det beste, vet jeg at jeg kommer til å bli klar for eliteserien, sier han.

Og med poengsnittet på 2,8 poeng siden mai viser en form som kan gjøre Åsen til eliteseriespiller uten å forlate klubben han har hatt et helt spesielt forhold til siden han kom i 2011.

– Jeg har alltid vært ærlig på at jeg har hatt et ønske om å spille i Eliteserien med Ranheim. Det er en vennegjeng, nesten som en liten familie. Da hadde vært artig å få oppleve fotball på øverste nivå i fjæra, smiler Åsen, som samtidig påpeker at det er en lang vei dit.

Topp mot bunn

For søndagens kamp på Hønefoss markerer at serien er halvspilt. Ranheim er av mange regnet som favoritter mot et lag som så sent som i fjor var sterkt delaktig i å forhindre seriegull for Rosenborg med 0–0 på Lerkendal i nest siste bortekamp. Men Hønefoss rykket likevel ned, og 0–6 mot Strømmen i forrige serierunde er en av mange stygge riper i lakken for laget fra Buskerud. Men Åsen advarer mot motstanderne – selv om det er topp mot bunn.

– Vi har hatt god flyt og det er vel ingen i Ranheim som ser slutten på rekken vår. Samtidig må vi være ydmyke på at det har gjort, er en stor prestasjon. Men vi har lyst til å forlenge den, og må jobbe hardt videre for å klare det, sier mannen som har bidratt med tre mål og fem assist i serien denne sesongen.