Arsenal stanget og stanget hjemme mot et Brighton-lag som «alltid» er gode på Emirates.

Men etter å ha brent sjanse etter sjanse i første omgang måtte det en scoring fra Jesus til for å frelse The Gunners:

• Bukayo Saka svingte inn en corner fra høyre. Brighton-forsvarer Jan Paul van Hecke fikk en liten stuss på ballen - men ballen landet perfekt hos Jesus på bakre stolpe og 1–0.

Like før fulltid fjernet Kai Havertz all tvil da han satte 2–0 etter en mesterlig kontring der Ødegaard var tredje sist på ball.

– Det handler ikke bare om resultatet, men om måte vi spilte og kontrollerte kampen. De er et godt lag. Det var fantastisk, oppsummerer Gabriel Jesus til BBC.

PUNKTERTE: Kai Havertz satte 2–0 like før fulltid. Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters / NTB

På sin 25-årsdag fikk Martin Ødegaard flere muligheter til å øke ledelsen, men keeper Bart Verbruggen nektet drammenseren nettsus.

Arsenal-kapteinen kan likevel se tilbake på en meget solid opptreden på Emirates. Ødegaard viste frem hele pasningsregisteret og fikk Viaplay-studio til å dra frem de store ordene. – Det er kampens øyeblikk. Genialt. En av de bedre pasningene denne sesongen, konkluderte Nils Johan Semb i pausen.

Men frem til Jesus sitt ledermål bommet Arsenal på sjanse etter sjanse - noe som så ut til å få frem ekstra frustrasjon hos manager Mikel Arteta:

Like før pause ble Bukayo Saka revet i bakken av Kauro Mitoma - og da tente Arteta på alle plugger. Spanjolen gestikulerte voldsomt mot dommerteamet og ble belønnet med gult kort.

Det er 41-åringens fjerde gule kort denne sesongen. Han måtte stå over oppgjøret mot Aston Villa 9. desember etter å ha mottatt sitt tredje gule mot Luton i runden før.

Seieren gjør at Arsenal legger seg på en midlertidig tabelltopp - to poeng foran Liverpool som møter Manchester United senere søndag.

Dermed er det også duket for en ordentlig thriller på lille julaften - når Arsenal møter Liverpool på Anfield.

Vinneren der kan kanskje feire jul som serieleder, om ikke Aston Villa sniker seg foran begge to. Birmingham-klubben er ett poeng bak Arsenal etter seier mot Brentford søndag.