Stokkes frisparkperle var det absolutt siste som skjedde i kampen og markerte med det et verdig punktum for Stjørdals-Blinks-trener Roar Vikvangs fem år som hovedtrener. I en kamp der det var tidvis langt mellom høydepunktene, var Stokkes superscoring verdt ventetiden for et frossent publikum

Scoret begge målene

93 minutter var spilt da Blink fikk frispark fra 25 meter. Sondre Stokke fikk ordentlig treff med høyrefoten og frisparket duppet opp i nærmeste kryss. Dermed ble han tomålsscorer i 2-0-seieren over Brumunddal – han scoret 1. omgangs eneste fra kort hold etter innlegg fra Alexander Nynes.

Dermed endte Stjørdals-Blink på en fin 7. plass i debutsesongen i 2.divisjon.

Strindheim var det andre nyopprykkede trønderske laget i divisjonen. Forrige sikret de plassen med 2-1 over Byåsen på hjemmebane, dermed slapp de å ha kniven på strupen på en vanskelig bortebane i Florø. Stian Torgersen ga Strindheim ledelsen på et straffespark, men to baklengs sørget for 1-2. Det gjør at Strindheim havnet på 9.plass.

Byåsen viste opprykksform – hindret Nardo fra å ta 2.plass

Nardo kunne med seier endt på en råsterk 2.plass, men mot 2.divisjons beste lag denne høsten ble det tøft. Ranheim-utleide Kim Riksvold sørget for begge målene da Byåsen vant 2-0 på Dalgård. Byåsen tok 31 av sine totalt 40 poeng denne høsten og klatret fra jumboplass til 5. plass – ett poeng bak Nardo på 3.plass og to poeng bak andreplasserte Elverum.

For Røddes del har en meget svak høstsesong ødelagt. Klubben mistet mange spillere i sommer som følge av økonomiske utfordringer. Dermed ble det for tøft å overleve, men de fikk en liten opptur da de kjempet seg til 1-1 med ti mann mot Aalesund 2.

Årets siste runde i 2.divisjon:

Stjørdals-Blink – Brumunddal 2-0 (1-0)

Målsjanser: 6-1

2.divisjon avdeling 4, menn. 26.runde. Nye Blinkbanen.

Cirka 200 tilskuere

Mål: 1-0 Sondre Stokke (30.min), 2-0 Stokke (90.+3 min)

Dommer: Erlend Helmersen, Nidelv IL.6

Gult kort: Robert Williams, Stjørdals-Blink.

Stjørdals-Blink: Hadde mye ball innledningsvis, uten å skape det helt store mot en svært defensiv motstander. Til det var balltempo for svakt. Men da stopperne varierte med tidligere krosspasninger for å vri spillet i kontringsfasen fikk Blink rom, spesielt på venstresiden. Slik kom også 1-0 da bortimot det tiende innlegget fra venstresiden, endelig fant sin vei til Stokke gjennom havet av Brumunddal-spillere. Justerte fra det som lignet mest på 3-4-3 før pause til tilnærmet 4-2-3-1 etter, men tendensene var de samme: Stålkontroll defensivt, men manglet det siste stinget for å få noe ut av flere gode tilløp fremover. Stokkes 2-0-mål var verdt ventetiden, etter et frispark i krysset.

NB! I trener Roar Vikvangs siste kamp som hovedtrener fikk det 15 år gamle Robert Williams sin debut for Stjørdals-Blink. Han burde notert seg for en assist, men Sondre Stokke fulgte ikke opp det glimrende forarbeidet.

Markus Hermo 6

Marius Augdal 4 (Sander Skartun fra 85.)

Alexander Nynes 5 (Robert Williams fra 69.)

Sondre Stokke 6

Brumunddal (4-5-1): Stein-Erik Bjønness Werven - Kjetil Gerhardsen, Rune Pettersen, Håkon Aalmen, Fredrik Haave Andersen - Gulbetin Guven, Dardan Rexhaj, Torgeir Strand Osmo (Borys Gwarda fra 79.), Andreas Hovmoen, Vegard Ruud - Per Anders Skjelseth (Markus Andersen fra 46.)

Florø - Strindheim 2-1 (1-1)

‪‪Målsjanser: 6-3

‪2. divisjon avd. 4, 26. runde. Florø stadion.

‪150 tilskuere

‪Mål: 0-1 Stian Torgersen str. (35. min), 1-1 Endre Kupen (42. min), 2-1 Erlend Hove (83. min).

‪Dommer: Vebjørn Nord Haugland - 5

‪Gult kort: Florø: Kaddu Aton, Robert Winogrodzki, Christer Husa, Marcis Erglis, Erlend Hove. Strindheim: Fredrik Kosberg

‪Strindheim: Sterk vind i mot i første omgang gjorde at spillet foregikk mest på Strindheims sin banehalvdel. Florø fikk også problem med vinden, og det ble mange baller ut over kortlinjen. Etter 33.minutt ble Rygh spilt gjennom alene med keeper, og fikk straffe etter en felling av keeper Frenderup. Florø sin keeper fikk støvelen til Rygh i halsen i duellen, og måtte sendes på sykehus. Det ble stans i kampen i 11 minutter på grunn av skaden, men Torgersen holdt hodet kaldt og satte inn straffen. 1-0 til Strindheim på deres første sjanse i kampen. Etter dette tok Florø over initiativet igjen, og hadde flere farlige skuddforsøk. Like før pause fikk Florø sin toppscorer Kupen ballen litt utenfor 16.meteren til Strindheim, og la hardt inn foran mål. Vinden tok tak i ballen og den gikk i en bue over keeper Lenes og i mål.

‪2. omgang startet med et spillemessig overtak til Strindheim, som da hadde vinden i ryggen. Det ble imidlertid lite målsjanser til noen av lagene. Etter hvert kom Florø mer inn i kampen, og i det 86. minutt kom innbytter Hovden gjennom på venstrekanten. Innlegget fikk ikke Lenes klarert, og ballen gikk til innbytter E.Hove, som kontrollert satte ballen i mål til 2-1. Resten av kampen ble rotete, og dommer Haugland fikk delt ut 4 gule kort i løpet av 4 minutter, 3 til Florø og 1 til Strindheim.

‪NB! Ingen spesielt god kamp av noen av lagene, vinden må ta noe av skylden for dette, men det var ti lag som ikke hadde mye å spille for.

Dagens Ivers: Fredrik Kosberg

‪Vurdert av Ole-Kristian Førde

Florø (4-3-3): Nicklas Frenderup - Bjørnar Hove, André Reksten, Runar Hove, Christer Husa, Marcis Erglis, Stefan Aase, Ole Sivertsen (Tord Hovden 83 min), Kaddu Aton (Erlend Hove 65 min), Endre Kupen, Kim Ødegård Vik.

Målsjanser: 8-3.

2. divisjon avd. 4, 26. runde. Byåsen Arena.

105 tilskuere

Mål: 1-0 Kim Ove Norum Riksvold (32.min), 2-0 Riksvold (76.min).

Dommer: Rikhard Haugen Lyng, Kolstad Fotball - 5.

Gult kort: Magnus Aasarød og Lars Arne Togstad, Nardo.

Rødt kort: Arne Gunnes, Byåsen (84.min).

Byåsen: Måtte klare seg uten sentrale Eirik Valla Dønnem grunnet karantene i sesongens siste kamp, men tok likevel tak i taktpinnen fra start av og skapte kampens første sjanse ved Ole Gunnar Øien allerede etter fire minutter. Ga fra seg initiativet utover i omgangen, men etter Riksvolds ledermål kontrollerte de omgangen ut og skapte stort sett det som var av sjanser både før og etter hvilen. Kampen bar etter hvert mer og mer preg av at det var siste serierunde og at lokaloppgjøret hadde fint lite annet enn litt prestisje og en best mulig tabellplassering på spill. Etter Riksvolds 2-0 scoring var det i grunnen aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne, selv om en overtent innbytter Arne Gunnes måtte forlate banen seks minutter før slutt med rødt kort. Byåsen kan se tilbake på en strålende annen halvdel av sesongen og endte til slutt på 5.plass, kun poenget bak gjestene fra Nardo. Nå starter jobben med å beholde nøkkeltrioen Snekvik, Riksvold og Valla Dønnem. I tillegg er trener Johannessen usiikker på om han fortsetter neste sesong.

Nardo: Spilte for 2.plassen på tabellen, men sleit med å skape store sjanser og fikk heller aldri noe særlig trykk på Byåsen, selv om laget hadde ballen vel så mye som vertene. Sett bort i fra en brukbar periode midtveis i 1.omgang var det ikke Nardos dag. Aasarød fikk både tid og rom til å strø pasninger, men ingen av de tre på topp hadde noen stor dag for et Nardo-lag som hadde sikret 2.plassen på tabellen med seier ettersom Elverum avga poeng hjemme mot Molde 2. Klarte heller aldri å etablere noen sluttspurt med én mann mer på banen de siste fem minuttene av kampen og tapte til slutt fortjent. Laget endte dermed på 3.plass med 41 poeng, men verdt å merke seg er at det skiller hele 21 poeng opp til avdelingsvinner Kongsvinger og 13 ned til Aalesund 2 som må ta den tunge veien ned igjen. Trener Bjerkeset jr. tygger i disse dager på et tilbud fra Levanger, men ville ikke avsløre noe til Adressas utsendte lørdag hvorvidt han trener Nardo neste sesong.

NB! Byåsen tok 31 av sesongens 40 poeng etter sommerferien og havnet til slutt bare ett poeng bak gjestene fra Nardo.

Dagens Ivers: Kim Ove Norum Riksvold, Byåsen.

Dommer: Thomas Solum Lystad, Kolstad Fotball 4

Gult kort: Ståle Singstad Stegavik, Martin Kristoffer Berdal, Thomas Nikolaisen Valø, Magnus Bjerke, alle Rødde. Sondre Brunstad Fet, Aalesund2

Rødt kort: Thomas Nikolaisen Valø 50.min

Rødde: Kunne fått en drømmestart allerede etter 1.min, men frisparket fra Brandtzæg gikk i stanga. Sleit med å få presisjon i pasningsspillet før hvilen, dette bedret seg i andreomgangen. Fikk problemer i førsteomgang da de hadde stor strekk i laget,Aalesund2 kunne spille seg fri i mellomrommet mellom midtbane og forsvar. Etter pause var det Rødde som ofte fant åpninger i samme mellomrom, og  og tok ofte de riktige skuddene, men en god keeper for Aalesund2 tok det meste som kom. Styrte kampen store deler av andreomgangen, og det virket som de ville avslutte sesongen med Rødde med stil, noe de klarte.

NB: Rødde ble faktisk bedre etter å ha blitt redusert fra 11 til 10 mann.

Dagens Ivers: Erik Sleipnes Sivertsen