– Det er ikke riktig å tenke på «The Treble» og sånt. Det er ikke realistisk, sier Bernardo Silva på en pressekonferanse – før han senere går mot seg selv og snakker en hel del om «the Treble» likevel.

Onsdag kveld klokken 21.00 kommer Real Madrid på besøk til returoppgjør i Champions League-kvartfinalen. Kampen sendes på TV 2 Sport 1, og kan følges i VG Live.

Det første oppgjøret endte 3–3 og Manchester City er favoritter til å avansere. Slik er veien mot trofeet i den største turneringen:

VEIEN VIDERE: Manchester City møter vinneren av Arsenal og Bayern München om de går videre til semifinalen av Champions League. Foto: www.sofascore.com

Favoritter er de også til å vinne de to største turneringene i England, FA-cupen og Premier League.

I bakgrunnen er de 115 anklagene mot klubben fra Premier League.

Det har knapt vært nyheter fra etterforskningen det siste drøye året, men de ble igjen trukket opp i engelske aviser etter at City søndag tok over tabelltoppen i Premier League.

Mens etterforskningen pågår, ruller ballen som vanlig. Mye skal avgjøres de neste åtte dagene.

– Vi har Madrid i morgen, Chelsea i FA-cupen på lørdag og så Premier League ... vi kan tape alle turneringene den neste uken, sier Silva.

Slik ser innspurten ut akkurat nå:

TETT PROGRAM: Slik ser kampprogrammet ut for Manchester City akkurat nå. I tillegg kommer en mulig semifinale i Champions League første og andre uken i mai, og en potensiell FA cup-finale 25. mai. Skulle de gå til CL-finalen, spilles den 1. juni. Foto: www.sofascore.com

Men det tok tid å komme seg etter fjorårets suksess.

– Vi hadde litt bakrus etter å ha vunnet The Treble, og det er ikke lett å ha den sulten til å spille kamp etter kamp etter kamp med en gang i ny sesong, sier portugiseren.

Det er jo mulig å forstå at det var litt bakrus:

Enn så lenge har Manchester City muligheten til å vinne «The Treble» for andre sesong på rad.

Ingen andre har klart noe slikt før, og kun Real Madrid har forsvart tronen i Champions League i dens nåværende format.

Skulle de vinne Premier League, blir de første lag som gjør det fire ganger på rad etter omleggingen i 1992.

– Vi er motivert av å skape den historien. Om vi skulle klare noe ingen har klart før, vil vi virkelig etterlate en arv, sier han.

I fjor motiverte Guardiola sine spillere med muligheten for å skape historie før Champions League-finalen.

Nå er han mer skeptisk til Bernardo Silvas utsagn.

– Jeg skal ikke si at spillerne ikke skal føle dette, men det er ikke sånn jeg ser det. Vi er laaangt unna. Når vi er i finalen i FA-cupen, i finalen i Champions League-finalen og vinner ligaen, da kan vi tenke på det, sier spanjolen.

Manchester City er ved starten av sesongens trolig mest kritiske uke, med tre knalltøffe kamper i løpet av åtte dager.

– Jeg er vant til det. Det er bedre å være i denne situasjonen enn ikke, så jeg skal ikke klage et sekund på det. 24 timer i døgnet er mye, så du finner alltid en løsning, sier Guardiola – som i rettferdighetens navn har brukt mye tid på å kritisere kampprogrammet de siste ukene.

Første hinder: Real Madrid i kvartfinalen onsdag 21.00.