Søndag ble det åtte nye fulltreffere da Sandefjord ble knust 31-22 i toppkampen i 1. divisjon.

Dermed har høyrevingen 58 mål på ni seriekamper, og er toppscorer i ligaen.

– Jeg plukker med meg mål jevnt og trutt. Selv om det ble en del flere bom enn jeg liker, fikk jeg satt inn noen i dag også, sa Moe Fjeseth til Adresseavisen etter nimålsseieren for to dager siden.

Over syv mål per kamp

25-åringen har et scoringssnitt som er best i landet - både for kvinner og menn. Så langt denne sesongen har Kolstad-spilleren et snitt på 7,2 mål per kamp, det er likt med Skrim-spiller Trine Haugstad i kvinnenes eliteserie. Men i ensom majestet blant herrespillerne.

– Det er artig det. Jeg har fått mange sjanser med lagkamerater som spiller meg opp, så har jeg vært rimelig solid. Det at jeg tar straffene bidrar også til en del mål. Det er artig å kunne bidra til at laget gjør det så bra, sier mannen med den giftige venstrearmen.

– Får flere muligheter

Han får skryt av Kolstad-trener Stian Gomo Nilsen.

– Det er meget bra. Truls er en av de mest rutinerte spillerne våre, og har vært opp et nivå i Elverum tidligere. Han holder en meget høyt standard, noe jeg føler han har holdt siden siste halvdel av forrige sesong. Han er utrolig stødig og sikker, sier Gomo Nilsen.

Fungerer kollektivt

Han er rask på å poengtere at høyrevingens solide målsanking kommer i et ledd av et lag som har fungerte kollektivt. For der Kolstad var mer avhengig av enkeltspillere i fjor, har mange stått frem på de åtte første seriekampene i år. Det har endt med åtte Kolstad-seire, og kun det suverene kvinnelaget Larvik har scoret flere mål i norsk håndball denne høsten.

– Jeg synes Håkon (Følstad, venstreback) er flink til å gjøre Truls god. Det handler om at vi har et spill som er mer kollektivt, og det har gitt vingene mer å jobbe med. I tillegg har det gode forsvarsspillet gitt mange kontringsmuligheter, sier Gomo Nilsen.

Slipper seg løs

– I fjor ble det automatisk at vi la ansvaret over på de beste spillerne. Man gjemte seg litt og sendte ballen til dem som vanligvis scoret mye mål. Nå har vi mange som kan komme inn og gjøre en like god jobb. Da slipper man seg litt mer løs, og mange flere tar tak, sier Moe Fjeseth.