Strindheim trengte ett poeng på de to siste kampene for å feie absolutt all tvil til side i kampen om å holde seg i divisjonen. Første matchball var mot formlaget Byåsen hjemme på Myra, der en flott frisparkscoring av Asgeir Snekvik gjorde at bortelaget kom til å snike med seg poengene.

Feide all tvil til side

Men Andreas Rye ville det annerledes. Et minutt før ordinær spillertid var over, dunket kantspilleren inn en scoring tett opp mot krysset. Det vil være nok til å sikre plassen, men en skikkelig lagscoring ga Strindheim seieren på overtid.

Etter det som Adresseavisen utsendte beskriver som gode kombinasjoner, lavt innlegg, før et genialt overhopp inne i 16-meteren. Det frigjorde plass til Rye, som på bakre stolpe hamret inn seiersmålet. Dermed kan Strindheim reise helt uten press til Florø neste helg, som om de kunne berget plassen tross tap i begge de to siste rundene.

Nardo kan ta andreplassenRødde blir det eneste trønderske laget som rykker ned fra 2.divisjon. 0-2 mot serietreer Nardo forandrer ingenting da Rødde ble formelt klare for nivå fire i forrige uke. For Nardos del betyr hjemmeseieren at klubben minst blir nummer tre i 2.divisjon, men kun målforskjell skiller dem fra Elverums andreplass – bak suverene Kongsvinger.

Kongsvinger så lenge ut til å tape mot et Stjørdals-Blink-lag i god form. Blink vant 2-1 mot sterke Brumunddal på bortebane sist og ledet 1-0 på seriens mest fryktede bortearena.

Men til slutt snudde opprykkslaget kampen og vant 2-1. Èn runde gjenstår av årets sesong i 2.divisjon.

Her er denne ukens Ivers-karakterer:

Strindheim - Byåsen 2-1 (0-0)

Målsjanser: 3-5

2 div. avd. 4, Strindheim Kunstgress , tilskuere 101

Mål: 0-1 Asgeir Volden Snekvik 70.min. 1-1 Andreas W Rye 89.min. 2-1 Rye 90.min.

Dommer:  Kent Ove Hammer, Kolstad Fotball 4

Gult kort: Lars Ramstad, Strindheim. Kim Ove Norum Riksvold og Eirik Valla Dønnem Byåsen

Strindheim: Prøvde å spille i bakrom fra start, noe som ikke fungerte særlig bra. Gode til å få samlet laget på rett side når Byåsen angrep. Gode til å stoppe overganger. Ga fra seg en del frispark fra farlige possisjoner med tanke på at Byåsen har Asgeir Snekvik på laget, noe de ble straffet for. Avgjorde kampen ved å aldri gi opp, og Andreas W Rye puttet to meget fine mål et minutt før slutt, og på overtid.

Byåsen: Mye bra kombinasjonsspill fra start, men skapte kun en målsjanse før hvilen. Strindheim var tydelig forberedt på hva Byåsen kom med, og klarte å demme opp bra for Byåsens kombinasjoner. Ble etterhvert mye en og en som sjelden fungerer i fotball. Gode defensivt i 88.min av kampen. Burde ha klart å punktert kampen på 0-1, men Øyen bommet på åpent mål fra fem meter.

Dagens Ivers: Andreas W Rye, Strindheim

Kampkarakter: Bra

Vurdert av: Kenneth Iversen

Strindheim (4-3-3): Magnus Rønnekleiv Lenes 4Lars Ramstad 3Eirik Trondsen 4Fredrik Kosberg 4Eirik Nerland 3 ( Håkon Kroglund Haugen 79.min)Stian Romslo Torgersen 4Christian Reginiussen 5Fredrik Lund 3 ( Mats Ingebrigtsen 65.min)Andreas W Rye 6Jeffter Kwaah Osafo 4Bjørn Erik Løkås 3 (  Julian Andreas Moen Rygh 65.min)

Byåsen (4-3-3): André Trondsetås 4Marius Dalsaune Nossum 3Håvard Losnegard Karlsen 4Ivar Erlien Furu 4Ulrik Havnsund 3 (Espen Langørgen 83.min)Ole Gunnar Øien 4 ( Roholla Iqbalzadeh 79.min)Eirik Valla Dønnem 3Asgeir Volden Snekvik 4Kim Ove Norum Riksvold 3Sindre Ohrstrand 3 ( Arne Gunnes 70.min)Martin Grong Risan 4

Nardo - Rødde   2-0 (2-0)

Målsjanser: 9-3.

2. divisjon avd. 4, 25. runde. Nissekollen kunstgras.

60 tilskuere

Mål: 1-0 Jonas Lindgård (13.min), 2-0 Ivan Neeraas (17.min).

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Gneist IL - 4.

Gult kort: Torstein Dybvad Haugdal og Magnus Aasarød, Nardo. Mikal Haugen Bjørnstad, Rødde.

Nardo: Gikk rett i strupen på et ungt Rødde-lag fra start av og skapte to store sjanser allerede før to minutter var spilt. Fikk også betalt i form av to tidlige scoringer gjennom Lindgård (corner) og Neeraas (kontring) i en kamp som tidlig var avgjort og som dabbet av i kvalitet og intensitet utover i omgangen. 2.omgang ble etter hvert en transportetappe for hjemmelaget som etter lørdagens resultater kan se tilbake på en strålende sesong. Uansett utfall i siste kamp borte mot Byåsen ender laget enten på 2. eller 3.plass på tabellen. Trener Bjerkeset jr. ga sitt lag terningkast 5 når han oppsummerte årets sesong, vel vitende om at det fortsatt er mange poengtap som kunne vært unngått.

Rødde: Var klare for nedrykk allerede før dagens kamp og manglet både aggressivitet og presisjon i starten. Ble tidlig satt under press og lå fortjent under 0-2 allerede før 20 minutter var passert på klokka. Spilte seg etter hvert mer inn i kampen, men sleit med å komme til store sjanser og bærer preg av mangelen på en tydelig leder på banen i den offensive delen. Keeper Sivertsen måtte nok en gang ta fram sitt register for å hindre et større nederlag. Rødde har nå tatt fire poeng på tolv kamper etter sommerferien og rykker ned sammen med Træff. Hvem som blir det tredje laget avgjøres neste helg når Rødde tar imot et Aalesund 2-lag som må ha poeng i siste serierunde.

NB! Dette var faktisk første gang Nardo slo Rødde i en offisiell kamp etter løsrivelsen fra Tiller. Vårens oppgjør på Heimdal endte med hjemmeseier, mens begge kampene i fjor endte med poengdeling.

Dagens Ivers: Magnus Aasarød, Nardo.