27-åringen kom 31 hundredeler bak Alice Robinson, og innså at andreomgangen var god nok til å sikre pallplassen. Da jublet Stjernesund intenst i målområdet.

– Sesongens første pallplass, og den betyr så mye, kommenterte NRKs Carl Andreas Wold.

Men hverken Stjernesund eller Robinson kunne hamle opp med italienske Federica Brignone i Østerrike, som vant med 1,36 sekunder ned til Robinson.

– Det var herlig å gjøre det i fjor, så det var gøy å gjøre det igjen. Fy søren, i dag var jeg så nervøs hele veien, sier Stjernesund til NRK.

– Dette er det vi lever for. Det er slike dager vi vil ha. Det betyr alt, fortsetter hun.

PALLEN I STORSLALÅMFINALEN: Alice Robinson fra New Zealand, Federica Brignone fra Italia og norske Thea Louise Stjernesund. Foto: JOE KLAMAR / AFP / NTB

Både Stjernesund, Mina Fürst Holtmann og Ragnhild Mowinckel leverte sterkt i førsteomgangen og var alle inne blant topp tre.

Stjernesund var nummer tre før finaleomgangen og kun 48 hundredeler bak Federica Brignones ledertid, mens Fürst Holtmann og Mowinckel var nummer fire og fem. Dermed var det gode sjanser for norske pallplasser etter en solid laginnsats.

Og Stjernesunds finaleomgang var god nok til å beholde plassen fra første omgang. Dermed kom hun på pallen for første gang denne sesongen, i vinterens siste storslalåmrenn.

Mowinckel, som kjørte sitt siste storslalåmrenn i karrieren, ble nummer åtte. Fürst Holtmann endte på syvendeplass.

Lara Gut-Behrami tok storslalåmkulen for første gang etter sin tiendeplass i sesongens siste storslalåm i Saalbach. Til uken kan hun også ta sammenlagtseieren i utfor, super-G og den totale verdenscupen.

På herresiden leder Timon Haugan slalåmrennet etter første omgang. Andre omgang sendes på NRK klokken 13.30.