Første kvalifiseringssmak var mot Hønefoss i 2010. Nå må Ranheim slå samme klubb for å henge på i rotteracet om en ny mulighet.

Tilbake til 2010. Der laget som tolv måneder tidligere hadde møtt lag som Korsvoll og Bossekop, skulle bryne seg på eliteserielaget Hønefoss på bortebane etter å ha endt på en overraskende 5. plass i debutsesongen i 1. divisjon. Robert Stene ga bortelaget ledelsen mot Hønefoss tidlig i 2. omgang, men klubbnomaden Madiou Konate utlignet like etter. Per Joar Hansens menn holdt hjemmelaget i sjakk nesten hele kampen, bare for å se at det raknet da Konate satte inn 2-1 på overtid i andre ekstraomgang.

– Det eneste som sitter igjen, er vel at det avgjørende målet var den eneste dårlige involveringen Andreas Lindberg (keeper i klubben fra 2009-2011 journ.anm.) gjorde i Ranheim-karrieren, sier venstreback Eirik Malmo, den mest betrodde Ranheim-spilleren i 1. divisjon med sine 127 kamper, 118 av dem på rad.

– Stor forskjell

Han var en av fem i dagens tropp som var med på Ranheims første smakebit av kvalifiseringsspill, de andre er Vegard Voll, Ole Kristian Kråkmo, Daniel Krogstad og Jo Sondre Aas. Malmo er sammen med Krogstad den eneste som har vært med i alle Ranheims fem sesonger i 1. divisjon. Han mener Ranheim har tatt kvantesteg sportslig sett fra 2010 til i dag.

– Hele opplegget er blitt mer profesjonelt, spesielt med tanke på apparatet rundt spillerne. Nå er Ranheim en attraktiv klubb og folk vil hit. Vi har et spillermateriale som er topp seks i divisjonen, sier Malmo.

– Det er summen av småting som utgjør en stor forskjell. Ranheim har funnet en semiprofesjonell modell som stadig er i utvikling. Det gjør at klubben gjør en god jobb med et vanskelig utgangspunkt. Det handler om tilrettelegging slik at vi får maksimalt ut av den tiden vi kan bruke på å bli bedre spillere, sier midtbanespiller Vegard Voll, som er tilbake i Ranheim etter et år i Levanger.

Tre poeng skiller fem lag

Skal det bli en ny kvalifiseringssjanse for Ranheim, må Hønefoss helst slås på hjemmebane søndag. Tre poeng skiller mellom Mjøndalen på 3. plass til Kristiansund utenfor kvalik. Med andre ord er det mye å spille om denne høsten for Ranheim. Men de ønsker heller å revansjere et annet 1-2-tap enn det som kom i 2010.

– Hønefoss var laget som brøt rekken vår i år (åtte strake seire, ti på rad uten tap før 1-2 på Aka Arena). Det gjør meg litt ekstra sugen på å ta dem denne gangen. Det er mye å spille for denne høsten, og det er det som gjør det morsomt å være fotballspiller. Hver kamp blir viktig hvis vi skal klare kvalik, sier Eirik Malmo.

– For vår del handler det om å få i gang spillet på siste tredel, der det har skurret litt i det siste. Vi kommer med en stor revansjelyst etter at de brøt den gode rekken vår, i en kamp der vi slapp inn to «skitmål». Derfor skal vi kjenne litt på den følelsen inn mot kampen, sier Vegard Voll.

Første sjanse: Her slukker Madiou Konate Ranheims opprykksdrøm i 2010. På bildet er han i duell med Martin Grønning og Tom Erik Nordberg. (t.h.). Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Revansje: - Vi kommer med en stor revansjelyst, sier Vegard Voll. Foto: Digitalsport