Norge er i manko på gode skøyteløpere i langrenn. Vossingen Røthe og Tettli Rennemo fra Leksvik var svært så sentrale da de gikk Norges annetlag inn til stafettseieren.

I Petter Northugs fravær viste de at det finnes alternativer.

Røthe var desidert raskest på tredjeetappen og tok inn 31 sekunder på teten. Tettli Rennemo oppførte seg som en verdensmann på sisteetappen, tok teten fra første stavtak og spurtet best. Han tok skalpen på tyskeren Tim Tscharnke som tok sølv for Tyskland i lagsprinten i OL.

Norges 1.-lag ble nummer to.

– Flere nasjoner manglet noen av sine beste, men dette viser at utgangspunktet for å skape et bedre distanselag i langrenn aldri har vært bedre, sa sportssjef Åge Skinstad til NTB.

Aktuelle

Både Røthe og Tettli Rennemo var høyaktuelle for en landslagsplass før helgens renn i Lahti også.

De ble ikke mindre aktuelle etterpå.

– De gikk seg helt klart inn i landslagsdiskusjonen, sa Skinstad.

Det mente også Steinar Mundal, tidligere norsk sjeftrener, som var i Lahtis som en del av det norske trenerteamet.

– Jeg mener de må inn på et lag i regi av skiforbundet med en eneste gang. Det er viktig å ta vare de beste vi har og vi trenger sårt gode skøytere. Nå må vi skjerpe oss. Det er bare fire år til neste OL, sa Mundal.

Takker ikke nei

Røthe skøytet inn til tredjeplass i NM på 15-kilometeren i fri teknikk. Han har vært et skøytetalent i lang tid. Denne sesongen tilhører han Team Manpower.

– Jeg trives kjempegodt der, men sier ikke nei til landslaget om jeg får et tilbud, sa Røthe.

– Jeg håper å gå bra resten av sesongen slik at jeg kan legge inn en god søknad om landslagsplass, sa Tettli Rennemo, som kommer fra Leksvik, rundt fire mil hjemkommunen til Petter Northug. Tettli Rennemo er en del av Team Trøndelag.

Tettli Rennemo leder årets norgescup, og han vant skandinavisk cup. Både Røthe og Tettli Rennemo får prøve sin krefter mot de beste i femmila i Holmenkollen kommende helg.

Tettli Rennemo var fullstendig uredd i Lahti.

– Jeg har aldri gått et verdenscuprenn utenlands før, men jeg følte meg sprek og det ble til at jeg var i tet hele veien. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å dra så mye, men jeg liker å holde meg framme i feltet, sa Tettli Rennemo.

Nordtrønderen har nok ikke vært på sin siste utenlandstur som representant for Norge.

Foto: SCANPIX
Kristian Tettli Rennemo (25) fra Leksvik inn til stafettseier for Norges andrelag i Lahti søndag, rett foran skotuppen til Tord Asle Gejerdalen og Norges førstelag. Foto: SCANPIX