Rett før start spådde Støre på høyttaleranlegget i Holmenkollen at Krüger kom til å vinne femmila – slik han gjorde for ett år tilbake.

– Jeg får håpe at det var siste gang at han bommer så grovt. Neste gang det er femmil skal jeg være en god del hvassere enn jeg var i dag, sier Krüger til VG.

Statsministeren kunne nemlig knapt bommet mer. Krüger ble nummer 51 av de 54 (!) som kom i mål – 13.45 minutter bak Johannes Høsflot Klæbo som spurtslo Martin Løwstrøm Nyenget og Pål Golberg.

– Jeg var svimmel, hadde flimmer i øynene og tunnelsyn. I dag var femmilen så tøff som den ryktes å være. Det var en seig tur, sier Krüger.

Få kjenner de berømte, knallharde femmilsløypene i Holmenkollen bedre enn Oslo-borgeren som tidligere i vinter fikk egen løype i området oppkalt etter seg.

– Det er litt kontraster fra i fjor hvor ting virkelig fungerte bra. Jeg liker disse lange og tøffe løpene, men når det først stopper blir det fryktelig tungt og langt, sier Krüger som har vært syk før løpet.

Han takker for heiarop i løypen.

– Jeg ble løftet frem av publikum og heiet på da jeg slet meg opp bakkene langt etter de andre. Jeg følte jeg måtte fullføre da jeg fikk støtten jeg fikk, sier Krüger.

Kroppen var forferdelig:

– Med en gang det gikk litt oppover, fikk jeg litt tunnelsyn og følte jeg kunne gå på første og andregir, hadde ikke mer å gå på. Da kom syren med én gang. Det er tungt på en femmil, selv om det går såpass sakte. Det er rart hvor mye det svinger, men det er noe av det fascinerende med det vi driver med.

Måltavlen hadde fylt seg opp med 50 navn før Krüger kom opp den siste bakken. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Nesten 14 minutter bak Klæbo?

– Det er fryktelig mye. Når man blir gående 35 kilometer alene, og skjønner at det ikke fungerer, er målet å fullføre.

Andrew Musgrave, en av de beste distanseløperne vanligvis, var en av tre som kom bak Krüger. Han var 16,5 minutt etter Klæbo.

– Jeg tenkte at i dag var jeg en ræva skiløper. Jeg er så langt bak. Det er helt sykt, sier Musgrave.

Klæbo hadde nesten rukket opp nyskiftet til kongefamilien før Krüger og Musgrave var i mål. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Han sier han falt tre-fire ganger, brakk to staver og måtte klare seg med en stav i tre kilometer underveis.

Mattis Stenshagen var langt nede etter 8. plass. Han hadde også trøbbel på veien.

– Akkurat nå er jeg så jævlig forbanna på meg selv. Jeg vil påstå at dette var min livs dag på ski. Og så klarer jeg å ødelegge det med å tryne. Det kommer til å svi i to-tre år, sier Stenshagen til TV 2.