Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo tok kommandoen fra start, og da franske Jules Chappaz gikk på trynet ned i snøen på sin sisteetappe, med Pål Golberg noen få meter bak, så ble det enkelt for Klæbo på ankeretappen.

– Hadde jeg ligget rett på bakskiene, så hadde jeg ikke hatt sjans. Jeg hadde hjertet i halsen der før jeg skjønte at det gikk bra, sier Pål Golberg til Viaplay.

– Det var bunnsolid fra start til mål, sier Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug om det norske vinnerlaget.

På Norges andrelag gikk Håvard Solås Taugbøl og Even Northug. De ble nummer to.

Men mer dramatisk ble det for de svenske damene.

GOLBERG OG KLÆBO

Vinnerlag.

For på den andre av seks etapper det gikk fullstendig galt for Sverige 2 (Frida Karlsson og Maja Dahlqvist). Dahlqvist falt i starten av en lengre utforkjøring og fikk med seg tyske Laura Gimmler ned i bakken.

  • Se hele situasjonen i videoen øverst.

Dahlqvists ski knakk og ble flerret fullstendig opp - som gjorde det tilnærmet umulig å kjøre videre. Hun ramlet enda en gang før hun fikk en fungerende ski.

– Verst tenkelig plass å ramle, for du får ikke med deg fart videre i utforkjøringen, sa Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug og la til:

– Det er krise for Sverige 2. Det er umulig å kjøre den utforkjøringen med en ski, da tryner du garantert.

– Det har jeg aldri sett før. Stakkars Maja Dahlqvist, sa NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Maja Dahlqvist

Sverige 2

Dagen ble ødelagt for Sverige 2 – Karlsson og Dahlqvist endte som nummer 14 av 15 lag.

I kvalifiseringen hadde de nest beste tid bak Sverige 1 og frem til det fatale øyeblikket var de i seierskampen.

Sverige 1 (Jonna Sundling og Linn Svahn) vant dermed fullstendig overlegent. Finland 1 (Krista Pärmäkoski og Johanna Matintalo) spurtslo Tyskland 1 (Katharina Hennig og Laura Gimmler) i kampen om annenplassen.

Norge 1 (Lotta Udnes Weng og Kristine Stavås Skistad) og Norge 2 (Kristin Austgulen Fosnæs og Mathilde Myhrvold) havnet rett bak pallen.

– Vi må bli bedre. Vi har ett år på oss, sier Skistad til Viaplay.

De norske herrene gjorde altså storeslem, men Frankrike kom tilbake med Richard Jouve på sisteetappen og utfordret Finland om den siste pallplassen, etter at lagkamerat Jules Chappaz falt på sin sisterunde. Men Finland holdt unna og var ett hundredel foran Frankrike i mål.