– Vi sa først 6. desember, deretter 4. desember som planlagt åpningsdag. Nå har vi klart å bli ferdige ei uke før tida, sier driftsleder i Trondheim bydrift, Pål Bjørset.

Løypemaskinene gikk for fullt i Granåsen torsdag. Foto: Christine Schefte

Fredag formiddag kunngjorde de at åpningen ble allerede klokken tolv samme dag.

– Til sammen er det nå mellom tre og fire kilometer løype som er klar for bruk, og til uka kan vi produsere mer kunstsnø i det østlige området, sier Bjørset.

Han håper også på mer naturlig snø, både i Granåsen og ellers i regionen.

– Mer snø i marka gjør at folk kan fordele seg i ulike løyper. Og det er bra, ellers blir det veldig fullt her.

Her kan du gå på ski nå

Pål Bjørset er driftsleder i Trondheim bydrift, idrett, park og skog. Foto: Christine Schefte

Trafikale utfordringer

For selv om det nå er fine forhold i nylagte løyper rundt stadion, er det én ting folk bør være obs på når det kommer til parkering.

– Vi forventer nå mye folk hit, så vi håper alle tar litt hensyn til hverandre. Vi har reduserte parkeringsmuligheter i Granåsen grunnet anleggsarbeid nå i år og vi skriver på Facebook (ekstern lenke) hvor folk kan parkere og gå.

Det er begrenset med parkeringsplasser i Granåsen som følge av anleggsarbeidet rundt hoppbakkene. Foto: Christine Schefte

– Det er viktig å ta hensyn til at Friskliv og mestring har mange kunder her. Og ikke minst at toppidrettssenteret og treningssenteret trenger parkeringsplasser. Alle må ta hensyn til hverandre, sier Bjørset.

– Sykt digg å endelig gå på ski igjen

Stort engasjement

Da Adresseavisen delte saken om skiløyper i Granåsen på Facebook i forrige uke, skapte det stor debatt.

Leserne spurte hvor miljøvennlig det var å bruke dieselkjøretøy for å lage skiløyper. Om hvorfor det ble lagt ut snø i regnværet og hvem som betaler for dette?

Hva tenker du om det store engasjementet?

– Det å legge ut snø i regnvær er ikke noe problem, selv om det ble litt mer regn enn forventet.

– Når det gjelder dieselkjøretøy så er vi klar over det, men per i dag er det ikke noe alternativ på løypemaskiner og andre maskiner som har nok kapasitet og er sterke nok til å gjøre jobben. Vi er på sporet, men vi må ha alternativ som fungerer, sier Bjørset.

Foreløpig finnes det ikke maskiner på strøm som fungerer godt nok til jobben, i følge Bjørset. Foto: Christine Schefte

Om økonomien sier han dette:

– Det er jo politikerne som bestemmer hva som skal skje. Vi leverer det vi får bestilling på og prøver å leve opp til det hele tida.

Stor helsegevinst

Bjørset påpeker at denne saken har flere sider.

– Det blir litt ensidig fokus på de miljømessige konsekvensene, men vi må ta med at det gir en stor helsegevinst. Det er mange som holder seg i form ved å gå på ski. Og det er et tilbud til utrolig mange, ikke bare eliten. Også til unger og mosjonister og vanlige skigåere. Mange bruker anlegget både sommer og vinter i Granåsen. Dette er et masseanlegg for bredden.