Svanevik ble landskjent over natten da hun og broren André Svanevik for snart to år siden la ut en YouTube-video der 18-åringen fra Bergen gjør forskjellige crossfit-øvelser. Videoen er i øyeblikket sett av over 22 millioner mennesker.

I februar lanserte hun en ny video som fikk masse oppmerksomhet. Videoen laget hun sammen med den amerikanske produsenten Greg Lansky i selskapet World Star Hip Hop, men resultatet ble ikke helt som Svanevik hadde forventet.

I stedet for at videoen fokuserte på prestasjon og trening, blir filmen husket for et ekstremt fokus på Svaneviks utseende, spesielt rumpe.

Se videoen her.

Laget parodi

En av mange som la merke til videoen, var kristiansanderen Sindre Throndsen. Rett før sommerferien laget han videoen «Let crossfitpappa tell you about crossfit», en parodi på Svaneviks video med Lansky. I videoen slanger han seg rundt i en pinetrang tights og konas BH, og utfører øvelser som har ført til YouTube-kommentarer som «Vær advart! Denne kan gi deg varige mén».

Videoen førte Throndsens blogg «Crossfitpappa» opp på topp over de mest leste bloggene, og videoen har i skrivende stund over 150 000 treff på YouTube.

Se videoen her.

- Uthenging

Så langt har Svanevik selv vært taus om hva hun synes om Throndsens parodi. Nå tar hun bladet fra munnen.

- Han (Throndsen) nevnte til meg at han skulle lage videoen på et bilde på Instagram. Da tenkte jeg egentlig ikke noe spesielt over det annet enn at det ble morsomt å se. Etter å ha sett videoen tenker jeg at han parodierte meg for å nå ut til mine fans/følgere/hatere, som igjen resulterer i at han oppnår mer promotering av seg selv, sier Svanevik.

Hun føler seg uthengt av Throndsen.

- Det at han skriver at videoen ikke var laget for å henge meg ut i det hele tatt, er også latterlig, for videoen i seg selv er jo selvfølgelig uthenging. Han klarte å oppnå både promotering av seg selv og høyere lesestatistikk på bloggen på grunn av meg. Men bare for en liten periode. Nå ser det ut som at Crossfitpappa har havnet på bunn igjen, sier Svanevik.

Overrasket

Throndsen er overrasket over at Svanevik føler seg uthengt.

- Da vi var i gang med filmingen, sa vi til henne hva det handlet om. Da fikk vi inntrykk av at hun synes det var morsomt. Vi sa også tidlig til henne at vi bare gjorde dette for moro skyld, og ikke for å henge henne ut. Jeg hadde forventet at hun sa fra da hvis hun synes det var ubehagelig. At dette kommer fra henne nå, hadde jeg aldri forventet, sier Throndsen.

Han laget videoen for å få inn sponsorkroner til sitt store mål, VM for politi- og brannmenn i amerikanske Fairfax 26. juni- 5. juli 2015. Han har ikke hørt noe fra Svanevik etter at videoen ble publisert, men frem til i dag trodde han at hun hadde tatt den med godt humør.

- Jeg trodde hun så humoren i det. Jeg var tidlig ute på bloggen min og sa at jeg ikke gjør dette for å henge henne ut. Jeg gjorde det kun fordi jeg ville finne på noe gøy. På en måte så får jo hun også oppmerksomhet fra dette og de sier jo at all PR er god PR, sier han.

Se de utrolige tingene Suzanne (18) gjør Suzannes (17) muskler er blitt en Youtube-hit

At bloggen hans "Crossfitpappa" nå er langt nede på oversikten over de mest leste bloggene, tar han med knusende ro.

- Da videoen kom ut sa jeg at jeg ville bli veldig overrasket om ikke dette var helt dødt før jul. Jeg prøver ikke å være en toppblogger. Det har jeg verken ressurser eller tid til med unger, jobb og kone. Jeg har smakt på kjendislivet i 24 timer, men utover det har jeg det veldig fint hjemme i Kristiansand, sier Throndsen.

Angrer ikke

Svanevik selv, angrer ikke på at hun var med i videoen som kom ut for et drøyt halvår siden.

- Jeg fikk utrolig mye kritikk. Videoen var ganske drøy, men jeg hadde tross alt klær på. Det meste av filmingen var på rompen, og bakfra, men med kameraer over alt kan ikke jeg vite hva slags klipp de plukker ut. WorldStarHipHop er jo kjent for å være ganske drøy, og det fikk jo jeg selv kjenne smaken på. Den dag i dag angrer jeg uansett ikke et sekund. Jeg mistet kanskje en del fans, men jeg fikk også flere tusen nye - spesielt fra utlandet da, siden Norge elsker å følge janteloven, sier Svanevik.

Hun tar ikke kritikken så tungt.

- Jeg vet selv hva jeg står for, så hva alle andre måtte mene om meg på grunn av en litt annerledes video av meg, gidder jeg ikke bry meg om rett og slett, sier hun.

I øyeblikket jobber hun sammen med sine tre brødre med opprettelsen av et nytt treningssenter, Bergen Performance Center i Loddefjord. I begynnelsen av september reiser hun til Sydney i Australia for å ta utdannelse som personlig trener samt crossfit-sertifisering.