Forskning har vist at å høre på musikk kan gi bedre resultater, både fordi du blir mer motivert og klarer å holde intensiteten oppe over lengre tid, og fordi den kan distrahere deg fra hvor sliten du føler deg.

DEBATT: Hva liker du å trene til?

Studier utført av The North American Association for the Study of Obesity viste at etter 24 uker med trening, hadde gruppen som fikk høre på musikk mens de trente, mistet åtte kilo mer og fire prosent mer kroppsfett enn gruppen som ikke hørte på musikk.

Riktig musikk

Men det er ikke alltid like lett å finne ut hvilke sanger som passer best til løpe- eller sykkelturen. Tips kan for eksempel du finne på forskjellige nettforum. Men ifølge The Herald Tribune er det ikke bare, bare å finne den mest effektive spillelista.

Professor Costas Karageorghis i sportspsykologi ved Brunel University i England har studert effekten av musikk på trening i 20 år og har kommet fram til at den mest effektive musikken har mellom 120 og 140 slag per minutt.

Det meste av kommersiell dansbar musikk har denne rytmen, og også mange rockesanger.

Den perfekte sangen

Eksperten anbefaler blant annet remixen av fjorårets superhit «Umbrella», «Push it» av 90-tallsgruppa Salt-N-Pepa og «Drop It Like It's Hot» med Snoop Dogg. Hvis du vil sette opp tempoet med joggesko på beina anbefaler han Glenn Frey sin slager «The Heat Is On».

Men er det noe som kan kalles den perfekte sangen til trening? Mange mener at «Gonna Fly Now», mer kjent som filmmusikken til Rocky, kommer høyt opp på lista.

Costas Karageroghis mener at sangen vekker optimisme og opprømthet. I over 30 år har et korps fra Bishop Loughlin Memorial High School i Brooklyn spilte denne langst ruta til New York City Marathon for å hjelpe deltakerne på veien.

Spilleliste

Det aller beste rådet er å finne noe du liker selv, men naturlig nok er ikke de roligste balladene som passer best for å holde tempoet oppe. På mp3-spillere kan du sette sammen din egen spilleliste til treningsturen, å bruke forskjellige lister etter som hvor intensiv løpeturen skal være og hvor lenge du skal være ute kan være en god idé.

God treningsøkt!

Men husk at det er viktig å være oppmerksom i trafikken og at det kan være vanskelig å få med seg alt med høy musikk på ørene.

Foto: SCANPIX
Foto: Metro Goldwyn Mayer