Foto: SCANPIX

American council of exercise sammenfatter hvert år spådommer fra treningseksperter, personlige trenere, gruppeinstruktører og eksperter på vekttap om nye og gamle treningstrender.

Her er oversikten over hvilke ti treningsformer ekspertene tror kommer til å dominere det neste året.

1. Boot camp: Trening inspirert av såkalte «boot camps» var også med på fjorårets liste. Her får du trent både utholdenhet og styrke på en måte som er både variert, morsomt og utfordrende.

2. Budsjett-trening: Ekspertene spår at finanskrisa kommer til å påvirke medlemstallene på treningssentrene og mange heller vil finne andre måter å trene på. Kanskje får joggingen en oppsving?

3. Spesielle treningstimer: Yoga og pilates har kommet for å bli, men neste år blir det mer fokus på danse-baserte timer. Nyheten Zumba kombinerer latindans, sør-amerikanske rytmer og utholdenhetstrening og er på vei til treningssentre også i Norge.

4. Grunnleggende øvelser: Mange ønsker å gå bort fra kompliserte treningsprogram med mye utstyr og vil gå tilbake til mer grunnleggende og enkle øvelser.

5. Sirkeltrening: Intervalltrening som kombinerer utholdenhet og styrkeøvelser skal være mer effektivt en rene timer med aerobic eller styrke.

6. Kettlebells: Trening med vekter som ser ut som kanonkuler med håndtak. Disse vektene gjør at du trener kjernemusklaturen og gir stor effekt på relativt kort tid. Timer med kettlebells finnes på noen treningssentre i Norge.

7. Trening for 50+: Trening tilpasset ønskene til dem over 50 kommer til å øke i omfang

8. Teknologi-basert trening: Ekspertene tror at 2009 vil gi flere interaktive videospill med helsefordeler og nye oppfinnelser for å gjøre treninger morsommere

9. Enkelt og moro: Til tross for det store tilfanget av spesielle treningsformer har ekspertene også stor tro på at for eksempel vennskaplige fotballkamper, sykkel- og løpeturer kommer til å øke i popularitet.

10. Treningsprogram: Å sette opp ukeprogram med økter med lav og høy intensitet på forskjellige dager er ikke bare smart, men nå også moderne.