Foto: TORIL JOHANNESSEN

Finværet fortsetter og grillen står på verandaen, men hva skal du legge på grillristen i dag?

SPØR KOKKEN: Svein Magnus Gnønvik gir deg råd om mat og kosthold

Kjapp fisk

- Fisk er herlig grillmat som trenger kort tid på grillen, sier kokk og matekspert på adressa.no, Svein Magnus Gjønvik.

Men pass på at grillen ikke er for varm.

Foliepakker

- Jeg bruker å legge fiskestykkene med skinnsiden ned i et par minutter. Så flytter jeg dem til et mindre varmere område på grillen.Tid avhenger av tykkelse, sier han.

En vanlig filet av laks trenger ikke mer enn 6 til 8 minutter på grillen.

Du kan også foliepakke fisken sammen med grønnsaker, krydder og urter.

- Litt hvitvin i pakken gjør også susen, sier kokken.

Seks minutter er alt fisken trenger etter at den har startet dampingen i folien.

Grill-tilbehør

Uansett om du velger kjøtt eller fisk - grillede grønnsaker fungerer alltid bra både som tilbehør og en rett i seg selv.

- Maiskolber, squash, aubergine og asparges er godt grillføde, sier Gjønvik.

Han anbefaler også å lage forskjellige foliepakkede grønnsaker på forhånd. Det er enkelt og sparer tid ved grillen.

Foto: TORIL JOHANNESSEN
Tunfisk på grillen er kjapp sommermat. Foto: TORIL JOHANNESSEN
Kokk Svein Magnus Gjønvik gir det råd om mat og kosthold. Foto: IVAR MØLKSNES