Finværet fortsetter og grillen står på verandaen, men hva skal du legge på grillristen i dag?
SPØR KOKKEN: Svein Magnus Gnønvik gir deg råd om mat og kosthold
Kjapp fisk
- Fisk er herlig grillmat som trenger kort tid på grillen, sier kokk og matekspert på adressa.no, Svein Magnus Gjønvik.
Men pass på at grillen ikke er for varm.
Foliepakker
- Jeg bruker å legge fiskestykkene med skinnsiden ned i et par minutter. Så flytter jeg dem til et mindre varmere område på grillen.Tid avhenger av tykkelse, sier han.
En vanlig filet av laks trenger ikke mer enn 6 til 8 minutter på grillen.
Du kan også foliepakke fisken sammen med grønnsaker, krydder og urter.
- Litt hvitvin i pakken gjør også susen, sier kokken.
Seks minutter er alt fisken trenger etter at den har startet dampingen i folien.
Grill-tilbehør
Uansett om du velger kjøtt eller fisk - grillede grønnsaker fungerer alltid bra både som tilbehør og en rett i seg selv.
- Maiskolber, squash, aubergine og asparges er godt grillføde, sier Gjønvik.
Han anbefaler også å lage forskjellige foliepakkede grønnsaker på forhånd. Det er enkelt og sparer tid ved grillen.