Foto: RUNE PETTER NESS

54 prosent av dem som ikke allerede har avtalefestet trening i arbeidstiden, ønsker seg dette. Det viser en ny undersøkelse foretatt på oppdrag av Norsk Fysioterapeutforbund (NFF).

Oppmuntring

13 prosent oppgir at de allerede har avtale om trening i arbeidstiden. 72 prosent svarer at de ville hatt positivt utbytte av å være mer fysisk aktive enn de er i dag.

– I mange stillinger kan det by på praktiske problemer å forlate arbeidsplassen midt i arbeidstiden for å trene. Men å stimulere til fysisk aktivitet er ikke synonymt med trening i arbeidstiden. Å oppmuntre og å belønne å sykle til arbeidsplassen er et eksempel på et alternativ, sier forbundsleder Eilin Ekeland i en pressemelding.

Vil ha hjelp

Mange svarer at de ønsker seg profesjonell veiledning.

– Vi håper at myndighetene legger rammebetingelser slik at denne gruppen i befolkningen får den hjelpen til å komme i gang som de ønsker seg. Alt tyder på at disse personene er motiverte til å gjøre en innsats, og da er det viktigste på plass. Profesjonell veiledning kan være faktoren som sikrer at denne gruppen ikke bare tar skippertak, men heller skaper et langsiktig fundament for et mer fysisk aktivt liv, sier Eilin Ekeland.

Foto: RUNE PETTER NESS