- Trøndergrønnsakene er best, mener Per Viderup, kokk og innehaver av vegetarstedet Persilleriet i Trondheim, mens han mekker sammen en sommersalat av de sjeldne.
Som så mye annet, er det ofte det enkle som er det beste.
SLIK GJØR DU DET: Lag din egen sommersalat
SE OGSÅ: Vegetarkurs på Persilleriet
Lokalproduserte varer
Viderup vil helst bruke lokalproduserte varer på sitt vegetarkjøkken.
- Vi kjenner i større grad opphavet og historien til lokalproduserte produkter. Det handler om å spise noe som rett og slett er omsorg, sjel, bevissthet og kanskje til og med kjærlighet.
I tillegg vil han helst bruke økologiske grønnsaker.
Mer næring i jorda
- Økologiske grønnsaker inneholder mye mer næring. Jorda de er dyrket i inneholder også mer næring enn den jorda som blir dynget ned av kunstgjødsel, sier han.
Og nå kommer sommerkålen.
- Nykålen er sommerkongen. Smaksett den med krydder fra alle verdenshjørner. Prøv lettdampet kål vendt med revet ingefær, hvitløk og god soyasaus.