- Trøndergrønnsakene er best, mener Per Viderup, kokk og innehaver av vegetarstedet Persilleriet i Trondheim, mens han mekker sammen en sommersalat av de sjeldne.

Som så mye annet, er det ofte det enkle som er det beste.

SLIK GJØR DU DET: Lag din egen sommersalat

SE OGSÅ: Vegetarkurs på Persilleriet

Lokalproduserte varer

Viderup vil helst bruke lokalproduserte varer på sitt vegetarkjøkken.

- Vi kjenner i større grad opphavet og historien til lokalproduserte produkter. Det handler om å spise noe som rett og slett er omsorg, sjel, bevissthet og kanskje til og med kjærlighet.

I tillegg vil han helst bruke økologiske grønnsaker.

Mer næring i jorda

- Økologiske grønnsaker inneholder mye mer næring. Jorda de er dyrket i inneholder også mer næring enn den jorda som blir dynget ned av kunstgjødsel, sier han.

Og nå kommer sommerkålen.

- Nykålen er sommerkongen. Smaksett den med krydder fra alle verdenshjørner. Prøv lettdampet kål vendt med revet ingefær, hvitløk og god soyasaus.