I slutten av august kommertreningsenterene med flere nye timer over hele landet. Fortsatt kandu trene Zumba og være med på sykkeltimer. Men trenden i høst erflere rå, harde og effektive timer som gjerne bare varer fra 30–45minutter.

Muskler er in

- Vi går back to basic med litt tøffere klasser enn detvi vanligvis har hatt, sier Randi Christensen, som er ansvarlig forgruppetrening i Sats Norge.

Det finnes mange grunnertil at timene blir tøffere.

- Muskler er in, det er ikke så farligå være litt muskuløs. Det gjelder damene også, sier Christensen.

Elixa har like kalt sin hovedlansering for «Raw». Det er enkelintervalltreningen med slag og sprak. De forsetter også den med denmye omtalte timen «500 kcal», som ble veldig populær til tross forat de færreste klarte å forbrenne 500 kilokalorier på en økt på enhalvtime.

- En del av de nye timene preget av at de er enkle,effektive og rå, sier Jannike Pedersen, som er produktsjef forgruppetrening i Elixia Nordic.

Sats har selv utviklet DeadBall ogTransformer.

- Med timen DeadBall har vi laget engruppetreningstime med bruk av medisinballer. De har tidligereblitt mest brukt av personlige trenere, sier Christensen.

I stålbur

I timen Transformer tilbyr de styrke- og kondisjonstrening i etstålbur. Sirkeltreningen er inspirert av Crossfit og Boot Camp. FraLes Mills, som lager en rekke internasjonale treningstimer, har dekjøpt i Grit. På en halvtime trener en både styrke og kondisjon isal.

- Dette er meget hard trening. Den er intervallbasert og harhøy intensitet. Den varer i en halvtime, sier Christensen.

Til ogmed nybakte mammaer skal kunne flekse litt. Sats har like godt kalttreningen med babyer for «Strong Mama».

- Kundene forventer å blikjørt hardt på den korte tiden de har til rådighet i en pressethverdag. Så på mange av høstens nye timer må du rett og slett ta ilitt mer, sier Christensen.

Hun understreker at både internasjonaletreningstrender og kundenes ønsker er med på å bestemme innholdet igruppetreningene. Rått Også Elixia har flere muskuløse timer.

- Viser at funksjonell trening med utstyr som TRX (slyngetrening) ogKettlebells er populært, sier Pedersen.

I funksjonell treningkombinerer en styrke, kondisjon og bevegelighet. Målet er å brukemusklene slik man bruker de i hverdagen.

- Folk vil gå inn påtrening, være effektive og få resultater. Det stiller større kravtil oss som bransje at vi kan levere, sier Pedersen.

Og folk larseg ikke lure.

- Det er skrevet mye om intervalltrening de sisteårene og dermed mener folk at de trenger intervalltrening. Denvanlige nordmann kan mye mer om trening enn for noen år siden ogvet akkurat hva de vil ha, sier Pedersen.

Medisinballen er sentral i DeadBall, som skal gi deg sterkere kjernemuskulatur.