- Hvis alt går som planlagt, blir det prøveritt i 2008, bekrefter Ivar Ekanger, leder i Oslo Cyklekrets.

Varer ei uke

Rittet kommer til å starte i Trondheim og skal gå på skogstier, seterveier og grus. Etter ei uke, vil syklistene komme i mål i Oslo.

Nå er utfordringen å få tillatelse fra private eiere.

SEND SPØRSMÅL: Ronny Ingebrigtsen gir råd om kondisjonstrening

- Vi har så langt fått utrolig bra respons, sier Ekanger.

- Det virker som om lokalsamfunnene er positive. Vi har fått henvendelser både fra lokale idrettsklubber, grunneiere og ordførere som ønsker dette velkommen, sier han.

Må sykle sammen

Hvis rittet blir en realitet, må to eller tre syklister melde seg på sammen.

- Kriteriet blir at man kjørere sammen. Det er på grunn av sikkerhetshensyn, det er krevende å sykle i terrenget, sier Ekanger.

Det er lagt opp til at rittet skal gå på kryss og tvers av E6. Fra Trondheim vil det starte vest for Europaveien, men senere gå i retning Tynset og Østerdalen.

- Dette har med veinettet i terrenget å gjøre. I tillegg må vi ta hensyn til beiteområder og verneområder, sier han.

Raske rykter

Så langt har ikke Oslo Cyklekrets gått ut med nyvinningen som kan komme på terminlista neste år. Ekanger understreker at terrengrittet kun er i planleggingsfasen.

- Men ryktene sprer seg fortere enn det vi har lagt opp til, sier han, og forteller at han daglig får epost fra folk som vil melde seg på.

Oslo Cyklekrets planlegger et nytt terrengritt mellom Trondheim og Oslo. Bildet viser et terrengritt i Granåsen. Foto: ANITA ARNTZEN