Haye vant tungvektsduellen med dommerpoengene 116-112, 116-112 og 114-114.

– Min drøm ble oppfylt i dag, sa Haye til TV 2.

Den britiske utfordreren åpnet kampen best, men Valujev kom tilbake i det som ble en jevn affære.

Fikk problemer

Da drøye minuttet sto igjen i runde 12 fikk Valujev problemer. Han var tydelig rystet da Haye satte inn en voldsom sluttspurt.

Haye vant selv om han fikk problemer med høyrehånden tidlig. Det gjør seieren enda mer imponerende.

– Jeg måtte være smart og det fungerte. Helt fra jeg skrev under på kontrakten har jeg visst at jeg er best, sa Haye selvsikkert.

Les også: - Skal ha drept en bjørn med bare hendene

36 år gamle Valujev veier 145 kilo og er 213 centimeter lang, men kunne ikke hindre at 29 år gamle Hayes knep beltet. Valujev ble noe stillestående og treg, og måtte se seg slått av en taktisk klok brite.

Fire kamper siden 2007

Valujev sto med 50 seirer på 52 kamper før lørdagens nederlag i Nürnberg.

Utfordrer Haye, som er 191 centimeter høy og veier 98 kilo, sto med 22 seirer og ett tap før han senket det «russiske beistet» lørdag kveld.

Haye har nesten ikke bokset i tungvektsklassen etter at han rykket opp fra cruiser, men var på forhånd overbevist om at han ville senke Valujev.

Leningrad-fødte Valujev hadde bare bokset fire kamper siden han gikk på sitt første tap mot landsmannen Ruslan Tsjagajev i 2007. Han hadde møtt Evander Holyfield, John Ruiz, hviterusseren Sergej Ljakhovitsj og canadiske Jean-François Bergeron før lørdagens toppduell i Tyskland.

Ikke rystet

Valujev måtte gå tolv runder mot alle disse. Han var ikke i nærheten av å slå noen av dem på knockout. Haye var heller aldri rystet og vant altså på poeng etter 12 runder.

Forrige gang den russiske kjempen vant en kamp før tiden var ute var i 2006 mot Monte Barrett.

Britiske David Haye vant tungvektsduellen med Nikolaj Valujev lørdag kveld. Foto: SCANPIX