ANNONSØRINNHOLD

Azure, Font

– Du merker at Overhalla Hus har lang erfaring

I Vesterålen dukker det støtt og stadig opp Overhalla Hus, bygget av forhandler Sundshammarn AS. Med kjapp leveringstid, smarte løsninger og ikke minst gode og varierte bygg – er det kanskje ikke så rart?

I 2011 startet Aksel Skoglund opp tømrerbedriften Sundshammarn AS. I dag jobber flere dyktige fagfolk her, som både rehabiliterer og bygger nye eneboliger i Vesterålen.

Siden 2019 har de samarbeidet med Overhalla Hus, og Aksel forteller at det var en ren tilfeldighet som gjorde at de kom i kontakt.

– Det startet med at jeg satt og tegnet et hus til meg selv. Jeg trengte litt inspirasjon, så jeg begynte å søke litt på nettet. Da fant jeg huset som jeg hadde sett for meg i hodet mitt. Det var et hus fra Overhalla Hus. Etter det tok jeg kontakt med dem, og så var ballen i gang, sier Aksel.

Etter flere år med Overhalla Hus på laget er dette følgende dom fra Aksel:

– Jeg må si at jeg er veldig godt fornøyd. De har gode og varierte tegninger, gode prosjekteringer, og ikke minst har de flinke folk som kommer hit og bistår både oss og kundene. Jeg har bare gode ting å si om Overhalla Hus, sier Aksel, som også mener at deres erfaring over flere tiår kommer godt med

– Du ser at Overhalla Hus har holdt på med dette i mange år, og merker at de har lang og god erfaring i alle ledd. Det er et godt drevet selskap som er veldig greie å ha med å gjøre.

Verdens største «furtebu»

Etter det har de bygget flere Overhalla Hus i Bø og omegn. Noe av det Aksel setter stor pris på med produktene til Overhalla Hus er at de er veldig allsidige.

Et godt eksempel på det er jobben som ble gjort hos melkebonde Jarl Anders Larsen i Bø. Prosjektet har fått navnet «verdens største furtebu».

– Det er egentlig et verksted, men jeg kalte det vel for en furtebu under det første møtet med Sundshammarn, sier Jarl Anders med et smil.

– Noen bygger kanskje en «furtebu» på 50 kvadratmeter. Denne er på 450 kvadratmeter, så det må vel kanskje være verdens største, legger han til, og ler.

Jarl Anders tok kontakt med Sundshammarn i 2020 og selve jobben startet i tidlig 2021. Da elementene fra Overhalla Hus ble levert, så fikk bøfjæringen seg en overraskelse.

– Elementene var over all forventing. Jeg ble veldig imponert, og jeg ble sjokkert over at de var så massive. Kort fortalt ble jeg veldig positivt overrasket over delene, sier Jarl Anders.

Byggeprosessen skjedde i vintermånedene i Vesterålen. Da sier det seg selv at det er viktig å være effektiv.

– Vi bor på en værutsatt plass, så det er viktig for oss å få ned byggetida og få lukket prosjektene kjapt. Det er en stor gevinst for alle, sier Skoglund.

Her kan du se hvordan verdens største furtebu ble til.

Road surface, Cloud, Sky, Vehicle, Asphalt

– Elementene blir bygd tørt og godt inne i en hall og kommer hit innlasta på bil. Da får vi også lite eller ingen tørketid – noe som også gjør at vi sparer tid, legger han til.

At ting går effektivt med elementer fra Overhalla Hus kan Jarl Anders skrive under på.

– Det er et jo svært bygg og elementene ble levert på semi-trailere. På et tidspunkt hadde jeg fem «semier» parkert på gårdsplassen her. Det var et av de villeste øyeblikkene i livet mitt, sier Jarl Anders.

– Men da elementene var på plass gikk det hele kjapt og radig. Det gikk vel bare et knappe par måneder før jeg kunne ta verkstedet i bruk.

Jarl Anders er veldig fornøyd med sin splitter nye furtebu.

Forklift truck, Motor vehicle, Automotive design, Wheel, Tire, Window, Wood, Asphalt

- Fikk det slik vi ønsket

«Furtebu» eller verksted er bare noe av det Overhalla Hus kan levere. I over 50 år har de utviklet, produsert og levert drømmeboliger til folk over hele Norge. De hjelper folk med å finne hustyper og løsninger for mennesker og familier i alle faser av livet – og hjelper deg gjerne med å finne løsningen som passer for ditt behov.

Det fikk familien Sørensen Robertsen fra Bø erfare da de skulle bygge sitt nye hjem i 2020.

Tidligere bodde de i en eldre bolig der kjøkkenet og stua befant seg i forskjellige etasjer. Med to barn, der den ene har cerebral parese, forteller de at den boligen var langt fra optimal. Derfor tok de en prat med Aksel i Sundshammarn, som anbefalte dem «Rebekka moderne» fra Overhalla Hus.

Livet til Raymond Sørensen og Cecilie Robertsen ble enklere med det nye huset.

– Grunnen til at vi valgte dette huset er at alt er på en flate. Det er ingen trapper og løsningene i huset er veldig smart. Livet ble tusen ganger enklere for oss, sier Raymond.

– Det beste med å velge Overhalla hus er at det var så lett å få det slik vi ønsket. Huset vi har nå er speilvendt i forhold til den opprinnelige tegningen. Så nå har vi fått en flott havutsikt fra stuen vår. Det er vi veldig fornøyde med, legger Cecilie til.

Huset sto ferdig i desember 2020, og familien stortrives så langt i sitt nye hjem. De har i hvert fall langtidsplanene klare.

– Det er et hus som vi selv kan bli gamle i. Det er genialt å ha alt på et plan. Jeg tror det kan være lurt for folk å tenke på når de selv skal bygge hus, sier Cecilie og Raymond.

Og de er ikke i tvil om at det er lurt å velge et hus fra Overhalla.

– De er tydelige, lette å kommunisere med og veldig behjelpelig. I tillegg går ting fort, du slipper å vente lenge på ting. Det er handlingskraftige og løsningsorienterte folk, rett og slett, sier paret avslutningsvis.

Adresseavisen brand studio
Børre Magne Albrigtsen

Tekst/design:
Foto:

Denne saken er produsert av
ADRESSEAVISEN BRAND STUDIO i samarbeid MED OVERHALLA HUS

ANNONSØRINNHOLD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Informasjon om bruk av personopplysninger og informasjonskapsler.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font