- Veldig sjelden vi ser hytter til den prisen

Megleren har aldri solgt en dyrere hytte.

Prislappen for fritidseiendommen på Oppdal er satt til 11,9 millioner kroner. Til gjengjeld får man blant annet med en gjestehytte på 90 kvadratmeter.  Foto: DNB

Saken oppdateres.

- Det er svært sjelden at det kommer hytter til salgs i dette prissegmentet. Nøyaktig hvor mange det er av dem på Oppdal vet jeg ikke, men det er ikke mange, sier Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret.

11,9 millioner kroner er prislappen som er satt på fritidseiendommen som nå havner på markedet. Sju soverom, badstuebygg og gjestehytte på 90 kvadratmeter er bare noe av det som følger med for en eventuell kjøper.

Kraftig økning i hytteinteresse

Øye forteller at interessen for hyttemarkedet, i motsetning til boligmarkedet i enkelte byer, har skutt voldsom fart det siste halvåret.

Les også: Hva bør du sjekke på visning?

- Fra starten av april i år og frem til nå har vi sett en vekst på 25 prosent av folk som planlegger kjøp av hytte. Hyttene med normale priser selges hele tiden, så det virker som om hyttemarkedet er stikk motsatt av alt annet og ikke påvirkes av oljeprisen, sier Øye.

Har aldri solgt dyrere

Megler i DNB, Per Hårstad, forteller til Adresseavisen at interessen for fritidseiendommen har vært massiv etter at den kom for salg.

- Over 12 000 har vært inne og sett på annonsen, og vi har hatt sju henvendelser. Det er klart at dette er en eiendom i et prissegment som ikke er for alle, så mange er nok inne bare for å se hva dette er for noe, sier Hårstad.

Les også: Solgt for 1,7 millioner over prisantydning

Han har selv flere år bak seg i markedet på Oppdal, men har aldri tidligere har solgt en så dyr hytte. Megleren legger til at den selges med alt av inventar, deriblant et titalls trofeer fra dyr som eieren selv har skutt i utlandet.

- Det er langt ifra hver dag det dukker opp fritidseiendommer til en slik pris, men det er ekstra moro når det gjør det, sier megleren.

Dyrere for et par år siden

Øye forteller at det har vært en merkbar priskorreksjon i det dyreste segmentet av fritidsboliger de senere årene.

Les også: Etter fem år på venteliste fikk de oppfylt hyttedrømmen

- Hadde denne eiendommen kommet på markedet for to år siden, så ville prisen svært trolig vært en del høyere, sier han, og legger til at det er mer enn prisen som avgjør i tilfellet på Oppdal.

Les også: Her tok budrunden helt av

- Det holder ikke bare at den ligger på Oppdal når man har slike priser. Da må den ligge på riktig sted og treffe kjøperen på riktig måte.

Investerer i hytte

Prognosesenteret ser at områdene på Oppdal, Trysil og lignende steder melder at de dyrere hyttene nå begynner å komme på markedet igjen.

Ifølge Øye bruker svært mange fritidsboligen som en investering.

Les også: Derfor gikk denne boligen nesten 1,8 millioner over takst

- De som arver en del penger i voksen alder, investerer ofte i hytte. Det har kanskje noe med trygghet å gjøre. Vi ser i alle fall at over 80 prosent av hyttene i Norge er gjeldsfrie, forklarer han.

Fritidseiendommen er ikke av det rimelige slaget. 
        
            (Foto: DNB)

Fritidseiendommen er ikke av det rimelige slaget.  Foto: DNB

På forsiden nå