onsdag 12.12 2018

Innestengte innbyggere i Strasbourg får vende hjem

Tusenvis av mennesker får dra hjem etter å ha vært under såkalt lockdown i timevis etter skytingen i Strasbourg, hvor tre er bekreftet drept.

To gutter pågrepet etter knivstikking i Mandal

To mindreårige gutter er pågrepet etter at en mann i slutten av 30-årene ble knivstukket i Mandal sentrum tirsdag kveld.

Huawei-direktør løslatt mot kausjon

En domstol i Vancouver har løslatt Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou mot kausjon.

tirsdag 11.12 2018

Fire drept og flere såret i Strasbourg – politiet åpner terroretterforskning

Fransk politi åpner terroretterforskning etter at fire personer er skutt og drept og flere såret ved et julemarked i Strasbourg. Gjerningsmannen er på frifot.

Pelsdyroppdrettere saksøker staten

Fem pelsdyrbønder leverte tirsdag en stevning mot staten på grunn av regjeringens beslutning om å avvikle pelsdyrnæringen. Trenering, mener Dyrevernalliansen.

Rekordmange søker om gavekort til julefeiringen - mange får avslag

Antall søkere til Adresseavisens juleinnsamling har økt med over 25 prosent fra 2017. Nesten 2400 personer har bedt om et gavekort på 1000 kroner til jul.

Pelsdyroppdrettere saksøker staten: - Dette er mennesker som uten en demokratisk prosess har fått kastet om på hele livet sitt,

Fem pelsdyrbønder leverte tirsdag en stevning mot staten på grunn av regjeringens beslutning om å avvikle pelsdyrnæringen.

Fire drept og flere såret i Strasbourg – politiet åpner terroretterforskning

Fransk politi åpner terroretterforskning etter at fire personer er skutt og drept og flere såret ved et julemarked i Strasbourg. Gjerningsmannen er på frifot.

Par kranglet på kjøpesenter - ble bortvist

Må holde seg unna til i morgen.

Ny plan skal redde flere fra småbåt-døden

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) bevilger to millioner kroner til arbeidet med en nasjonal handlingsplan mot fritidsbåtulykker.

Fortsatt åpent om Finnmark sier ja til sammenslåing

Finnmark Aps styrevedtak om å starte jobben med å slå Finnmark sammen med Troms møter motstand i fylkestingsgruppen.

tirsdag 11.12 2018

Time kårer Jamal Khashoggi og andre journalister til «årets person»

Magasinet Time har kåret avdøde Jamal Khashoggi og andre drepte, fengslede og forfulgte journalister til «Person of the Year» for 2018.

Henger til trailer veltet på E6 ved Fjerdingbrua

Det er redusert fremkommelighet på stedet.

58 ansatte har fått sluttpakke hos magasin-utgiver

Magasin-utgiveren Bonnier Media har inngått avtaler om sluttpakker med 58 av sine ansatte. Selskapet gir blant annet ut magasinene Tara og Costume.

Utforkjøring på E39 - to personer til legevakt

Ulykken skjedde ved Harangtunnelen i Orkdal. Omkjøring på gammelveien.

Tolv drept i selvmordsangrep utenfor Kabul

Tolv personer er drept i et selvmordsangrep mot en militærkolonne vest for Afghanistans hovedstad Kabul.

Norske klimagassutslipp ned 1,6 prosent

Det ble sluppet ut 52,7 millioner tonn CO2-ekvivalenter fra norsk territorium i fjor, ifølge SSB. Det er en nedgang på 1,6 prosent sammenlignet med 2016.

Macrons løfter blir kostbare

President Emmanuel Macrons løfte om å heve minstelønna og gi skattelette for å dempe de omfattende protestene blir kostbare.

EU åpner for «avklaringer» om brexit

EU utelukker reforhandling av brexitavtalen, men er villig til å krydre den med avklaringer og fortolkninger for å gjøre den mer spiselig.

Michelle Obama kommer til Norge neste år

En av USAs mest populære førstedamer gjennom tidene, Michelle Obama, kommer til Norge neste år.

Frode Bergs angivelige informant dømt til 13 års fengsel i Russland

Aleksej Zjitnjuk, som angivelig skal ha overlevert dokumenter til spionsiktede Frode Berg, er dømt til 13 års fengsel i Russland.

FNs rasediskrimineringskomite ber om stans i Storheia-utbygging

FNs rasediskrimineringskomité (CERD) har tatt tak i Fosen-samenes sak mot vindpark på Storheia. Komiteen krever at vindkraftutbyggingen på Storheia stoppes midlertidig.

Kran på plass ved den havarerte fregatten

Kranlekteren Rambiz er på plass ved forsvarsfregatten Helge Ingstad i Hjeltefjorden i Øygarden og er i gang med å trekke løftekjettinger.

Norge får sentral rolle i klimaforhandlingene i Polen

Norge og klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) tildeles en sentral rolle i sluttforhandlingene om regelverket for Parisavtalen i Katowice i Polen.

Mann pågrepet ved Parlamentet

Væpnet politi har pågrepet en mann som tok seg gjennom porten til Parlamentet i London. Ifølge BBC er ikke hendelsen terrorrelatert.

Kraftig røykutvikling i Roma

Innbyggerne i Roma anbefales å lukke vinduene og holde seg innendørs etter at en brann ved et gjenvinningsanlegg har ført til kraftig røykutvikling.

Skamfull Keshvari med uforbeholden beklagelse

Mazyar Keshvari beklager sterkt at han har handlet feil, og vil gjøre opp for seg. Frp kaster den bedragerisiktede politikeren ut av Stortingets kontrollkomité.

Brexit-avstemning i Parlamentet innen 21. januar

Det blir holdt avstemning om brexit-avtalen Theresa Mays regjering har forhandlet fram i Parlamentet innen 21. januar.

Mukwege vil ha Norge som partner i kampen mot voldtekt som våpen

Fredsprisvinner Denis Mukwege ber Norge om hjelp i kampen mot seksuelle overgrep i krig. Han ber også om assistanse for å få stilt overgriperne til ansvar.

Kraftfiender går sammen for å hindre økte strømpriser og naturinngrep

Før var de fiender i kraftkampen, men nå står naturvernere og ansatte i kraftintensiv industri sammen i kamp mot strømkabler til utlandet.

Leteaksjon avsluttet etter båtbrann i Rogaland

Den store leteaksjonen som har pågått nord for Finnøy i Rogaland i forbindelse med båtbrannen i området, er avsluttet. Eieren har opplyst at båten er stjålet.

NASA har oppdaget smelting i nye deler av Antarktis

Satellittbilder av Antarktis viser økt smelting av isbreer som tidligere ble regnet som stabile. Fortsetter utviklingen, kan havnivået stige raskere enn ventet.

E6 stengt i korte perioder på grunn av reinflytting

Reinflytting ved Formofoss i Grong vil påvirke trafikken på E6.

Rita Ottervik ber AUF-lederen passe seg litt

Nominasjonsbråket i Trondheim Ap når stadig nye høyder. Nå minner ordfører Rita Ottervik om at det var AUF-lederens samboer som «startet dette ballet».

Bytter ut styrelederen i Okea

Toppsjefen i det thailandske selskapet Bangchak overtar som styreleder i oljeselskapet til Erik Haugane og Ola Borten Moe.