onsdag 05.08 2020

Tusenvis evakuert fra skogbranner i Sør-Frankrike

Rundt 2.700 mennesker er evakuert, noen av dem med båt, fra skogbranner som onsdag raser over et stort område i nærheten av Marseille sør i Frankrike.

Nakstad sier det kommer nye råd for kollektivreiser og munnbind om kort tid

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at det om kort tid vil komme nye råd for blant annet munnbind og reiser med kollektivtransport.

Testing av personer på MS Spitsbergen torsdag morgen

Hurtigrutens ekspedisjonsskip Spitsbergen ankommer Tromsø klokka 9 torsdag morgen. Når skipet ankommer, blir samtlige om bord testet.

Tromsø kommune har gjennomført befaring på Roald Amundsen

Ansatte fra Tromsø kommune har onsdag vært på befaring på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen.

Macron besøker Beirut torsdag

Frankrikes president Emmanuel Macron reiser torsdag til Libanon, der over hundre mennesker omkom i den voldsomme eksplosjonen i hovedstaden Beirut.

Smitteverntiltak ga tidkrevende valg på Sri Lanka

Sri Lankas innbyggere velger ny nasjonalforsamling. På grunn av koronapandemien ble valget utsatt to ganger, og smittefrykt gjør at stemmegivningen tar tid.

Undersøkelse: Én av tre har svært liten tillit til Hurtigruten

En av tre har svært liten tillit til Hurtigruten etter håndteringen smitteutbruddet på Roald Amundsen, ifølge en InFact-undersøkelse for flere aviser.

Undersøkelse: To av tre barnehageansatte i Oslo pålagt renholdsoppgaver

Etter koronavirusutbruddet har to av tre barnehageansatte i Oslo gjort renholdsoppgaver, ifølge undersøkelse blant Fagforbundets medlemmer i oppvekstsektoren.

Sterk boligprisvekst i juli – koronafallet mer enn hentet inn

Boligprisene steg 0,4 prosent i juli, hvilket er mer enn på flere år. Omsetningsfallet som følge av koronakrisen er nå mer enn hentet inn, ifølge Eiendom Norge.

Liten nedgang i koronasmittede innlagt på sykehus

Elleve koronasmittede pasienter er innlagt på norske sykehus onsdag. Det er én færre enn tirsdag. Én pasient får respiratorbehandling.

Pakistan anklager India for «forbrytelser mot menneskeheten» i Kashmir

Etter ett år med indisk kontroll over Kashmir, kritiserer Pakistans statsminister Imran Khan India for undertrykking av den tidligere delvis autonome regionen.

onsdag 05.08 2020

Opp til ti personer i karantene etter nytt smittetilfelle i Trondheim

Trondheim har fått ytterligere to smittetilfeller. En av de smittede har vært på jobb mens den kan ha vært smitteførende.

Virgin Atlantic ber om konkursbeskyttelse

Flyselskapet Virgin Atlantic er hardt rammet av koronakrisen og søker om konkursbeskyttelse i USA.

To besetningsmedlemmer fra Roald Amundsen utskrevet fra sykehus

To av besetningsmedlemmene fra Hurtigruten-skipet Roald Amundsen som de siste dagene har vært innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge, er nå utskrevet.

Fortsatt svært lave trafikktall på norske flyplasser

Innenlandstrafikken på norske flyplasser i uke 31 var 36 prosent lavere enn samme uke i fjor, mens utenlandstrafikken var hele 83 prosent lavere.

UD: Ingen alvorlig skadde nordmenn i Beirut

Norske myndigheter har ingen indikasjon på at nordmenn er alvorlig skadd etter eksplosjonen i Libanons hovedstad Beirut tirsdag.

Kraftig økonomisk nedgang i Sverige i andre kvartal

I Sverige falt bruttonasjonalproduktet (BNP) med 8,6 prosent i andre kvartal, viser foreløpige tall fra svenske myndigheter.

Bodø kommune i gang med koronatesting av besetningen på Seadream 1

Verken mannskap eller passasjerer på cruiseskipet Seadream 1 i Bodø Havn får gå i land. I morgentimene virustestes 85 besetningsmedlemmer.

Libanons statsminister ber om hjelp

Statsminister Hassan Diab ber alle land og venner av Libanon om å hjelpe landet gjennom katastrofen.

Skipslege på Roald Amundsen varslet Hurtigruten om FHI-råd

En skipslege som var med den første seilasen med Roald Amundsen mellom 17. og 24. juli, sier han fortalte Hurtigruten om FHIs råd om å varsle passasjerene.

Over 700.000 dødsfall i koronapandemien

Antallet registrerte koronadødsfall har passert 700.000 på verdensbasis. Over 18,7 millioner mennesker har fått påvist smitte.

Kommunelege har anmeldt mann som droppet karantene etter Sverige-handel

Kommuneoverlegen i Værnesregionen har anmeldt en mann som i forrige uke dro på handletur i «røde» Storlien i Sverige uten å gå i karantene.

650 stillinger forsvinner fra København-flyplassen

Københavns lufthavn ser seg nødt til å kutte 650 av 2.600 stillinger som følge av lavere aktivitet.

- Trønderenergi har ikke vannkraftanlegg å bygge ut

- Skulle vi i Trønderenergi bygd ut mer vannkraft måtte vi tatt i bruk vernede vassdrag, som for eksempel Gaula. Det sier konsernsjef Ståle Gjersvold.

To nye personer smittet av koronaviruset

Det opplyser Trondheim kommune i en pressemelding onsdag morgen.

Rekordmange jenter søker guttedominerte linjer på videregående

Aldri før har flere jenter søkt seg til linjer som bygg- og anleggsteknikk og elektrofag på videregående skole enn for skoleåret 2020–21.

Ettersøkt bil kan være funnet etter drap på svensk tolvåring

Politiet kan ha funnet bilen som har vært ettersøkt etter skyteepisoden i Botkyrka der ei tolv år gammel svensk jente ble drept.

Røde Kors: Over 100 mistet livet i Beirut

Den enorme eksplosjonen i Beirut har krevd over 100 menneskeliv, opplyser Libanons Røde Kors. Over 4.000 er skadd.

Turistkommune venter kanselleringer etter cruise-innstramminger

Tapt omsetning, mindre aktivitet og arbeidsplasser blir konsekvensen av innstrammingene i retningslinjene for cruiseindustrien, mener Nordkapp-ordfører.

Tromsø Taxi vurderer økonomiske krav mot Hurtigruten

Flere sjåfører fra Tromsø Taxi måtte i karantene etter at de transporterte Hurtigrutens besetningsmedlemmer. De var ikke kjent med at det var smitte om bord.

Egeland: Land som Norge må komme med ekstra bevilgninger til Libanon

Etter de kraftige eksplosjonene i Libanons hovedstad Beirut mener Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland at land som Norge nå må trå til.

Sjømateksporten fortsatt sterk i juli

I juli eksporterte Norge sjømat for 7,9 milliarder kroner, noe som er på samme nivå som juli i fjor. Totalt har sjømatsalget økt i 2020.

Antall døde ventes å stige etter katastrofen i Beirut

Libanons helseminister sier minst 78 mennesker er døde og 4.000 skadd etter de katastrofale eksplosjonene i Beirut tirsdag. Antall døde vil trolig bare stige.

Amnesty: Rasisme og vold preger politiets håndtering av protester i USA

Amerikansk politi står bak omfattende rasisme og grov vold mot Black Lives Matter-demonstranter, viser ny rapport fra Amnesty International.

Australia: Ny smitterekord i Victoria

Det er onsdag registrert 725 nye smittetilfeller i den australske delstaten Victoria, som er sentrum for landets andre smittebølge. Smittetallet er ny rekord.