søndag 09.08 2020

Kvinne tiltalt for mordbrann – risikerer forvaring

En kvinne i 20-årene er tiltalt for blant annet å ha tent på et hus hvor mor og sønn (6) sov i Nordreisa i Troms og Finnmark fylke. Hun risikerer forvaring.

Ytterligere to Hurtigruten-ansatte innlagt på sykehus

Lørdag kveld ble ytterligere to koronasmittede besetningsmedlemmer fra hurtigruteskipet Roald Amundsen innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Mer tørke i Europa rammer jordbruk og natur hardt

Tørkeperioder som strekker seg over flere år, lik den som rammet Sentral-Europa fra 2018 til 2019, kan forekomme hyppigere som følge av klimautslipp.

Alenemødrene fortviler fordi barna flyttes rett før skolestart

Halima (30) får under to uker på seg til å flytte tre barn fra Trondheim til Steinkjer. Flere mottaksbarn vet fortsatt ikke hvor de skal begynne på skole i høst.

New Zealand: 100 dager uten virussmitte

New Zealand markerte søndag at det har gått 100 dager uten et eneste nytt registrert lokalt tilfelle av koronavirus i landet.

Minst 30 døde i ekstremvær i Sør-Korea

Minst 30 personer er døde og 12 savnet i jordskred, flom og andre hendelser utløst av styrtregn i Sør-Korea i over en uke.

75 år siden atombomben over Nagasaki

Japan markerte søndag at det er 75 år siden USA slapp en atombombe over Nagasaki. Anslagsvis 40.000 mennesker døde umiddelbart, og 50.000-80.000 totalt.

Tyskland gir 10 millioner euro til Libanon

Tysklands utenriksminister Heiko Maas kunngjør at landet gir 10 millioner euro i hjelp til Libanon etter eksplosjonen i Beirut tidligere i uken.

Elsparkesyklist kan få førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt på rødt

En person på elsparkesykkel skal ha kjørt på rødt lys da vedkommende ble påkjørt av en bil i Oslo. Politiet vurderer å beslaglegge førerkortet.

Trump signerer presidentordrer i påvente av krisepakke

USAs president Donald Trump har gjennom dekret forlenget kriseordninger med utsatt skatt og forlenget arbeidsledighetsstønad under pandemien.

BI avlyser alt uteliv i fadderuka

Ved BI avlyses alle utelivsarrangementet under fadderuka «Fadderullan» på grunn av koronapandemien. Andre studentorganisasjoner oppfordres til det samme.

lørdag 08.08 2020

Libanons statsminister foreslår nyvalg

Libanons statsminister Hassan Diab sier han vil foreslå å holde nyvalg etter eksplosjonen som la deler av Beirut i ruiner.

En tre år gammel jente er død etter ulykke i sjøen i Sunnhordland

Den tre år gamle jenta som torsdag kveld ble hentet opp fra sjøen i en båthavn i Kvinnherad, er omkommet, opplyser politiet.

Opposisjonell valgkampsjef pågrepet i Hviterussland

Valgkampsjefen til Hviterusslands fremste opposisjonskandidat er pågrepet dagen før valget, opplyser presidentkandidat Svetlana Tikhanovskajas kontor.

40 festdeltakere i Oslo smittet – kommunen ber alle festdeltakerne om å gå i karantene

40 personer er nå bekreftet smittet etter å ha deltatt på en rekke fester på Oslo vest. Alle festdeltakerne bes nå av Oslo kommune om å gå i ti dagers karantene

169 testet positivt for korona i Danmark siste døgn

Siden fredag har 169 personer testet positivt for koronavirus i Danmark, det høyeste tallet på ett døgn siden 25. april, melder Ekstra Bladet

Abid Raja: – Det er unorsk å hate andre

Det er snart ett år siden angrepet på Al-Noor islamic Centre i Bærum. Lørdag fikk moskeen besøk av kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V).

Kritisk for en av de tre skadde etter MC-ulykke

Én motorsykkel og to biler var involvert i en trafikkulykke i Grimstadsporten tunnel. Tre personer er fraktet til akuttmottak med alvorlige skader.

Livløs mann funnet i Glomma – bekreftet død

En mann i 70-årene som lørdag ble funnet livløs i Glomma ved Eidsberg i Indre Østfold kommune, er bekreftet omkommet.

Pasienter isolert etter kontakt med smittet ansatt på Kreftklinikken ved OUS

Tre pasienter er isolert etter kontakt med en koronasmittet ansatt ved Oslo universitetssykehus. Vedkommende jobber på Kreftklinikken.

Barnehageansatt koronasmittet i Sandefjord

En barnehageansatt i Sandefjord har testet positivt for covid-19. Rundt 20 barn og flere voksne er satt i karantene, og smitteoppsporing er satt i gang.

158 SAS-passasjerer må i karantene etter at fly fra Frankrike ikke rakk karantenefristen

Et SAS-fly fra Nice i Frankrike rakk ikke å lande på norsk jord før midnatt natt til lørdag. Dermed må de 158 passasjerene nå i ti dagers karantene.

Kona til Nederlands ambassadør døde i Beirut

Kona til den nederlandske ambassadøren i Libanon er død av skadene hun fikk i eksplosjonsulykken i Beirut.

Ingen nye smittetilfeller i Moss

I Moss er det tatt 91 prøver det siste døgnet, og ingen ny koronasmitte er oppdaget.

USA: Forhandlinger om koronakrisepakke kollapset

Forhandlingene om en ny koronakrisepakke i USA har brutt sammen. Nå vurderer president Donald Trump å forlenge støtten til arbeidsløse på egen hånd.

Tusenvis av studenter på vei inn til et Oslo med stadig stigende smittetall

Mens smittetallene i hovedstaden stadig øker, forbereder byen seg på at tusenvis av unge førstegangsstudenter fra hele landet ankommer for høstsemesteret.

Danmark utsetter neste fase av gjenåpningen

Smittespredningens utvikling i Danmark er så alvorlig at man må skyve på neste fase av gjenåpningen av samfunnet, sier statsminister Mette Frederiksen.

Over 60 fortsatt savnet i Beirut

Over 60 mennesker er fortsatt savnet etter den massive eksplosjonen i Beirut tirsdag.

Danmark utsetter neste fase av gjenåpningen

Smittespredningens utvikling i Danmark er så alvorlig at man må skyve på neste fase av gjenåpningen av samfunnet, sier statsminister Mette Frederiksen.

Norges ambassadør til Libanon etter eksplosjonen i Beirut:

- Utsiktene er mørke, dette er en tragedie for det libanesiske folk

Håpet om å finne overlevende i ruinene av de smadrete bygningene i Beirut svinner. Sinnet øker i gatene og myndighetene i Libanon bruker nå opprørspoliti og militære mot sine egne.

Kvinne funnet i god behold i Steinkjer

Store mannskaper har deltatt i letingen etter en kvinne i 70-årene i Henning-området i Steinkjer kommune. Hun er funnet i god behold.

Leting etter savnet mann ved Moi i Rogaland

Frivillige mannskaper, politi med hund og et redningshelikopter leter etter en 63-årig mann ved Moi i Rogaland. Han er ikke sett siden torsdag ettermiddag.

Latin-Amerika har flere koronadøde enn Europa

Latin-Amerika og Karibia har gått forbi Europa som regionen med flest koronarelaterte dødsfall i verden.

Frp og MDG mest fram på ny måling

Frp og MDG får økt oppslutningen med henholdsvis 2 og 1,2 prosentpoeng på augustmålingen utført av Nationen og Klassekampen.

Trump deltar på giverkonferanse for Beirut

USAs president Donald Trump skal delta på den internasjonale giverkonferansen for Beirut søndag.