— Det var tilfeldig at det ble akkurat her. Men jeg er oppvokst bare noen hundre meter unna, så vi hadde lyst til å bosette oss i området, sier Anne Lill Knutson.

Det er allerede blitt syv år siden de flyttet inn i eneboligen på Gimlekollen i Kristiansand.

Hun og mannen Anders Knutson var ute og kjørte i området da de så at huset var til salgs. Etter en kjapp telefon til megler fikk de komme inn og se.

— Da vi hadde fått sett oss rundt, fikk vi begge en følelse av at dette var at hus vi kunne tenke oss å bo i, forteller Anne Lill til abito.no, FVNs boligsatsing på nett.

Det tok ikke lang tid fra de la inn bud til huset var deres.

foto
På soverommet er det ingen klær eller andre forstyrrende elementer. - Jeg var veldig opptatt av at vi ikke skulle ha klær her inne, men at det skulle være et soverom som ikke er fullt av annet rot. Foto: Sondre Steen Holvik
foto
Anne Lill er glad i å mikse nytt og gammelt. Noe også interiøret bærer preg av. Foto: Sondre Steen Holvik

Da begynte jobben. En stor jobb – for hele huset måtte renoveres.— Uteområdet var helt gjengrodd, så i tillegg til at vi har sprengt ut tomta, tipper jeg at vi har kappet ned 50-60 trær, sier hun.

I tillegg til at tomta måtte utbedres, var huset utdatert og gammelt innvendig.

foto
TV-kroken har Anne Lill og Anders innredet med en diger dagseng hvor alle fire kan slenge seg ned for å se TV. Foto: Sondre Steen Holvik

Heldigvis var ikke det noe problem for Anders og Anne Lill, som gikk på med godt oppussings-mot. Vil at hyttelivet skal stå i kontrast til livet hjemme:

Nye løsninger

Anne Lill begynte å tegne nye løsninger, rom ble åpnet opp, gulvene byttet ut, vegger flyttet og et lekkert familie-bad ble til.

foto
Olivia (5) og Oda prøvesitter badekaret som er nedfelt i gulvet. Foto: Sondre Steen Holvik

Familien byttet også ut kjøkkenet, malte veggene lyse, og bygde på en ekstra del ut fra stua med utgang fra både soverom og stue til en herlig terrasse.— Det føles veldig godt at vi nå har fått det huset vi ønsket oss og gjort det til vårt eget, sier Anne Lill.

Ble skremt av border på veggene og knallfargede fliser:

Levende hjem

Når du kommer inn i huset til Anne Lill, Anders og døtrene Olivia (5) og Oda (2), blir du møtt av en lys og vennlig atmosfære.

foto
Anne Lill har innredet badet som en liten oase. Foto: Sondre Steen Holvik

Stilen er avslappet og kan beskrives som både eksotisk og skandinavisk, med masse fine designelementer og masse flott kunst.— Jeg er vokst opp i hjem hvor foreldrene mine har vært veldig opptatt av kunst. Så det er noe jeg har tatt med meg derfra. Når i tillegg mannen min også er interessert i kunst, har veggene egentlig bare blitt fylt opp, sier Anne Lill.

Lyset strømmer fritt gjennom huset med store vinduer fra gulv til tak, og det er tydelig at her spises, lekes og leves der. Det føles helt enkelt som et ekte og levende hjem,

— Jeg har vært opptatt av at det skal være et hjem og ikke et ustillingsvindu, sier Anne Lill.

Bruker heller penger på å kjøre dyre biler:

Reiseminner

Inspirasjon til innredningen i huset har hun plukket med seg fra mange ulike steder.

foto
Kjøkkenet er hvitt, men Anne Lill valgte en vågal vri da hun gikk for turkis benkeplate. Foto: Sondre Steen Holvik

Både hun og mannen har reist mye, noe interiøret bærer preg av.Her er suvenirer fra utenlandsreiser, spennende skulpturer og sarte tekstiler.

foto
Stilen i hjemmet til Anne Lill og Anders kan beskrives som eksotisk og skandinavisk med fine designelementer og masse flott kunst. - Jeg er veldig glad i og opptatt av norsk design, og spesielt glasskunsten fra Anne Haavind. Foto: Sondre Steen Holvik

Anne Lill elsker kolonistilen, og det er også den hun har forsøkt å gjenskape litt av i hjemmet deres på Gimlekollen.— Hadde jeg kunne bygge selv, og vi skulle bodd et varmere sted, hadde det vært helt fantastisk å ha både bad og kjøkken ute.

foto
TEGNET BADET SELV: Etter ombyggingen er det ikke bare blitt dobbelt så stort, det er også blitt noe helt for seg selv. Foto: Sondre Steen Holvik

38-åringen innrømmer gjerne at hun til tider ommøblerer og forandrer i overkant mye.— Selv om jeg akkurat nå tror jeg har funnet en løsning jeg kommer til å leve en stund med, ler hun.

foto
Stilen kan beskrives som eksotisk og skandinavisk med fine designelementer og masse flott kunst. - Jeg elsker kolonistilen, og det er den jeg har forsøkt å gjenskape litt her hjemme. Foto: Sondre Steen Holvik

Anne Lill elsker å lage mat, derfor har kjøkkenet vært viktig.Her har familien fått plass til både gassovn og dampovn. De har dessuten valgt turkis benkeplate i kjøkkeninnredningen.

Lar betongvegger og fine pasteller skape spennende kontraster i drømmehuset:

Tegnet badet selv

foto
TURKIS: Det stod mellom rosa og turkis benkeplate. Det ble turkis. Foto: Sondre Steen Holvik

— Det sto mellom turkis og rosa, egentlig, og da var valget enkelt. Heldigvis var mannen helt enig. Jeg er fortsatt kjempefornøyd med den, og synes den gir kjøkkenet det lille ekstra.

foto
Foto: Sondre Steen Holvik

Det er likevel på badet at Anne Lill har lagt ned mest arbeid for at hun skulle få det akkurat som hun ønsket.Og etter ombyggingen er det ikke bare blitt dobbelt så stort, det er også blitt noe helt for seg selv.

foto
NEDFELT BADEKAR: - Jeg hadde en drøm om å ha badekaret nedfelt i gulvet. Heldigvis var vi nyforelska i den perioden, så mannen min sa ja til det, uten å vite hvor mye jobb det faktisk var. Foto: Sondre Steen Holvik

— Jeg hadde ikke lyst på et veldig tradisjonelt bad, og heller ikke et som var veldig pent og pyntelig. Jeg ville ha det røft og rustikt med mye betong, sier 38-åringen, som har tegnet hele badet selv.

foto
Familien har blant annet byttet kledning og bygget ut etter at de kjøpte huset for syv år siden. Foto: Sondre Steen Holvik

— Jeg hadde en drøm om å ha badekaret nedfelt i gulvet. Heldigvis var vi nyforelska i den perioden, så mannen min sa ja til det, uten å vite hvor mye jobb det faktisk var, ler hun.Men resultatet er et bad ingen andre har maken til, en liten oase.

— Og så er det god plass til hele familien.

foto
Døtrene Olivia (5) og Oda (2) bor som to prinsesser på jenterommene. Foto: Sondre Steen Holvik

Interessert i interiør? Se her: