Heidi Hofstad, Røros

–Du trenger ikke ha på deg uteklær en gang, for de kommer på døra og henter deg.

Fleksibel transport – et tilbud for alle til vanlig busspris

Rectangle, Font

Har du hørt om fleksibel transport – tjenesten fra AtB som kjører deg til eller fra sentrum og handlesenter eller til og fra annen kollektivtransport?

Tilbudet er nå under utvikling over hele Trøndelag. Du betaler vanlig busspris og tilbudet kan benyttes av alle aldersgrupper.

– Du trenger ikke ha på deg uteklær en gang, for de kommer på døra og henter deg. Det er rimelig og du sparer miljøet, sier Heidi Hofstad, som bruker tjenesten mellom hjemmet på Kojen og Røros sentrum.


Tilbudet varierer fra kommune til kommune

Fleksibel transport er et supplement til det ordinære kollektivtilbudet med rutegående buss, tog og båt. Tilbudet er lagt opp litt ulikt i de ulike kommunene og betjenes med minibuss eller drosje.
Se tilbudet i din kommune lenger nede i artikkelen.

– Det er som skapt for meg, dette opplegget. Benytter det som regel to ganger i uka. Turen tar cirka 20 minutter og jeg betaler vanlig busspris. Håper virkelig at dette fortsetter, sier Hofstad.

Automotive lighting, Street light, Tire, Wheel, Sky, Car, Vehicle, Asphalt

I noen kommuner betjenes fleksibel transport med minibuss fra AtB, i andre blir du kjørt med drosje. Du betaler busspris uansett.

BÅDE BUSS OG DROSJER

Blir ekstra trivelige turer

Bussjåfør Runar Kojan i Vy har kjørt fleksibel transport siden sommeren 2021. Den blide sjåføren forteller at turene i minibussen er ekstra trivelig kjøring med mange faste reisende som gjerne trekker framover i bussen og slår av en god prat underveis.


– Jeg pleier å fleipe om at passasjerene må sette seg andre plasser enn helt fremst, slik at de ikke sliter ut det ene setet, smiler Kojan.

Et tilbud for alle

Fleksibel transport kan benyttes av alle. Det er ingen aldersgrenser eller
andre restriksjoner. Du kan velge mellom ulike mål for reisen, som for eksempel kollektivknutepunkt, handlesteder eller kommunesenter.

– Vi har alle typer passasjerer. Både de som skal på håndballtrening og pensjonister og arbeidsreisende. De er jo nesten så de ikke tror på det, når jeg forteller at du kan bli kjørt hit og dit for 20 eller 40 kroner, sier Kojan, som kjører fleksibel transport på Røros.

Inger Ann Dahl, Brekken

–Ja, dette har gjort livet mye enklere. Nå behøver jeg ikke sitte her i stua og løse kryssord!

ENKLERE Å BESTILLE. ENDA ENKLERE Å BRUKE.

Vil du vite mer om fleksibel transport og tilbudet der du bor?
Gå inn på AtB sin nettside for tjenesten: atb.no/fleksibel-transport

En gavepakke til travle foreldre

For Janne Sætherhaug på Glåmos, som er mamma til barn med fritidsaktiviteter spredt over store avstander, er fleksibel transport til god hjelp i hverdagen.

– Det er jo en gavepakke til oss foreldre, å slippe å kjøre alle disse turene fram og tilbake. For det blir jo noen i løpet av uka, sier Sætherhaug.

–Da bruker mamma mindre penger på diesel, så vi kan bruke mer på hest!

Slik fungerer fleksibel transport

Du ringer 02867 og bestiller tur i god tid før avreise. Bestillingsfristen
varierer fra kommune til kommune.


Prisen er den samme som en bussbillett. Du kan bruke AtB Mobilett, SMS-billett og t:kort. Vi anbefaler at du kjøper billett på forhånd, enten enkeltbillett eller periodebillett. Om nødvendig kan du betale med kontanter eller betalingskort om bord.

Og husk – du har overgang mellom fleksibel transport og buss eller båt som er del av AtBs kollektivtilbud.

Vi fulgte tre passasjerer fra Røros og omegn på tur med fleksibel transport. Her kan du se hva de tenker om tilbudet.

Rectangle, Font

Vi:dere sammen

Produsert av HK reklamebyrå for AtB. Film og foto: Håvard Bustnes og Terje Trobe.Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text
Rectangle, Font