Bli festklar med Byhaven!

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Byhaven

Font

Våren er endelig her, og kalenderen fylles opp med konfirmasjoner, bryllup og festlige sammenkomster. Her er Byhavens beste tips til hvordan du kan gripe an sesongens store sosiale samlinger med stil!

Gi plagget rett behandling

Kjersti Fremstad er butikksjef hos Kleins. Hun forteller at fordelene med å velge kvalitetsklær er mange, og mener det er et bevisst valg man kan ta når garderoben kanskje skal fornyes til festsesongen.

- Når man velger kvalitetsplagg er det ikke like stor produksjon av hvert plagg, som både gjør det mer unikt, men også mer bærekraftig. Plagg av naturmateriale som silke, ull eller lin har også en mye lengere levetid. Det puster bedre, og trenger derfor ikke å vaskes like ofte som plagg av syntetiske stoffer, forklarer Kjersti.

Triangle

^


Måten plaggene blir behandlet på etter de har fått et nytt hjem hos deg, har mye å si for levetiden. Kjersti forklarer at det ofte holder å lufte klærne etter bruk i stedet for å vaske dem. Det er bærekraftig både for klærne og miljøet.

- De gangene du først vasker klærne, er det viktig å følge anvisningen på merkelappen. Silkebluser alltid vaskes på vranga, i vaskepose og på ullprogram. Og så er det ekstremt viktig at du tar det ut av maskinen med én gang den er ferdig. Da slipper du unna de verste rynkene, og du hindrer at plagget får vond lukt.

Få klærne skreddersydd

På Byhaven har man en unik mulighet til å benytte skredder for å tilpasse klærne sine. Dette er et tilbud Kleins setter stor pris på.
- Tilbudet til skredderen er nesten uvurderlig for oss. Det hender fra tid til annen at kunder kommer innom og vil kjøpe en dress som skal brukes samme dag. Da er det gull verdt at vi kan ta en telefon til skredderen, og at han kan sy opp dressen i løpet av en liten halvtime.

Kjerstis beste råd for vedlikehold av klærne:

  • Luft klærne etter bruk
  • La dressen henge fritt i skapet, ikke i dresspose (den er kun til transport)
  • Heng opp dress og finklær så snart som mulig etter bruk, luft klærne, og bruk egnet henger til plaggene
  • Følg alltid vaskeanvisningen til plagget
  • Får du en flekk – ta på flekkfjerner så raskt som mulig

Bruk samme antrekk flere ganger med enkle grep

Når man først investerer i kvalitetsplagg er det mange som ønsker å bruke plagget flere ganger. Hos butikkene Kleins, Bag og Falkanger sko er de klare på at bruk av tilbehør kan gi utallige muligheter til det antrekket.
- Med utgangspunkt i en mer klassisk kjole er det lett å pynte opp eller ned antrekket etter hver anledning, forteller Kjersti.

Tine Aagaard i Bag er helt enig. Hun mener dagens motetrender gjør det enkelt å finne sin egen stil, og å gjøre antrekket unikt og personlig.
- Moteverden har nesten ingen regler lenger, og man kan mikse og matche slik man selv vil. Det viktigste er at man føler seg vel. Tenk klassisk og gjenbruk, råder hun.

Tines tips til gjenbruk for ulike anledninger:

  • Bryllup er kanskje den største begivenheten, så her vil jeg ta utgangspunkt i et par høye hæler, satt opp håret, og brukt litt mer tid på sminken. Jeg ville også gått for en klassisk veske i skinn. Hos Bag finner du et bredt utvalg i vesker, så det skal være noe til enhver anledning.
  • 17.mai er også rett rundt hjørnet, og her ville jeg kjørt litt samme stil som til bryllup. Men jeg ville gått for noen lavere sko, og brukt et skjerf som tilbehør, en slags vri mot folkedrakten. Den kan brukes som en flette i håret, som belte rundt kjolen, eller rundt halsen.
  • Til årets konfirmasjoner ville jeg valgt litt enklere sminke, og kanskje en flette i håret. For å gi kjolen et litt annet utrykk kan et belte og en litt gøyal veske med et røft mønster være tingen, det er jo tross alt ungdommen vi ferier, smiler hun.

Hæler, mokasiner eller sneakers

Både Tine og Kjersti er enige i at skovalget kan gjøre mye for et antrekk. Det kan gjøre det ekstra fint, røffe det opp, eller mykne antrekket. Katrine Wenes Arentz hos Falkanger forteller at de har sko til enhver anledning.

- Det å være festfin er ikke lenger bare sorte pumps. Man kan også bruke mokasiner, sandaletter eller sneakers for å pynte opp og ned antrekket. Vi ser mye variasjon i både farge på skoene, og høyder på hæler. Til herre selger vi masse hvite sneakers som brukes til dressen for å røffe det opp litt, forteller Katrine.

På 17.mai, i konfirmasjon eller i bryllup hender det ofte at det blir mye gåing både innendørs og utendørs, og dette tærer naturlig nok på skotøyet. For å få fottøyet til å vare lengst mulig er det derfor viktig med riktig pleie.

- Glatt skinn i klassiske pensko kan sprekke opp om det ikke får rett behandling. Impregnering av skoene hindrer at skitt og fukt trekker like fort inn i skoene. Det er også viktig å vaske av skitt så fort som mulig, forklarer Katrine.

Det lille under

Et antrekk er ikke komplett uten undertøy, og hos Reimers finner man kvalitetsundertøy i alle størrelser og fasonger til alle anledninger. Elizabeth Pedersen og Kathrine Elverland i Reimers forteller at mange kunder har feil BH-størrelse når de først kommer til dem.
- Vi tar mål og veileder kundene i våre prøverom for å finne den perfekte BH, og på den måten får de undertøy som sitter bedre, føles komfortabelt og gir den støtten det er ment å gi, forklarer Elizabeth.

På Reimers har de god kunnskap om undertøy, og vet akkurat hva som skal til for at antrekket skal sitte perfekt til din kropp.
- For å hindre at undertøyet vises gjennom klærne er det fint å bruke sømløst undertøy. Vi har også hold-in undertøy og underkjoler som gir en finere fasong, forteller Kathrine.

Kunsten å lykkes

Når vi snakker festsesong kommer vi ikke utenom god mat og drikke. Geir Berntsen hos Traktøren er tydelig på at man ikke kommer noen vei uten det rette kjøkkenutstyret.

- Dårlig utstyr kan ødelegge de gode produktene og råvarene. For å lykkes er det alfa og omega med gode kniver, skjærefjøler, panner og kasseroller. Når det kommer til kjøkkenutstyr går innkjøpsprisen og levetiden til produktet hånd i hånd, mener Geir.

Dekket til fest

Når antrekk, tilbehør og kjøkkenutstyr står klart, er det ikke mye som gjenstår før du er klar til det store selskapet. Traktøren og Kremmerhuset har gode råd til borddekking og gjenbruk av pynt dersom festbordet skal dekkes mer enn en gang.

- Hvis du planlegger å ha mange til bords, kan det ofte bli litt trangt om plassen for både pynt og mat. Der er mitt beste tips å bygge i høyden. Bruk noen rustikke skåler eller glass som føtter, og legg en trefjøl oppå. Da får du plassert maten opp ett nivå, og kan pynte under på bordet, forteller Geir.

Og nettopp bordpynt kan Siv Annette Hansen Skage i Kremmerhuset alt om.  Ved å bruke ulike tekstiler og et mer nøytralt utgangspunkt er det enkelt å variere festbordene. Start gjerne med en enkel hvit duk som kan pyntes opp og ned med annet tilbehør.

- Små glassvaser og lysholdere i klart glass er også flott. Her kan du mikse og matche med blomster og lys i ulke farger ut ifra anledningen.

- Kunstige kvister er også flott tilbehør som kan brukes på mange ulike måter. Det viktigste er å prøve seg frem, gjerne dekk bordet noen dager i forkant for å teste ut ulike variasjoner, forteller Siv Annette.

Kronen på verket

Skal du lykkes med matservering til et større selskap er det viktig å planlegge godt, men det kan også være lurt å holde det så enkelt som mulig. Olivenlunden 1830 har flere smakfulle produkter som er med på å gi festmaten det lille ekstra, og som pynter rettene både estetisk og smaksmessig.

Olivenlunden 1830 har flere smakfulle produkter som er med på å gi festmaten det lille ekstra, og som pynter rettene både estetisk og smaksmessig.  

- Det som er så fint med våre produkter er at mange allerede er ferdige og klare for bordet.  Det å lage mat til selskaper skal være gøy, og ikke for krevende. Selv er jeg veldig glad i å pynte med våre balsamicoperler. Det er utrolig dekorativt, og i tillegg veldig godt, forteller Hege.

Hun lager alltid pavlovakake til 17.mai, og da med egen vri.

- Med pistasjekrem tilsatt litt sitronolje, blir kaken på et helt nytt nivå. Den skal pyntes med friske jordbær, bringebær, blåbær og selvsagt balsamicoperler.

Gode drikkevarer til festmaten finner du hos Gulating Ølutsalg. Her kan du få gode råd til alkoholfrie alternativer som passer til både anledning og valg av mat.

- Vi har et stort utvalg av alkoholfrie alternativer som sprudlevann, rosevin, cider og brus. I tillegg har vi også alkoholfri gin, som passer perfekt til deg som vil lage mocktails, forteller kjøpmann hos Gulating Ølutsalg, Tommy Holen Helland.

På Byhaven finner du alt du trenger til festsesongen, enten du er vert eller gjest. Og når antrekket er i boks, bordet er dekket og maten putrer på ovnen er det aller viktigste likevel å nyte godt selskap med familie eller venner.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text
Font