Slik blir bolighøsten 2022 i Trøndelag

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Heimdal Eiendomsmegling

Font

Boligmarkedet har gjennom hele 2022 hatt en god fart. Vi har tatt en prat med to eksperter, som forteller hva vi kan forvente oss denne høsten. 

Heimdal Eiendomsmegling har kontorer over hele Trøndelag. Vi møter avdelingslederne Jens Petter Gresseth og Roger Rones på Byåsen, der førstnevnte holder til.

Begge har over 20 års erfaring i bransjen og forteller at boligåret 2022 så langt har skilt seg ut på en måte:

– Vi ser at det tar vesentlig kortere tid å selge bolig i år. I 2022 tok det i snitt kun 22 dager å selge en bolig. I fjor tok det 34 dager, så det er en stor forskjell, sier Gresseth.

Han forteller at det henger sammen med at det har blitt lagt ut færre boliger og det er med andre ord et mindre utvalg for dem som er på boligjakt.

– Det er solgt 11 prosent færre boliger i år. Det er likevel kun annonsert fire prosent færre boliger sammenlignet med fjoråret. Noe som kan tyde på at en god del har solgt «off-market», uten at vi kan si det med sikkerhet, forteller Rones, som er avdelingsleder for Heimdal Eiendomsmeglings kontor i Høyskoleparken.

Selge bolig? Trykk her!

Spår prisstigning

Det har vært færre boliger ute på markedet i Trondheim og Trøndelag, men det ser ut til at det kan komme et lite hopp denne høsten.

– Det er mange ting som tyder på det. Det var vært travelt på boligmarkedet rett før sommeren, med flere boliger som klargjøres for salg. Når den proppen slippes, så kan det føre til at tilbudet blir større.

Både Rones og Gresseth tror ikke at flere boliger på markedet kommer til å være noen hindring for eget boligsalg, og mener man ikke skal bekymre seg for eventuell konkurranse.  De tror at høsten vil være et godt tidspunkt for å selge boligen.

– Jeg tror at høsten blir en fortsettelse av det første halvåret. Det vil bli en prisstigning som er lik konsumprisindeksen. Kanskje litt over. Det er vår spådom, sier Rones og Gresseth

Selv om prisene går opp, mener meglerne at det er lurt å være realistisk når man skal selge bolig.

– Det er bedre å se på snittet av flere sammenlignbare boliger enn å bare se til det ene godsalget i nabolaget, der naboen fikk langt mer enn prisantydning. Det er fort gjort å se seg litt blind på sin egen bolig, og det er viktig å huske på at hvert eneste salg er forskjellig.

De forteller at tidligere, spesielt før pandemien, var høsten tradisjonelt en populær årstid for boligjegere.

– Vi merker at markedet er mer jevnt gjennom hele året, men høsten er fortsatt en veldig god periode for å selge boligen sin.

De forteller at det er mange grunner til at høsten pleier å være en god årstid for boligmarkedet.

– Både studenter, unge par og etablerte familier er ofte på jakt etter boliger da. Det handler om studier, jobb eller rett og slett at man har brukt ferien sin på å planlegge og tenke på boligsituasjonen sin.

Meglernes beste tips

Uansett om du skal selge bolig til høsten, senere dette året eller i 2023, så er det én ting som er viktig ifølge Rones og Gresseth.

– Erfaringsmessig er det lurt å være tidlig ute med å starte boligsalgsprosessen. Spesielt med tanke på rentehevingen. Folk flest er klar over at renta kommer til å gå opp, men det er uansett lurt å ha det i bakhodet når du skal selge bolig.

Selv om du har planer å selge senere i år, er det flere gode grunner til å starte prosessen nå.

– August er en fin måned med tanke på å ta fine utebilder. Det er kjekt å ha når man skal selge senere om høsten eller vinteren. Mange ønsker å se eiendommen i sommerlig drakt, sier Gresseth.

– Det er også lurt å få en takstmann på plass tidlig. Da har du muligheten til å utbedre småfeil og få justert rapporten til den dagen du skal selge, legger Rones til.

Hvis du skal kjøpe bolig, så har duoen dette tipset;

– Ha finansieringen på plass før du drar på visning. Det er mange som drar på visning, finner drømmeboligen og rekker ikke å legge inn bud på grunn av dette.

– Og vær trofast til den magiske grensa dere har satt dere, og ikke en krone mer.

På boligjakt? Disse boligene er til salgs!

Ha is i magen

Boligmarkedet i Trøndelag har gått bra gjennom hele 2022, og det ser også ut til å ha god fart til høsten.

Til tross for at det går godt, kan det være lurt å bruke litt tid og puste med magen når man skal selge bolig.

– Som nevnt er det viktig å starte prosessen tidlig. Det første man bør gjøre er å ta kontakt med flere meglere og velge en man stoler og kan gjøre en best mulig jobb for deg og din bolig, sier Rones.

Velger du Heimdal Eiendomsmegling skal du føle deg trygg på at du får en megler som gjør det lille ekstra for at du skal gå et godt salg i møte.

Våre meglere er hyggelige mennesker og ikke minst utrolig dyktige, kompetente og redelige meglere. Vi tilbyr blant annet salgsgaranti, som er en god sikkerhet for deg som skal selge bolig. Det er bare å ta kontakt med oss hvis du skal selge eller er på jakt etter din drømmebolig.

Les mer om salgsgaranti!

Visste du at Heimdal Eiendomsmegling har kontorer over hele Trøndelag? Her kan du bli bedre kjent med avdelingslederne:

Roger Mostervik Rones
Eiendomsmegler/avdelingsleder, Høyskoleparken
Roger er avdelingsleder for Heimdal Eiendomsmeglings kontor i Høyskoleparken. Han har over 20 års erfaring og dedikert til faget. Primærområdet til Roger og de dyktige kollegene hans er Trondheim øst. Lokal forankring og ikke minst – lokalkunnskap - er noe av det som fører til at du skal føle deg trygg under boligsalgsprosessen.
Les mer om Roger
Ida Osen
Eiendomsmegler/avdelingsleder, Rosten
Ida er leder for Heimdal Eiendomsmeglings hovedkontor, som du finner på Rosten. Hovedkontorets primærområde er egentlig hele Trøndelag! Her jobber det i hovedsak prosjektmeglere og relasjonsmeglere. I tillegg finner du også dyktige områdespesialister, som jobber med boliger i blant annet Klæbu, Rosten, Tiller, Sjetnemarka, Romolslia, Bratsberg, Jonsvatnet og Ranheim.
Les mer om Ida
Bård Engeseth
Eiendomsmegler/avdelingsleder, Solsiden
Bård har lang erfaring og har jobbet i over 22 år i eiendomsbransjen. Nå leder han avdelingskontoret til Heimdal Eiendomsmegling på Solsiden. Vårt markedsområde er sentrum – det vil si blant annet Møllenberg, Buran, Lademoen, Lilleby, Solsiden, Lade, Øya, Ila, Bakklandet og Rosenborg. Skal du selge bolig i et av disse områdene? Eller kanskje er du på jakt etter drømmeboligen din her? Ta kontakt med, så kan Bård og kollegene hans på Solsiden hjelpe deg.
Les mer om Bård
Kim Roger Laugsand
Eiendomsmegler/avdelingsleder, Melhus
Kim Roger har jobbet i bransjen siden 2007, og er i dag avdelingsleder for Heimdal Eiendomsmeglings kontor i Melhus kommune. Han kommer opprinnelig fra Soknedal og bor i dag på Melhus, der han også spiller fotball i tredjedivisjon. I jobbsammenheng er han spesialist på bolig- og fritidsmarkedet i Melhus, Trondheim, Midtre Gauldal, Rennebu, Oppdal og Røros.
Les mer om Kim Roger
Jens Petter Gresseth
Eiendomsmegler/avdelingsleder, Byåsen
Jens Petter har over 20 års erfaring som megler, og er leder for Heimdal Eiendomsmeglings avdeling på Byåsen. Her jobber han sammen med tre andre dyktige meglere, som til sammen har god oversikt over markedet. Mange drømmer om en bolig på Byåsen, og vi kjenner markedet utrolig godt. De beste skiløypene, turstiene, skoler og servicetilbud har vi full kontroll på. Det er bare å komme innom for en hyggelig boligprat.
Les mer om Jens Petter
Andreas Myran Steen
Eiendomsmeglerfullmektig/ avdelingsleder, Heimdal
Andreas har jobbet i Heimdal Eiendomsmegling i fem år og leder avdelingen i Heimdal sentrum. Han hjelper folk i Trondheim sør med å få mest mulig ut av boligsalget, men hjelper deg gjerne også med å finne din neste bolig. Andreas kommer fra Fosen, og har dermed også god kunnskap om markedet der ute. Det gjelder også for fritidseiendommer – der han har også flere års erfaring over hele Trøndelag.
Les mer om Andreas
Anders Heggstad
Eiendomsmegler/avdelingsleder, Orkanger
Anders har jobbet med eiendomsmegling siden 2014. Nå er han avdelingsleder i Orkanger. Han og gjengen der selger primært boliger i Orkland kommune – og et stort geografisk område rundt, som blant annet Heim kommune, Frøya kommune, Hitra kommune og Rindal kommune. I tillegg til å være fine steder å bo, er dette også populære hytteområder.
Les mer om Anders
Thomas Johnsen
Eiendomsmegler/avdelingsleder, Stjørdal
Thomas er en erfaren mann i eiendomsbransjen, og har jobbet som megler i over 23 år. Han er avdelingsleder for Heimdal Eiendomsmeglings kontor i Stjørdal, og har mye kunnskap og kompetanse om boligmarkedet i den nordlige delen av fylket. I tillegg har han i en årrekke jobbet med fritidseiendommer, og vet det meste om de fleste hyttefeltene i Meråker.
Les mer om Thomas
Roger Mostervik Rones
Eiendomsmegler/avdelingsleder, Høyskoleparken
Roger er avdelingsleder for Heimdal Eiendomsmeglings kontor i Høyskoleparken. Han har over 20 års erfaring og er dedikert til faget. Primærområdet til Roger og de dyktige kollegene hans er Trondheim øst. Lokal forankring og ikke minst – lokalkunnskap - er noe av det som fører til at du skal føle deg trygg under boligsalgsprosessen.
Les mer om Roger
Ida Osen
Eiendomsmegler/avdelingsleder, Rosten
Ida er leder for Heimdal Eiendomsmeglings hovedkontor, som du finner på Rosten. Hovedkontorets primærområde er egentlig hele Trøndelag! Her jobber det i hovedsak prosjektmeglere og relasjonsmeglere. I tillegg finner du også dyktige områdespesialister, som jobber med boliger i blant annet Klæbu, Rosten, Tiller, Sjetnemarka, Romolslia, Bratsberg, Jonsvatnet og Ranheim.
Les mer om Ida
Bård Engeseth
Eiendomsmegler/avdelingsleder, Solsiden
Bård har lang erfaring og har jobbet i over 22 år i eiendomsbransjen. Nå leder han avdelingskontoret til Heimdal Eiendomsmegling på Solsiden. Deres markedsområde er sentrum – det vil si blant annet Møllenberg, Buran, Lademoen, Lilleby, Solsiden, Lade, Øya, Ila, Bakklandet og Rosenborg. Skal du selge bolig i et av disse områdene? Eller kanskje er du på jakt etter drømmeboligen din her? Ta kontakt med, så kan Bård og kollegene hans på Solsiden hjelpe deg.
Les mer om Bård
Kim Roger Laugsand
Eiendomsmegler/avdelingsleder, Melhus
Kim Roger har jobbet i bransjen siden 2007, og er i dag avdelingsleder for Heimdal Eiendomsmeglings kontor i Melhus kommune. Han kommer opprinnelig fra Soknedal og bor i dag på Melhus, der han også spiller fotball i tredjedivisjon. I jobbsammenheng er han spesialist på bolig- og fritidsmarkedet i Melhus, Trondheim, Midtre Gauldal, Rennebu, Oppdal og Røros.
Les mer om Kim Roger
Jens Petter Gresseth
Eiendomsmegler/avdelingsleder, Byåsen
Jens Petter har over 20 års erfaring som megler, og er leder for Heimdal Eiendomsmeglings avdeling på Byåsen. Her jobber han sammen med tre andre dyktige meglere, som til sammen har god oversikt over markedet. Mange drømmer om en bolig på Byåsen, og denne avdelingen kjenner markedet utrolig godt. De beste skiløypene, turstiene, skoler og servicetilbud har de full kontroll på. Det er bare å komme innom for en hyggelig boligprat.
Les mer om Jens Petter
Andreas Myran Steen
Eiendomsmeglerfullmektig/avdelingsleder, Heimdal
Andreas har jobbet i Heimdal Eiendomsmegling i fem år og leder avdelingen i Heimdal sentrum. Han hjelper folk i Trondheim sør med å få mest mulig ut av boligsalget, men hjelper deg gjerne også med å finne din neste bolig. Andreas kommer fra Fosen, og har dermed også god kunnskap om markedet der ute. Det gjelder også for fritidseiendommer – der han har også flere års erfaring over hele Trøndelag.
Les mer om Andreas
Anders Heggstad
Eiendomsmegler/avdelingsleder, Orkanger
Anders har jobbet med eiendomsmegling siden 2014. Nå er han avdelingsleder i Orkanger. Han og gjengen der selger primært boliger i Orkland kommune – og et stort geografisk område rundt, som blant annet Heim kommune, Frøya kommune, Hitra kommune og Rindal kommune. I tillegg til å være fine steder å bo, er dette også populære hytteområder.
Les mer om Anders
Thomas Johnsen
Eiendomsmegler/avdelingsleder, Stjørdal
Thomas er en erfaren mann i eiendomsbransjen, og har jobbet som megler i over 23 år. Han er avdelingsleder for Heimdal Eiendomsmeglings kontor i Stjørdal, og har mye kunnskap og kompetanse om boligmarkedet i den nordlige delen av fylket. I tillegg har han i en årrekke jobbet med fritidseiendommer, og vet det meste om de fleste hyttefeltene i Meråker.
Les mer om Thomas

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text
Font