Font

ANNONSØRINNHOLD

Azure, Font

Denne bedriften satser stort på fritidstilbud for barn og unge:

– Det gir ringvirkninger for hele distriktet

Mindre kommuner har opplevd mer fraflytting og mindre aktivitetstilbud for barn og unge de siste årene. Den trenden ønsker SinkabergHansen å snu, og derfor har de dannet lag med Kolstad Håndball.

Da kommunene Nærøysund og Bindal skulle bygge nye idrettshaller ønsket SinkabergHansen å bidra. Resultatet er nå nye anlegg på Terråk i Bindal kommune, og på Kolvereid og Rørvik i Nærøysund.

Målet er å gi enda flere barn og unge et bredt fritidstilbud, og skape mer liv og røre lokalt. Et nytt samarbeid mellom SinkabergHansen og eliteklubben Kolstad Håndball gir nettopp dette.

– For oss handler samarbeidet om å bidra til godt miljø og øke rekrutteringen til idretten. Vi ønsker et lokalsamfunn med aktiviteter for alle, og samtidig skape tilhørighet og stolthet for alle som bor her, forteller Svein Gustav Sinkaberg, konsernsjef i SinkabergHansen, og legger til;

– Når vi samtidig skaffer folk en sikker jobb gir det trygge lokalmiljø på kysten.

Dette er SinkabergHansen

  • Bedriften ble startet i 1977 av Finn W. Sinkaberg.
  • I 1998 slo Sinkaberg-familien seg sammen med familien Berg-Hansen; resultatet ble SinkabergHansen slik vi kjenner det i dag.
  • I dag arbeider SinkabergHansen med laks, og følger fisken fra rogn til ferdig videreforedlet produkt.
  • Selskapet har en årlig produksjon på rundt 26.000 tonn laks, og har om lag 280 ansatte.
  • SinkabergHansen har eget slakteri på Marøya vis-a-vis Rørvik, og videreforedler mye av fisken sin her.

Husk lyd!

Viktig å gi tilbake

Et samarbeid som betyr mye

Samarbeidsavtalen mellom SinkabergHansen og Kolstad Håndball har allerede ført til økte aktivitetstilbud for barna i regionen.

Nylig var spillerne fra Kolstads A-lag på besøk i Nærøysund og arrangerte håndballskole med Rema 1000 Akademiet i SinkabergHansen Arena.

Kjell Holum er trener for Rørvik gutter 14, og forteller at håndballskolen har betydd ekstremt mye for ungdommene han trener.

– Det er første gang noen av dem får være med på noe slikt, og de syns det er utrolig stas! At Kolstad kommer til oss, og lærer barn og unge om sporten, er fantastisk bra, smiler Holum.

– Samarbeidet mellom Kolstad Håndball og SinkabergHansen er stort, og det betyr mye for alle som bor her. Nå vil vi få besøk av klubben i flere år fremover, med flere håndballskoler og kamper med A-laget i våre haller. Det blir kjempespennende, fortsetter han.

Holum forteller at håndballskolen samlet lag fra flere kommuner i Ytre Namdal og Bindal, og at barna fikk seg nye venner på tvers av klubbene.  

­13 år gamle Edgar Sørø Lona er strekspiller for Rørvik gutter 14. For han var det stor stas og endelig få treffe sin store håndballhelt, Magnus Gullerud.

– Jeg digger Gullerud fordi han spiller strek, slik som meg. Det har vært skikkelig gøy å få lære teknikker av han, og få høre hvordan han har trent og jobbet for å bli så god, forteller Edgar entusiastisk.

Tvillingene Lukas og Noah Holum har også deltatt på Kolstads håndballskole.

– Det artigste med håndballskolen har vært å møte nye folk, være med venner, og å lære håndballteknikker av de beste, forteller Lukas.

Noah stemmer i, og forteller at det har vært helt rått å lære teknikker av Gullerud og de andre Kolstadspillerne.

Bygger felleskap og nye relasjoner

Svein Gustav Sinkaberg forteller at innbyggerne i lokalsamfunnet er helt avgjørende for SinkabergHansen som bedrift.

– Vi trenger arbeidskraft, og ønsker å både beholde og rekruttere nye folk. Jeg mener derfor det er vesentlig at næringslivet bygger opp og støtter lokalsamfunnet med tiltak som gjør det attraktivt å bo her, forklarer han.

Ordfører i Nærøysund, Amund Hellesø, er takknemlig for alt SinkabergHansen gjør for kommunen.

– SinkabergHansen bruker sin rolle for å være med å bygge lokalsamfunnet, og det er uvurderlig. De tar et stort samfunnsansvar ved å donere til fritidsaktiviteter, bygge haller, og ikke minst det arrangementet vi har hatt her med Kolstad sin håndballskole, sier Hellesø.

Ordføreren forteller at mange kommuner er avhengige av lokale bedrifter som bidrar og skaper aktiviteter sammen med det offentlige for å gi barn og unge det tilbudet de trenger.

­– Strategien til SinkabergHansen er tydelig, og noe vi merker godt. De ønsker å stimulere idretten og kulturen, og de er en aktør som har forstått sin rolle, mener Amund Hellesø.

Husk lyd!

Et uvurdelig samarbeid

Rekruttering og engasjement

For SinkabergHansen og Nærøysund kommune er rekruttering og tilflytting viktig. Samarbeidsavtalen med Kolstad Håndball er et tiltak de håper vil bidra til dette.

– Det å se logoen til SinkabergHansen i Kolstad Arena og på spillertrøyene skaper stolthet for de som jobber her, samtidig som det gir aktiviteter i kommunens idrettshaller, forklarer Sinkaberg.

Trener Kjell Holum er også klar på at samarbeidet har en effekt på de som bor i området.

­– Dette tilbudet er utrolig viktig for idrettsmiljøet generelt, ikke bare her i Nærøysund, men utenfor kommunegrensene også. Vi får samlet barna, og får flere engasjert i idrett etter flere år med pandemi. Det betyr mye, avslutter Holum.

Vil du ta en prat om mulighetene for din bedrift som samarbeidspartner med Kolstad? Ta kontakt med markedssjef i Kolstad Håndball, Vegard Selven.

Denne teksten er skrevet i samarbeid med SinkabergHansen og Kolstad Håndball.

SinkabergHansen er en av klubbens hovedsamarbeidspartnere. Ønsker din bedrift å bli samarbeidspartner med Kolstad Håndball?

Ta kontakt med Vegard Selven for en uforpliktende prat.

Font

ANNONSØRINNHOLD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font