– Her får barna vokse opp med trygge rammer og flott natur

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Levanger kommune

Font

Da Kirsten Linn og familien flyttet fra Trondheim til Skogn, fant de drømmehuset og et rikt og aktivt liv i naturskjønne omgivelser. Nå ønsker Levanger kommune at flere skal gjøre som dem.

Flyttet nærmere familien: Siv Mona (t.v) og Kirsten Linn flyttet fra Trondheim til Skogn i 2014.

Etter 12 år i Trondheim, bestemte Kirsten Linn Falch og samboeren Siv Mona seg for å flytte til Skogn i 2014.

Det var en stor avgjørelse å ta.

–  Vi hadde allerede ett barn, men da vi fant ut at tvillingene var på vei, skjønte vi at vi kom til å bli mer avhengig av å ha et nettverk rundt oss, forteller Kirsten Linn Falch.

Ettersom Siv Mona er oppvokst i Skogn, ble det naturlig for paret å se på mulighetene som fantes i Levanger kommune. Etter å ha vært på flere visninger, fant de et perfekt hus i Skogn, med flott utsikt mot sjøen.

Beliggenheten var også fin med tanke på nærhet til butikk, treningssenter, togstasjon og alt de trengte i hverdagen.  

Høres dette ut som noe for deg og familien din? Nå kommer flere tomter til salgs i Skogn – her kan du se hvor!

– Nå har vi skogen rett utenfor døra. Det er rimeligere å bo her enn i en storby, barna får et trygt oppvekstmiljø med et godt aktivitetstilbud, og voksne kan velge mellom mange organisasjoner, treningsgrupper og andre ting innen kulturmiljøet å delta på. Vi trives utrolig godt her, smiler Kirsten Linn.

Aktiv hverdag

Hun forteller at det er et godt aktivitetstilbud for både barn og voksne som bor i Skogn.  

– Det er et aktivt idrettsmiljø her. Skogn IL har en kjempefin arena, med fotballbane og idrettshall som benyttes av både barnehage- og skolebarn. Det finnes også kor, korps, sykkelaktiviteter, teater og ungdomsklubb, for å nevne noe, sier Kirsten Linn.

Den naturnære beliggenheten gjør det også enkelt å tilbringe tid utendørs.

Torbustaden er et yndet aktivitetsområde året rundt, forteller hun. Her er det alpinanlegg, familievennlige turstier og sykkelløyper mange benytter seg av.

I tillegg har de stranden Holsand like i nærheten, hvor de bader og koser seg om sommeren. Det er flere slike strender i området, sier Kirsten Linn.

Bo i Levanger

Levanger kommune bygger nye tomter for eneboliger og blokkbebyggelse i flere felt. Her finner du ledige tomter:

  • Falstadberget Ekne
  • Fossingtrøa Åsen
  • Gottås Ronglan
  • Holåsen Skogn
  • Kjønstadmarka
  • Kleivan Okkenhaug
  • Vollamarka Åsen

Trykk her for å lese mer om de ulike boligfeltene!

Ettertraktet tomteområde

På toppen av Skogn sentrum ligger Holåsen, hvor Levanger kommune nå bygger ut tomter som legges ut for salg i løpet av høsten 2022.

–  Det blir 40 eneboligtomter på Holåsen, i tillegg til tre tomter for konsentrert småhusbebyggelse som selges til utbyggere, forteller Marit Glæstad Sølvberg.

Hun er fagansvarlig for tomteforvalting og kommunalteknikk hos Levanger kommune.

– Vi ønsker i bunn og grunn tilflyttere til kommunen. Både gamle kjente som har vokst opp her, og nye innbyggere, forklarer hun.

– På Holåsen er det en fantastisk utsikt over både sjø og land, og solforholdene er veldig gode, legger Marit til.

Holåsen er et fokusområde for kommunen, og utbyggingen av tomtene er et ledd i å bygge ut Skogn som tettsted. Marit forteller at hun de siste årene har mottatt mange forespørsler om ledige tomter i Skogn, så hun tror at de som nå kommer for salg på Holåsen vil vekke interesse hos flere.

Vann, avløp og veier mellom og inn til hver enkelt tomt skal ferdigstilles i løpet av de kommende månedene. I tillegg til infrastrukturen, bygges det fire lekeplasser som vil stå klare innen salget av tomtene starter – én kvartalslekeplass og tre mindre nærlekeplasser.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på lekeplassene fra tomtekjøpere i andre områder vi har bygd ut. Når lekeplassene er klare, får barna en mulighet til å holde på med noe, mens foreldrene arbeider med det nye huset – samtidig som de blir kjent med nye venner i nabolaget, smiler Marit.  

Gode arbeidsmuligheter

Hun tror det er flere grunner til at etterspørselen av tomter i Skogn har vært såpass stor som den har vært.

– Skogn er en plass hvor du kommer tett innpå naboen. Det er et lite tettsted, med et fint sentrum – så samholdet er veldig godt her, sier Marit.

Barne- og ungdomsskolen er godt vedlikeholdt, med et påkostet uteområde som elevene tilbringer mye tid på, også utenom skoletid. Hvis man bor på Holåsen, kan en trygg gang- og sykkelvei benyttes av barna som skal til skolen.

– Det er et trygt og oversiktlig samfunn her. Skogn har serviceplasser, skole og barnehager, men en av de største fordelene er likevel at det er arbeidsplasser både sørover og nordover, sier Marit.

Tettstedets beliggenhet er ypperlig med tanke på arbeidsmuligheter. Her går E6 forbi, så man kommer seg raskt til større steder som Trondheim, Stjørdal og Steinkjer.

– Det beste med Skogn er det fine nærmiljøet og det gode samholdet som følger med et litt mindre tettsted som dette. I tillegg kommer du deg effektivt rundt til andre funksjoner og plasser – og i motsetning til i større byer, står du aldri i kø, oppsummerer Marit.

Nærheten til E6 gjør det enkelt å forflytte seg både nordover og sørover fra Skogn.

Fornøyd med avgjørelsen

Det er lite Kirsten Linn savner fra hverdagen i Trondheim.

– Vi har jo ikke muligheten til å stikke på Solsiden en søndag hvis vi får lyst til det, men samtidig er situasjonen vår annerledes nå. Livet endrer seg når man får barn, uansett hvor man bor, sier hun.

– Det er ikke langt til Stjørdal og flyplassen herfra, Levanger og Steinkjer er en kort tur unna – vi bor midt imellom mange plasser. Vil man ut en tur, er det bare å dra, legger hun til.  

Kirsten Linn er veldig fornøyd med avgjørelsen hun og Siv Mona tok i 2014. Hun tror at andre kan finne den samme gleden som hennes familie har gjort, hvis de bestemmer seg for å flytte til traktene.

Her finner man en ro og stillhet de store byene ikke har, og en nærhet til friluftslivet som er gull verdt for mange, mener hun.

– For oss var det viktig å kunne gi ungene det samme som vi hadde i oppveksten, med trygge rammer, hus, hage, familie og venner i nabolaget. Det har vi fått her i Skogn, smiler Kirsten Linn.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text