Her kan du fiske og leie hytte i Trøndelags fineste naturområder

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Nord-Trøndelag Fjellstyresamband

Rectangle, Font

Hva gir vel mer hvilepuls enn å dra på hyttetur og nyte fjellets ro, mens du venter på at fisken skal bite på? Trøndelag kan by på en sommer med varierte naturopplevelser – og her blir du bedre kjent med mulighetene!

Fjellstyrene jobber for at alle som er interessert i å oppleve naturen i regionen skal få bruke den, og tilrettelegger for overnattinger og aktivitetsmuligheter.

Naturen i Trøndelag har mye å by på, og regionen har til sammen 41 fjellstyrer som forvalter nesten 8,4 millioner dekar statsallmenning. Disse strekker seg fra Røros i sør til Namskogan og Røyrvik i nord. Områdene kan by på flotte turer der du kan leie hytte, eller fiske alt fra laks og ørret - til røye og sik.

Sommeren byr på mange ferieopplevelser, og fjellstyrene ønsker at både lokale beboere og tilreisende skal benytte seg av den unike naturen i regionen.

Opplevelser for en rimelig penge

Fjellstyrenes hovedoppgave er å forvalte bruksrettene på statsallmenning; som beiting, seterdrift, jakt, fangst og fiske, men også å legge til rette for alle som ønsker å være i naturen.

Enten du liker å bare slappe av på ei hytte ved sjøen, eller ønsker å gå på fot- eller fisketurer så har fjellstyrene i Trøndelag noe for enhver smak. Interessen for å ferdes i naturen har økt de siste årene, og statsallmenningene i regionen byr på variert terreng, som er perfekt for både terrengsyklister, fjellvandrere og andre livsnytere som liker å feriere i naturen.

Fjellstyrene er opptatt av å opplyse folk om hvor mulighetene ligger, hvor man kan få nyte sommeren og gjøre aktiviteter til en rimelig penge.

De fleste av hyttene kan bookes direkte på nett, men for å leie eller låne andre hytter må du ta direkte kontakt med fjellstyret.

Aktiviteter for enhver smak

Fjellstyrene i Trøndelag har både åpne hytter som alle kan besøke, i tillegg til et stort utvalg av utleiehytter, som ligger perfekt til for fotturer for både store og små – og mange ligger i nærheten av fiskevann. Noen steder er det også muligheter for å få leid seg båt eller kano.

Man kan finne mange fantastiske perler i hele fylket, hvor det er variert terreng og storslått natur.

Her finner du en kartoversikt over fjellstyrene i både Midt-Norge og i resten av landet!

Hyttene kan du enten leie gratis eller betale en makspris på 2000 kroner per døgn, alt etter størrelsen og antall sengeplasser på hytta. Fjellstyrenes tilbud skal være åpent og tilgjengelig for alle som ønsker det.

People in nature, Natural landscape, Cloud, Water, Sky, Plant, Lake, Highland, Tree, Grass
Water resources, Natural landscape, Cloud, Sky, Plant, Nature, Tree, Lake, Watercraft
Plant, Property, Hammock, Green, Leaf, Tree, Wood, Vegetation, Trunk, Shade
Food, Ingredient, Seafood, Recipe, Fish, Cuisine

Mange av fjellstyrene i Trøndelag er allsidige og det arrangeres spennende aktiviteter for både voksne og barn. På våren og høsten kan man være heldig og få være med på prøvefisking eller storviltjakt, noe som pleier å være populært. Fjellstyrene er opptatt av å engasjere både små og store friluftsinteresserte.

Drømmer du om å tilbringe sommerferien i den vakre fjellheimen? Her kan du lese mer om booking og aktiviteter!

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text
Rectangle, Font