Rettferdighet er tema for Olavsfest: - Nå skal Erna og Jonas gå bak politikken i Vestfrontmøtet

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Olavsfest

Font

Hva er rettferdighet? Det er ett av de store spørsmålene som skal diskuteres under
årets Olavsfest. Fra Olsok og seks dager til ende skal en rekke spennende navn
reflektere over årets festivaltema.

Hvert år er det et tema som står i sentrum for Olavsfest, og som bygger rammen rundt alt som skjer – fra musikk, til utstillinger, teater, kunst – og ikke minst i samtaleprogrammet. Årets tema er rettferdighet, en rød tråd som skal prege alle sjangre og bidra til refleksjon for publikum og deltakere.

- Vi har tre kriterier for hva som blir årets tema. Og det skal kun være ett ord,
forteller direktør for Olavsfest, Petter Myhr.

Temaet skal angå alle mennesker, det skal være interessant å reflektere over i både religiøse og ikke-religiøse sammenhenger, og det skal være et ord som oppleves som komplisert; både positivt og negativt ladet, sett i lys av hvem som står bak tolkningen.

-  Der har vi nok truffet godt i år. Rettferdighet er et evig aktuelt tema som vi
ønsker å belyse, og alle er nok skjønt enige om at verden er urettferdig. Men
hva som skal til for å gjøre verden mer rettferdig, det er det nok mange
uenigheter om. Målet med samtaleprogrammet er å få en større bevissthet om hva vi legger i begrepet og ta det med i en handling i verden, mener festivalsjefen for Olavsfest.












Hjertet
av festivalen

Vestfrontmøtet finner sted i Borggården fra 29.juli til 3.
august. I seks dager på rad samles det mennesker på Vestfrontplassen ved Nidarosdomen for å diskutere rettferdighet som på en eller annen måte angår oss
alle.

Også i år kan alle samtalene fra Vestfrontmøtet høres på
NRK P2, om man ikke får mulighet til å delta fysisk.

- Vi kaller Vestfrontmøtet for selve hjertet i
Olavsfest, og det er noe som gjør oss unik sammenlignet med andre festivaler. Mange sier at det Arendalsuka er for politikken, har Vestfrontmøtet blitt for refleksjon rundt viktige verdispørsmål, sier Myhr.

Statsminister Erna Solberg kommer til Olavsfest og Vestfrontmøtet 30. juli.

Smile, Jaw, Iris, Collar, Wings, Bangs

Bak valgkampen

En av de store samtalene under Olavsfest, er Vestfrontmøtet som finner sted fredag 30. juli. Der skal statsminister Erna Solberg og Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre møtes foran publikum i Borggården for å ta et dypdykk i deres definisjon på rettferdighet. Rettferdighet legger grunnlaget for vårt syn på alt fra verdier til politikk, og hva vi mener er rett handler til sist om hva vi synes er rettferdig. Hva betyr ordet for Gahr Støre og Solberg, og hvordan oppnår vi et mest mulig rettferdig Norge?

Det tror festivalsjefen blir et høydepunkt for mange.

- Vi skal gå bak de politiske sakene og valgkamp - og helt ned til kjernen. Hvilken forestilling om rettferdighet har de med seg, og hva er annerledes siden de ønsker å fremme ulike politisk saker og organisering av samfunnet? Man kan jo nesten anta at en av de blir Norges neste statsminister, så dette blir en veldig spennende oppladning til valgkampen, mener festivaldirektøren.

Se hele programmet for alle Vestfrontmøtene her!

Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, kommer til Olavsfest og Vestfrontmøtet sammen med statsminister Erna Solberg.

Dress shirt, Smile, Vertebrate, Tie, Jaw, Sleeve, Gesture, Collar

Ikke bare musikk

Det å ta opp viktige temaer som berører våre liv, er en selve samfunnsoppdraget til Olavsfest, som har som mål å skape refleksjon i skjæringspunktet mellom samfunn og tro. Ved hjelp av kunst og kultur som gjør vår forestillingsverden større.

- Vi ønsker å forandre måten vi ser oss selv og andre mennesker på og hvordan vi oppfatter omverden, sier Myhr.

På årets samtaleprogram finner du ikke bare Vestfrontmøtet, men også mange andre spennende initiativ. Hver dag etter Vestfrontmøtet arrangeres det debatt på Ni Muser hvor publikum selv kan ta del i diskusjonene. I tillegg blir det flere Adressa-samtaler med ulike tema på agendaen. Alt fra at det er ti år siden 22.juli, vindkraft og rasisme i idrett.

- Det er også flere samtaler og dialoger under festivalen i regi av Kirkens Nødhjelp, Diakonhjemmet, og ikke minst trossamtalen i Vår Frues Kirke i regi av Vårt Land. Også der er statsminister Erna Solberg en av de medvirkende. Vi anbe­fa­ler alle å ta en titt på programmet, for her er det mye som foregår i løpet av de seks dagene, i tillegg til alle de flotte konsertene.

Slik kan det se ut under Olavsfest. I år blir det ikke plass til like mange publikummere, men publikum - det blir det, lover festivaldirektøren.

Selv om pandemien ikke er over, blir det muligheter for publikum å få med seg alle samtalene fysisk, og alt er gratis. I Borggården er det plass til flere hundre, mens samtaler gjort i Kirkehagen ved Borggården og Vår Frues Kirke vil medføre noe mindre plasser til publikum.

- I fjor ble alt digitalt, i år er vi veldig glade for å kunne invitere publikum. En
ting er i alle fall sikkert; det kommer til å bli mange spennende samtaler i
løpet av Olavsfest, sier direktør Myhr.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text
Font