Pilene peker oppover for Siemens i Trondheim: - Vi trenger flere dyktige folk på laget

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Siemens

I over 170 år har Siemens utviklet høyteknologiske og innovative løsninger til samfunnet vi lever i. Nå ser de etter flinke folk som kan være med å gjøre bygninger i Trondheim smartere.

Siden 1847 har Siemens vært med å utvikle en smartere og mer effektiv verden. Og det er ingenting som tilsier at selskapet blir treigere med årene. Snarere tvert imot.

- Vi har en langsiktig satsing og vi skal være her i over hundre år til. Minst. Vi er en forretning i vekst som er langt fremme innenfor digitalisering og teknologi. Og nå trenger vi flere folk med på laget, sier Tor Erik Sørensen, serviceleder ved Siemens i Trondheim.

Mange forbinder kanskje Siemens i Trondheim med de ikoniske røde byggene ved hovedveien inn til Trondheim. Og kanskje juletreet som prydet høyblokka i mange år, før den nå nylig ble revet ned.

Men Siemens er mye mer enn bare det. Det er også en driftig høykompetansebedrift.

Her jobber Sørensen og kollegene under Siemens REU, som er en ledende aktør innen digitalisering av bygg og infrastruktur.

I dag er det 50 stykker ved denne avdelingen etter en tidligere omstillingsperiode. Men nå peker pilene oppover og Sørensen trenger flere med på laget igjen.

- Vi er på jakt etter flere dyktige serviceingeniører og prosjektledere, sier Sørensen.

Rekrutterer: Tor Erik Sørensen, serviceleder ved Siemens i Trondheim, er på utkikk etter flere serviceingeniører og prosjektledere.

Serviceingeniører i Siemens har varierte arbeidsoppgaver.

Stor tro på fremtiden

Men hva gjør serviceingeniørene i Siemens REU?

- Kort fortalt programmerer dem, leverer og driver med service innenfor byggteknologi til kundene våre, sier Sørensen.

- Byggteknologi er et vidt begrep, men mer konkret er det snakk om smarte løsninger og produkter, som sørger blant annet for at lys, varme, ventilasjon, solskjerming og sikkerhetssystemene fungerer på en optimal måte, forklarer Sørensen videre.

Prosjektlederne skal lede og sørge for at digitaliseringen av kundenes gamle og nye bygg går som smurt.

Og de har to gode eksempler på nettopp det.

- Et av de største prosjektene vi har hatt er Britannia Hotel. Det er stort å få være med å modernisere et av Trondheims mest ikoniske bygg, sier Sørensen.

- Og så har vi levert løsninger til Lysgården her på Sluppen. Det er et av de mest automatiserte byggene i Europa – og det er stas at vi har vært i front på den utviklingen, legger han til.

Ikke alle prosjekter er like store som dette. Sørensen sier de har en veldig bred kundebase.

- En vanlig kunde kan for eksempel være en kommune eller en mindre bedrift. Det er også viktig at prosjektlederne har en viss teknisk forståelse og kan være litt «hands on» under prosjektene.

Med slike smarte systemer kan kundene spare penger på drift og få mye mer energieffektive bygg. Og med det reduseres også CO2-avtrykket til bedriften.

- Å være med å skape en grønn verden er en viktig del av jobben vi gjør. Det er en av våre kjerneverdier, sier Sørensen.

I denne videoen forteller Sørensen mer om stillingene:

- Ledende på teknologi

Serviceingeniørene har mye kundekontakt og Sørensen sier at de er på mange måter fronten til Siemens i Trondheim.

Gaute Johannessen er én av dem som jobber i fronten. Han har jobbet her i tre år, men han visste hva Siemens sto for lenge før den tid.

- Siemens er ledende på teknologi og har et bra navn i bransjen. Det var et sted jeg hadde ønsket meg til lenge. Da stillingen ble utlyst, nølte jeg ikke med å søke, sier serviceingeniøren.

Han har elektrobakgrunn, noe som kommer godt med i denne stillingen.

- Har man praktisk kompetanse, gjerne fagbrev innenfor elektrikerfaget eller automasjon, så er det svært positivt, sier Sørensen.

Johannessen forteller om en variert arbeidshverdag, som ofte handler om vedlikehold, service og driftssetting av nye systemer. Nylig har han også jobbet med et spennende område – programmering av nye anlegg.

- I det siste har jeg brukt mye tid på å sette opp et system som gjør at alle verktøyene snakker sammen. Slik at vi kan overvåke helheten på en smartere måte, sier Johannessen.

- Det meste av det vi gjør har en fasit, men av og til har vi muligheten til å være litt kreative og tenke utenfor boksen. Det gir en utrolig mestringsfølelse når man lykkes, sier han.

Serviceingeniør: Gaute Johannessen hadde lenge drømt om å jobbe i Siemens.

Han sier selv at han har utviklet seg veldig mye – både praktisk og teoretisk – i løpet av disse årene.

- Allerede fra dag én ble jeg imponert av teknologien og ikke minst folkene som jobber her. Det er svært høy kompetanse og folkene her er flinke til å dele kunnskapen mellom hverandre, sier Johannessen.

- Vi er en sammensspleiset gjeng. Her er vi mer enn bare kolleger, jeg vil kalle dem mine venner, legger han til.

Og han tror at de nye serviceingeniørene og prosjektlederne kan vente seg en like varm velkomst.

- Her skal de bli tatt imot med åpne armer. Vi har en god mentorordning og hvis man lurer på noe, så er det alltid noe man kan snakke med, sier Johannessen.

I denne videoen forteller Johannessen mer om det gode miljøet:

Gode muligheter for utvikling

En som også kan bekrefte at Siemens er et godt sted å jobbe er Herman Rand, som har jobbet her i siden 2008.

- Arbeidsmiljøet er jo en av grunnene til at jeg trives så godt her. Siemens er en stabil og god arbeidsplass, rett og slett, sier Rand.

Og i løpet av disse årene har teknologien utviklet seg kraftig, sier han.

- Før i tida var vi mye ute i felt, og det er vi fortsatt, men nå satser vi mer på fjernoppkobling. At vi kan styre anleggene til kundene våre uansett hvor vi befinner oss. Siemens er en fremtidsrettet arbeidsplass, og dette er en del av det, sier Rand.

Det er noe av det Johannessen setter aller størst pris på ved å jobbe her.

- Det er utrolig givende å jobbe med teknologien og produktene til Siemens. I løpet av disse årene har jeg lært og utviklet meg mye, og Siemens legger opp til at vi hele tiden skal bli bedre, sier Johannessen.

Utvikling: Herman Rand forteller at jobben har utviklet seg enormt gjennom hans karriere i Siemens.

Oppgaver og ansvar

Siemens er lokalisert i over 200 land og i Norge finner du rundt 600 av de totalt 170.000 medarbeiderne i selskapet.

- Man blir med andre ord en del av en større helhet, noe som gir store muligheter for dem som har lyst til å utvikle seg videre i selskapet. Er du nysgjerrig og lærevillig er det alltid mulig å stige i gradene og få nye arbeidsoppgaver og ansvar – hvis man ønsker det, sier Sørensen, som selv er et eksempel på nettopp det.

- Jeg har jobbet her i 20 år og startet med å trekke kabler. Siden den gang har jeg vært serviceingeniør, jobbet med salg og er i dag leder for serviceavdelingen, sier Sørensen.

Og nå skal de altså bli enda flere i Trondheim. Sørensen har følgende oppfordring hvis du vurdere å søke;

- Hvis du har lyst til å jobbe i et av verdens mest suksessrike selskaper, som er helt i fronten innenfor digitalisering, så er det bare å søke i dag, sier Sørensen.

Rand og Johannessen sier seg enige:

- Har du lyst på nye utfordringer, utvikle deg faglig i et godt og kompetent miljø – da bør du ikke nøle med å sende inn en søknad.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio