Bærekraft, nytenking og
kundeomsorg er nøkkelord
når Rambøll skal utvikle
Midt-Norge

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Rambøll

Det skjer mye spennende i Trøndelag om dagen, og Rambøll har en viktig rolle i flere av de største prosjektene som skal utvikle Trondheim og regionen.

Nå gleder de seg til å fortsette med
blant annet Campus-utvikling, Ocean Space Centre, E6 Ulsberg–Vindåsliene og E6 Ranheim-Værnes.

Rett ved ikoniske Dora i Trondheim finner du Rambøll, som er en ledende samfunnsrådgiver innenfor bygg, arkitektur, samferdsel, vann, miljø. De holder til i moderne lokaler som så dagens lys i 2018 og her jobber i overkant av 300 av selskapets rådgivende ingeniører og arkitekter.


- Vi er svært fornøyde med lokalene her og området rundt. Nyhavna er i stor vekst og et hot tema for tiden. Vi vil ta vårt ansvar for å være med å utvikle området videre sett i perspektiv
av bærekraftig byutvikling. På den måten ligger vi svært godt lokalisert, sier Even Brobak, markedssjef i Rambøll Midt- og Nord-Norge.
Han legger ikke skjul på at det har vært et spesielt år, men selskapet og deres 1600 ansatte i Norge har kommet seg godt gjennom 2020.

- Vi har ikke hatt en eneste permittering i Midt og Nord-Norge gjennom pandemien, og det er vi naturligvis veldig glade for, sier Brobak.

Han skryter av Rambølls kunder, som har gitt dem tid, rom og ikke minst tillit under det som har vært en spesiell periode for hele verden.

- I våre prosjekter har vi også sammen med kundene videreutviklet digitale arbeidsplattformer og verktøy. Fra Rambølls side har leveringssikkerhet overfor deres forpliktelser stått høyt i fokus da pandemien inntraff.

- Vi har mange gode og langsiktige kundeforhold, som har vært utrolig viktig for oss. Den tilliten vi har til hverandre har ført til det gode utgangspunktet vårt, legger han til.

Vil du vite mer om Rambøll? Klikk her!

- Vanvittig spennende

Rambøll har god grunn til å glede seg til tiden framover. I 2020 sikret de seg et av de største og viktigste oppdragene i regionen. Sammen med danske C.F. Møller Architects med flere skal de samle og utvikle NTNUs nye campus på Gløshaugen, på oppdrag fra Statsbygg.

- Det er et vanvittig spennende prosjekt å være med på. Vi er veldig stolte og ikke minst ydmyke for denne oppgaven. Det er et kjempestort ansvar, sier arkitekt Siri Rørholt, en av nøkkelpersonene i campusprosjektet.
Til sammen skal inntil 137.000 kvadratmeter bygges nytt eller transformeres i dette prosjektet, og Rørholt tror endringene vil spille en stor rolle for Trondheim som by.

- Campus ligger sentralt og kommer til å påvirke oppimot en fjerdedel av byens befolkning. Det er klart at det kommer til å være et viktig prosjekt for byutviklingen i Trondheim, og det tar vi på alvor, forteller Rørholt.


Det har vært mye debatt om at for mange av de kloke hodene forlater Trondheim etter endt utdanning. Rørholt håper at det nye campuset kan være et viktig bidrag til at flere gjør trøndere av seg.


- Et nytt og samlet campus kommer til å sette Trondheim på kartet, uten tvil. Her får vi et sterkt og samlet miljø på ett sted, og forhåpentligvis fører det til at enda flere talenter bidrar inn til teknologimiljøet, næringslivet og på kunst- og kulturfronten, sier Rørholt.

Nysgjerrig? Her kan du lese mer om Rambøll

Illustrasjon: Arkitektgruppa NCS, Statsbygg/NTNU

Bærekraftig E6

Ikke nok med at Rambøll skal samle campus. De skal også samle Trøndelag på nye veier; I år starter nemlig byggingen av nye E6 på strekningen mellom Ulsberg og Vindåsliene.


- Det er snakk om en strekning på 32 kilometer, som i all hovedsak skal bygges som en firefelts motorvei med fartsgrense på 110 kilometer i timen, sier Lise Olsen, rådgivende ingeniør i Rambøll.


- Dagens strekning går gjennom gårdstun, over smale bruer og fartsgrensen er lav. Dette blir en stor oppgradering, legger Bjørn Endre Dyrseth, Rambøll sin prosjektleder, til.


Fremkommelighet og økt sikkerhet er noen av hovedmålene for prosjektet, som kommer til å stikke seg ut på flere måter.

- Dette blir Norges høyestliggende motorvei. Bildet er foreløpig illustrasjon.

- Det blir jo en ganske spektakulær strekning. Dette blir Norges høyestliggende motorvei og du får god utsikt over Trollheimen og fjellområdene rundt, sier Anne Kristin Bollingmo, assisterende prosjektleder i Rambøll.Prosjektet er nå i en samhandlingsfase der entreprenør, byggherre og rådgiver sitter samlokalisert. Alle deltar i avgjørelser og valg som gjennomføres.


- Erfaring og den samlede kompetansen gjør at vi finner gode løsninger for prosjektet og framtidige brukere.


I alle prosjekter som Rambøll er involvert i, er bærekraft et nøkkeltema. Det gjelder også når de legger milevis med ny europavei langs midtnorske fjorder.
- Vi har noen hårete mål, men det skal vi klare, sier Bjørn Endre Dyrseth.
- Et eksempel er at vi ønsker å minimalisere bruken av landbruksjord, men det er umulig å unngå å ta av noe dyrket mark i et såpass stort prosjekt. Derfor tar vi vare på all overskudsjorda i dette prosjektet og etablerer ny dyrket mark. Resultatet blir at det skal være mer matjord når vi er ferdig med prosjektet, sier Dyrseth.

Nytenking og bærekraftige løsninger er viktig for selskapet, som er eid av en stiftelse.

- Overskuddet i Rambøll går ikke til utbytte til noen eiere, men brukes til å utvikle oss som selskap. Slik kan vi finne nye og bedre måter å jobbe på. I tillegg til at deler av overskuddet også deles ut til veldedige formål og organisasjoner, sier Brobak.

Her kan du lese mer om Rambøll

Samler kompetansen

Om det så er E6-utbygging, samle campus i Trondheim eller andre prosjekter, så er effektivitet og et godt sluttresultat viktig. Rambøll har 16 000 ansatte over hele verden, og Brobak mener at det har mye å si for hvordan de får jobben gjort på best mulig måte.

- En av de største fordelene våre, er den store bredden med kompetanse vi har samlet på et sted. Vi har en lav terskel for å trekke inn kompetanse fra andre lokasjoner, både nasjonalt og internasjonalt, for at jobben skal bli gjort best mulig. Sammen med spektakulære og utfordrende prosjekter er dette er også noe av årsaken til at så mange ønsker seg til Rambøll, og trives på jobb hos oss, sier Brobak.


Med mange store prosjekter på trappene, så er det mye ansvar som ligger på skuldrene til Rambøll. Og det ansvaret vet de å sette pris på.
- Vi jobber med prosjekter som påvirker hverdagen til veldig mange folk, og det tar vi på største alvor og med stor ydmykhet. Samtidig er det slike prosjekter som skaper utvikling og utfordringer, som gjør det morsomt å dra på jobb, sier Bollingmo

Det ser ut til at det kommer mange nye utfordrende prosjekter som Rambøll skal bryne seg på i lang tid fremover.

- Vi ser absolutt lyst på 2021 og årene fremover. Vi lever fortsatt i en litt spesiell situasjon som naturlig påvirker vår bransje, men med det gode tillitsforholdet vi har bygget opp sammen med kundene våre, så kommer vi langt. Vi gleder oss til å utvikle regionen sammen med våre kunder og gjøre Trøndelag et bedre sted å leve, sier Brobak.

Vil du vite mer om prosjektene og hvordan Rambøll jobber? Trykk her!

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Logo, Font, Text