SpareBank 1 SMN brenner for landbruket – nå styrker de laget

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for SpareBank 1 SMN

Font

Regionbanken er en av landets største landbruksbanker. Nå skal de bli enda bedre og søker etter flinke folk med den rette kompetansen – og ikke minst sunt bondevett.

SpareBank 1 SMN har dedikerte folk som jobber med landbruk fra Molde i sør til Rørvik i nord. Fra Steinkjer leder Anja Gotvasli troppene.

– Her på Steinkjer er vi midt i landbruksgryta, og det er også her vi har den desidert største kundemassen. I tillegg har vi et godt nettverk til flere rådgivningsmiljøer i nærheten, sier Anja, som er bransjeansvarlig for landbruk.

Hun er leder for tre team med rådgivere som jobber med bank og forsikring innenfor landbruk. Til sammen teller de 19 personer, men nå skal de bli flere.

– Vi har en portefølje på utlån på over ti milliarder kroner. For å beholde den sterke posisjonen vi har, trenger vi enda flere flinke folk, forklarer Anja.

Nysgjerrig? Her kan du lese mer om stillingene!

Anja Gotvasli, bransjeansvarlig for landbruk i SpareBank 1 SMN, ser etter flere flinke folk.

Vil ha folk som brenner for landbruket

Det er ikke bare landbruksavdelingen i banken som ruster opp staben sin. Hele konsernet har som mål om å være den viktigste partneren til bønder i Midt-Norge. Derfor ser også SpareBank 1 Regnskapshuset SMN etter flere folk.

- Regnskapshuset på Steinkjer har et godt fagmiljø innen landbruk. Nå er vi på utkikk etter enda en dyktig rådgiver som vil få regnskapsmessig ansvar for egen kundeportefølje, forteller leder Randi Henning.

Hun forteller videre at Regnskaphuset jobber med mye mer enn tradisjonelle regnskapsoppgaver.

- Hos oss vil du jobbe i et tverrfaglig miljø der regnskapsrådgivere, programvareutviklere, IT-konsulenter og fagspesialister i økonomi jobber mot samme mål, sier hun.

Vil du vite mer om stillingen? Klikk her!

Både Randi og Anja sier at det faglige er en vesentlig del av jobben – men det er andre ting som er minst like viktig:

– Våre ansatte må ha en genuin interesse for landbruk og være flink til å kommunisere med folk. Mye av jobben handler om å snakke med mennesker, så hvem du er som person er viktig for oss.

Julie Tangstad og Petter Skagen jobber begge som landbruksrådgivere i banken. Jobben går blant annet ut på å gi gode råd om drift og økonomi til landbrukskundene.

- Det er både små og store prosjekter det er snakk om. Alt fra oppussing av kjøkken til investering av et nytt fjøs. Det er med andre ord stor variasjon, sier Petter.

De mener man kommer langt som en dyktig landbruksrådgiver om man har sunt bondevett med i bagasjen.

Det har både Julie og Petter i stor grad. Petter er oppvokst på gård, og begge driver med landbruk i dag.

- Men du trenger ikke å ha en egen gård for å jobbe her, altså, sier Julie med et smil.

Det viktigste er å kunne sette seg godt inn i situasjonen til hver enkelt kunde, poengterer de.

- Hos oss er ingen kunder like, så det er viktig å skjønne hva den enkelte kunden holder på med. En landbrukskunde er en mellomting mellom næring og privat. De bor på arbeidsplassen sin og vi er nødt til å skjønne bransjen og produksjonen godt for å kunne gi dem gode råd, sier Julie.

- Det er umulig å ha kunnskap om alt innenfor landbruk. Heldigvis utfyller vi hverandre godt i teamet og vi er flinke til å dele kompetansen vår med hverandre. Og vi reiser ofte ut til kundene sammen i team, legger Petter til.

Har du økonomibakgrunn og hjerte for landbruk? Se om stillingene kan passe for deg!

Sammensveiset gjeng

Julie har jobbet som landbruksrådgiver siden 2010, og det er nettopp lagfølelsen og kundekontakten hun setter størst pris på i jobben sin.

- Arbeidsmiljøet her er veldig bra. Vi er en sammensveiset gjeng som har det gøy på jobb. Og så liker jeg veldig godt variasjonen i arbeidsoppgavene og dra ut å møte kundene, sier hun.

- En av de viktigste oppgavene våre er å sørge for at kundene våre har god lønnsomhet og klarer å skape verdier. Vi må ofte legge hodene våre i bløt for å finne gode løsninger, men det gir en veldig god følelse når vi klarer å skape verdier og at det popper opp nye fjøs eller andre bygg i området vårt, sier Petter.

En sammensveiset gjeng med høy faglig kompetanse, som har det gøy på jobb. Slik oppsummerer Julie Tangstad og Petter Skagen arbeidsmiljøet.

Landbruk er i stadig utvikling. Vær og vind, politikk og den siste tiden –også en pandemi. Alt spiller inn på landbruket og rådgiverne må hele tiden være oppdatert på hva som rører i markedet.

- Derfor er det veldig kjekt at vi har muligheten til å fylle på kompetansen vår. Både internt i konsernet og ikke minst at vi deltar mye på eksterne seminarer og kurs, sier Skagen og Tangstad.

Bonde med økonomibakgrunn? Sjekk disse stillingene!

Fleksibel arbeidshverdag

I tillegg til at du har muligheten til å utvikle deg, skaffe faglig påfyll og skape verdier hos kundene, har du også en veldig fleksibel arbeidshverdag. Det setter landbruksrådgiverne stor pris på.

- Det er ingen som henger over skuldrene på deg her. Du styrer tiden din helt selv og kan jobbe hvor som helst, men vi trives klart best på kontoret sammen med gode kollegene. Det er mye frihet under eget ansvar, men vi må selvsagt være tilgjengelig for kundene våre.

Begge er veldig glad for å få flere nye folk å samarbeide med, og har gode grunner til at nettopp du burde søke.

- Du får en morsom jobb, rett og slett! Her får du reise ut og møte folk, utfordrende arbeidsoppgaver og gode kolleger. I tillegg er det store muligheter i konsernet. Her har du muligheten til å utvikle deg, sier Julie og Petter.

Vil du vite mer? Les mer om de ledige stillingene!

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font
Logo, Font, Text
Font