«Garantert gravid»

Blir resultatet om du lar din tenåringsdatteren få ha guttebesøk.

Tenåringsmysteriet: «Gode råd» til tenåringer anno 1978. Foto: Adresseavisens fotoarkiv 

Saken oppdateres.

Neida, det er ikke vår påstand, men derimot en av mange «gode råd» som den britiske avisen The Observer ga til sine lesere 12. november 1978. For det var sannelig ikke så enkelt å forstå den mangefasetterte og ugjennomtrengelige verden som tenåringer oppholdt seg i for voksne for 40 år siden.

Det var kanskje også derfor at redaksjonen i The Observer bestemte seg for å  komme med noen «gode råd» til de av sine lesere som hadde tenåringer i huset. For som kjent, tidlig krøkes den som god krok skal bli.

Her er seks av de «beste rådene» til deg med tenåringer hjemme - sett med 1978 -øyne.

1. Ikke tilby dine tenåringsbarn penger for å hjelpe til hjemme. Om du gjør så vil de aldri gjøre noe som helst igjen uten en slik form for «bestikkelse».

Sommerjobb: En tenåring vil alltid ha penger for å gjøre selv den minste ting. Kanskje en sommerjobb som assistent på en bensinstasjon er tingen? Foto: Adresseavisens fotoarkiv. 

 

2. Ikke under noen omstendigheter må du la din tenåringsdatter eller tenåringssønn få lov til å ha overnattingsgjester av det andre kjønn. I så fall så vil det garantert føre til svangerskap.

Nei, nei: Hva du enn gjør, ikke la din tenåring få kjøpe en motorsykkel. Foto: Adresseavisens fotoarkiv. 

3. Ikke under noen omstendigheter må du gi tillatelse til anskaffelse av motorsykkel eller andre motorkjøretøy.

4. Om din tenåringssønn eller tenåringsdatter insisterer på et friår etter videregående skole, så søk om plass på universitetet uten deres viten. Barnet ditt vil takke deg i etterkant for dette.

5. Om du lukter cannabis på din tenåringssønn eller tenåringsdatters soverom så ring fastlegen øyeblikkelig.

6. For å holde din tenåringssønn eller tenåringsdatter unna alkohol, oppmuntre heller til å lage en god frukt punch.

Frukt-punch: Hold in tenåring unna alkohol. Foreslå i stedet en sunn frukt-punch. Da slipper du unna scener som denne. Foto: Adresseaivsens fotoarkiv. 

 
På forsiden nå