OLA EGGEN MEISTAD

Skientusiasten, læreren og hedersmannen Ola Eggen Meistad døde 30. desember 2017. Han ble 84 år. Han hadde en sterk posisjon i det trønderske skimiljøet og selvsagt også i sin egen klubb Flå idrettslag. Han ble begravet fra Flå kirke 11. januar.

Ola Eggen Meistad vokste opp i Børsa og var allerede som ung gutt glad i skisporten og spesielt hopping. Han deltok i en rekke hopprenn, og i oppveksten hans var det mange hoppbakker og derfor mange muligheter. Han var stolt da han som 14 åring i 1947 deltok i et hopprenn i Gråkallen med Freidig som arrangør og med 90 deltagere i Ola sin klasse. Han vant rennet, og mintes premieutdelingen i Handelstandens hus etterpå, men husket kanskje enda bedre reisen med melkebilen inn til byen. Han var en aktiv skiløper helt til for få år siden, og deltok både i Birkebeinerrennet og ikke minst Flå idrettslags eget Sæterrennet.

Han flyttet etter hvert til Ler hvor ski ble en viktig del av hans liv. Som lærer hadde han kontakt med de fleste ungdommene i bygda, og det var naturlig for han å drive med skiinstruksjon. Han fikk gjennom Skiforbundet ansvaret som trener i kombinert for begge Trøndelagsfylkene samt Møre og Romsdal. Etter hvert ble det Sør-Trøndelag han engasjerte seg i og kom inn i styret for skikretsen. Han var styreleder for Sør-Trøndelag Skikrets fra 1982 til 1986.

I 1984 arrangerte Trondhjems Skiklub og Sportsklubben Freidig VM på ski for juniorer, et arrangement som både ble vellykket og ga gnist til større oppgaver. Jeg snakket med Ola i den tiden, og han mente at nå var vi modne for større oppgaver, han tenkte da på et VM. Det var Ola som dro i gang denne ideen, og han arbeidet med den som kretsleder, men også etterpå, helt til Trondheim fikk arrangementet som alle husker i 1997. Som den beskjedene mann han var, snakket han ikke så mye om dette, men Skikretsen hedret han med æresmedlemskap for alt det han gjorde i sin rolle som skileder og som en hedersmann på ski.

Fred over Ola Eggen Meistads minne og tankene går til hans barn, barnebarn og øvrige familie.

Gaute Myhre

Minneord i Adresseavisen

VM komiteen tar imot kronprins Harald i Granåsen under junior VM på ski i 1984. Ola Eggen Meistad til høyre av de fire Foto: Privat