Trygve Olsen sovnet stille inn i leiligheten på Flatåsen/Høgreina på Heimdal 30.april. Trygve var sønn av Asbjørg f. Hollup og Magne Olsen på Hunn i Overhalla hvor han vokste opp. Han etterlater seg to barn og flere barnebarn. Kona Sissel Holm døde høsten 2016. Trygve var yngst i søskenflokken på fire – Kari og tvillingene Åse og Ola.

Trygve ble født 17.4.1950 og var fra tidlig alder usedvanlig interessert i tekniske innretninger. Kanskje ikke så merkelig for en sønn av en skolebussjåfør. Det er ikke få timer vi brukte på å tegne lastebiler i Olsenstu. Før bilene ble tilgjengelige, deltok han i gårdsarbeid med traktorkjøring o.a. Asbjørg og Magne var vaktmestre for Hunn skole og alle fire unger deltok i vask av skolen på ettermiddagene.

Trygve deltok aktivt i alle typer aktiviteter blant ungene på Hunn. Her nevnes fotball, friidrett, langrenn, skihopp, skeiser og anna. En sentral konkurransearena var Hunnamesterskapet hvor de øst for Melakrysset mellom banken og hunnagårdene representerte Hunn Øvre og vi vest for krysset Hunn Nedre. Vi var også de siste som arrangerte Ulrik-stevnet (startet opp av Ulrik Opdal) i friidrett på idrettsplassen bak Solvoll. Begge konkurranser pågikk i flere år. Nærmere omtale ble gitt i de samtidige svært lokale avisene Gamle nyheter, Hunn folkeblad og Hunnaposten. Det meste som skjedde, ble skapt av ungene selv. Trygve spilte dessuten i Skage skolekorps og var bassist i popgruppa the Squids fra Hunn og Melen.

Trygve gikk på Overhalla interkommunale realskole på Ranemsletta og på yrkesskolen i Namsos samt ett år ved Trondheim ingeniørhøgskole med plan om å bli fjernsynsreparatør. Derfra gikk vegen til Trøndelag teater som lystekniker. Etter kort tid ble han lysmester og etter hvert også produksjonsteknisk sjef. I teaterets jubileumsbok for 75-årsjubiletet i 2012 er Trygve omtalt i en artikkel med tittelen «Teaterbyggeren – Overhallingen som bygde de nye norske teatrene.» Det fremgår der at Trygve var sentral i byggingen av alle nye teatre rundt om i landet. Journalist Johan O. Jensen intervjuet Trygve og han skriver bl.a. at

«Da teateret skulle få nytt bygg, ble Trygve Olsen helt sentral. … Så ettertraktet er Olsens kompetanse at han har vært like sentral i byggingen av Den Norske Opera & Ballet i Bjørvika, nye Hålogaland Teater i Tromsø, konserthuset i Stavanger, Kilden kulturhus i Kristiansand Kort sagt, når kongeriget bestemte seg for å sette opp det ene nye scenehuset etter det andre, måtte mannen fra Overhalla konsulteres.»

I 2014 åpnet det nye kulturhuset i Bodø – Stormen. Også her var Trygve sentral i planleggingen. Det samme var tilfelle for nybygget til Trøndelag teater samt ombygging av det gamle teateret. Trygve var derfor med på alle nybygg. Første konsulentoppdrag var å sette opp lys i Gruve 5 på Røros.

Disse oppdragene gjorde Trygve i tillegg til å ha ansvar for scenografi, teaterteknikk og installasjoner på Trøndelag teater.

Det er ei klar linje fra barndommens fascinasjon for teknikk til Trygves yrkeskarriére. Nå er dessverre hans lys sluknet. Vi minnes han som en positiv og aktiv gutt i et svært aktivt miljø skapt av ungene på Hunn.

Brynjar Mørkved